Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála snímků, mapující práci speciálních úderných komand. Zde konkrétně sledujeme jedntku US Navy Seals Team 7, bojující proti teroristické hrozbě. Akce je natočená vyloženě skvěle. Teroristická hrozba až děsivě reálná. Jen nebojové scény jsou poněkud nudnější. Slouží ovšem jako výplň mezi jednotlivými misemi. Celkově film vyznívá naprosto perfektně. Za zmínku rozhodně stojí že se zde objevuje 8 aktivních členů SEALs a také vojáci podpůrných jednotek. Fanouškům žánru jednoznačně doporučuji. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spickovo natocena akcia vs. postavy, ktore v lepsom pripade mate na haku vdaka tomu, ze su jednorozmerne nudne a v horsom pripade ich nenavidite za to, ze su vykresleni ako ti najlepsi a jedini spravnaci na svete. U mna to je prvy pripad. Nevadil mi ten agitacny ton. Vadilo mi, ze je mi totalne u prdele, ci to good guys preziju.Vlastne som sa v nich ani neorientoval. Schytal to good guy, ktory ma 5 deti, alebo good guy, ktory sa prvykrat stane otcom? Who cares? A to je u mna zasadny problem. Pokial hrdinom nefandim a zaporakom neprajem bolestivu srmt (tato banda anonymnych opiciakov, ktora len tak vyhadzuje do vzduchu kopu malych deti, posobi vdaka snahe urobit z nich absolutnych parchantov trapne), tak film strati moju pozornost. Musim ale pochvalit technicku stranku. Akcia je kvalitne natocena (reziseri maju evidentne v malicku videohry, ktorymi sa zjavne inspirovali), vdaka spolupraci s armadou posobi Act of Valor napriek mikrorozpoctu, za ktory sa bezne tocia hnusne Bulharske videofilmy, ako solidne vyzerajuci kinofilm. Som dost zvedavy na ich dalsi film. Pokial dostanu do ruky poriadny scenar a aspon stredne velky rozpocet, tak nas caka slusna pecka. Snad im ten pripravovany projekt s Arniem vyjde. Nakoniec davam neutralnych 5/10. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Act of Valor není film, respektive já jsem na něj jako na film nekoukala, ale tak trochu jiný pohled do životů mariňáků. S každou misí jim jde o život a nikdy neví, kdy je zrovna jejich poslední minuta. Úzkost jsem měla s nimi při každým na kouknutí do místnosti, při každé vystřelené kulce směrem k nim. Teď vyndám srdce z krku a pokusím se srazit zrychlenej tep a budu ráda, že až zítra vstanu do práce, sednu si na tu svou nudnou židli, udělám kafe a poděkuji bohu, že sedím v kanclu a nikde nevystavuju svůj život pro vlast, která stojí za hovno! A takhle nějak jsem si představovala záběry v Doomovi ;) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem koumal, v čem se to liší od podobnejch akčňáren, ve kterejch spešl émerickej tým supervojáků jede někoho vysvobodit. Došel jsem k závěru, že na vyšší úrovni je akorát akce, která tady působí skutečněji, než v obyčejnejch béčkách. Jenže co je to platný, když se vám po půlce filmu začne stejskat po Chuckovi a Jean-Claudovi a nejste schopný to ani dokoukat. 10% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

S podobnými filmami, ktoré majú za úlohu naverbovať do US army ďalších bláznov mám trochu problém. Na jednej strane perfektne zvládnutá akcia, na druhej strašné, ale strašné žvásty o službe vlasti, súdržnosti rodiny, hrdinských predkoch a o tom, akým bude mariňák správnym otcom...Keď si v polovici filmu vytiahne jeden z mariňákov poskladanú americkú vlajku z vrecka!!! , tak ma skoro načisto jeblo...Nalejme si čistého vínka...Je toto normálne???Kto z vás nosí českú či slovenskú vlajku 2x1m zloženú vo vrecku? Spomalené zábery na každého umierajúceho, či raneného amerického vojaka sú už povestné, to som čakal, dokonca i ten nablýskaný pohreb plný hrdých Američanov, ale ja toto vážne nemusím...Naložil som mu, ale film stojí za to aspoň kvôli akčným scénam, ktoré sú fakt na úrovni. Ak dialógy nebudete brať vážne a pri záberoch na americkú vlajku zavriete oči, tak si ten film možno užijete viac ako ja... Ja jednoducho neverím, že po zuby ozbrojený mexický kartel má iba jeden granát...60%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Film je věnován všem bojovníkům speciálních jednotek, kteří se obětovali za svou zemi od 11. září. (Lucasion)
  • Krom US Navy Seals se ve filmu objeví i muži z jednotky US Navy SWCC, kteří často operují při speciálních misích souběžně s Navy Seals. Využívají k tomu obratné, rychlé a dobře vyzbrojené říční čluny, které fungují jako palebný podpůrný prostředek a zároveň jako transport. (Cocacolix)
  • Režijný debut bývalých kaskadérov Mikea McCoya a Scotta Waugha na poli celovečerných filmov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama