Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se v lesích za městečkem najdou zohavené mrtvoly dvou děvčat, podezření okamžitě padá na mladého Johnnyho, který jediný má přístup ke kyselině, která spálí těla. Ani po jeho zatčení však nenastane pokoj. Pravým pachatelem dalších hrozných zabití je totiž zmutovaný had... (oficiální text distributora)

Recenze (130)

tremors 

všechny recenze uživatele

Když jsem naposledy viděl tenhle film, bylo mi o pár let méně a nohy mě ještě nebolely (né že by mě teď bolely, ale celkem se to sem hodí :D). Film byl zábavný, svižný a dialogy tak blbý, až byly dobrý, efekty tak hrozný, až se mi líbily, scénář tak zpatlanej, až mi přišel geniální a herci tak tragický, až jsem myslel, že to jsou filmové hvězdy. Hrozný horor, ale dobrá komedie. =D ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Já, Sekáč Kelly se tě ptám! Uzavřeš ten obchod?“ Python mě potěšil. Nesnaží se evokovat horor, místo toho je cítit komediální až parodická atmosféra. Herci jsou sice prkenní, ale scénář jim dává do úst perly. Například tak vtipné nakupování nemovitostí jsem ještě neviděl. Had při přimhouření jednoho oka nevypadá zas tak hrozně a objevuje se poměrně často, což je určitě jen dobře. A k tomu si dokáže se svými oběťmi pěkně pošpásovat, takže o zábavu není nouze. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Předem chci říct, že za tuhle jednu hvězdičku se stydím. Devizou dobrého příšerářského hororu je kvalitní děj a dobře provedené montrum, které děj slušně doplňuje. No a z téhle věty vyplývá asi tolik, že ani příběh, ketrý by za něco stál a ani monstrum které by bylo vydařené se tady nekonají. Prvně se nepovedlo vztažení ruky po dvou známých jménech, tj. Robert Englung alias Fredy, kterého ovšem bez masky prakticky málokdo pozná a Caspera Van Diena jež dokáže zvednout kvalitu akoráte reklamě na vůni do záchoda. Druhou chybou bylo myslet si, že čím větší, tím děsivější, takže to hádě který by bez problémů polklo kamión i s návěsem se v počítačové grafice jeví jako šmouha na monitoru plná legračních pohybů a zvuky co vydává mi připomínají dívčí kostelní sbor, jemuž pod nohami proběhla krysa. Takže ta jedna hvězdička je za leckdy slušnou atmosférů, která ovšem dřív než zapůsobí vyprchá. Takže kouknout a zapomenout (pokud možno hodně rychle). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nevíce doplatil Python na to, že se na postu režiséra objevil zelenáč Richard Clabaugh. Tento chlapík si byl však vědom toho, že film i samotný scénář mají dost slabin a tak to pojal dosti odlehčeným stylem. Vlastně z toho vytvořil (no možná to bylo nechtěně) hororovou komedii, plnou nelogičností, leč přesto zábavnou. Většina diváků Pythona odstřelila odpadním hodnocením, ale vzhledem k tomu že jsem už viděl dost hororových filmů s hady( které byly mnohdy mnohem větší katastrofa), tak musím říct, že si zaslouží klidně i průměrné hodnocení. Monster/animal filmy natočené pro televizní účely většinou neoplývají zrovna nejlepšími vizuálními efekty a u filmů s hady to platí dvojnásob. Ani tento kousek není žádnou výjimkou a digitální had u diváků moc neuspěl. Jeho pohyby jsou moc přeumělkované a do opravdového hada mají daleko. Nicméně mne u tohoto geneticky upraveného hada zaujala tvůrčí myšlenka v podobě propojení vlastností hned několika druhů najednou. Na rozdíl od svých přerostlých bratříčků (kupříkladu od společnosti Asylum) má totiž hned několik možností jak své oběti zabít. I když pravda to s kyselinou bylo hodně přehnané a umělé kostry z kabinetu nikoho nevyděsí. Já se bavil... ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Casper z Hvězdné pěchoty a Freddy Krueger...No tak to je mi hada celkem líto jak by si asi tak mohl s těmahle dvěma poradit? Spíš by měl sbalit své cca dvacetimetrové tělo a potupně se odplazit ušetříc si tak svůj šupinatej život. A nebo že by jim to natřel? No tak uvidíme a bude to i celkem zábava sledovat. Ale ústřední dvojka přeci jen nemá ve filmu hlavní role takže tu budeme sledovat omladinu a ta je docela v pohodě (většina) . Já se prostě bavil u dalšího Cé až Dé filmu s monstrem a třebas za rok se na to mrknu rád znova. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení byla zkonstruována a použita hlava Pythona v reálném měřítku, ale nakonec se ve filmu vůbec neobjevila. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve městech Santa Clarita, Malibu a Los Angeles. (Cheeker)

Reklama

Reklama