Reklama

Reklama

Hadí král

(TV film)
  • Česko Bazilišek: Hadí král (více)

Univerzitní archeolog Dr. Harrison „Harry“ McColl a jeho partner nalézají uprostřed lybijské pouště starodávný artefakt nevyčíslitelné ceny, vytvořený v prvním století před Kristem a odkazující na legendu o tzv. Hadím králi. Proto to, co by snad mohlo být soškou draka, okamžitě nakládají do letadla a odvážejí k bližšímu prozkoumání domů. Jenže tajemnému stvoření se ve výstavní vitrínce muzea v Pueblu Springs vůbec nelíbí. Jedná se o zkamenělého baziliška, který se již brzy, jakmile dojde k zatmění Slunce a Měsíce, probudí k životu. A pak začne chtít vládnout novému území. Proti stvoření z časů mýtů nemá šanci ani policie, ani armáda, a začíná být jasné, že zbraň proti dokonalému zabijákovi lze hledat znovu pouze v legendách. Pokud neuspěje Harry McColl, čeká lidstvo poslední boj, v němž nejde zvítězit. Temný akční fantasy horor natočil v roce 2006 Stephen Furst. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Torgal odpad!

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z tých vzácnych odpadov, ktoré by si za zábavu zaslúžili plný počet, ale sú technicky, herecky a scenáristicky tak strašné, že dať čo i len jednu hviezdu by bolo urážkou tomu, kto sa aspoň čo i len trochu snaží aby jeho film bol dobrý. Tu ten zámer očividne nebol a Hadí kráľ bol točený s jasným zámerom byť tým najväčším brakom. Bazilišok v podstate nezlezie z obrazu a človek sa tak môže neustále kochať amatérskymi digitálnymi efektami a ochotníckymi hereckými výkonmi. Nestále sa niečo deje a ten, kto si vie takýto film užiť si príde na svoje. 2-/10 ()

Stanislaus odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám se na rovinu, že jediný důvod, proč jsem tento film zhlédnul, byl chtíč dát nějaký odpad!. A ono to nakonec vyšlo. Byla to naprostá komedie a vydávat něco takového za akční sci-fi horor je čisté bláznovství. Další z paskvilů na entou, který nebyl k mému šokujícímu zjištěný plodem mistrů z Asyla. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ale to se podívejme. Takřka přesný levný televizní produkt. Na vlastní poměry tomu filmu nic nechybí a na rozdíl např. od S.S. Doomtrooper, který jsem viděl nedávno, je to slušné pokoukání. Se zápletkou si samozřejmě hlavu nikdo moc nelámal, ale i přesto to není hloupé. Postavy jsou překvapivě v normě, nejsou naprosto stupidní a dementní (i když i taková se najde, ale Yancy Buttler – i když teda klesla hodně hluboko - ji podala velmi příjemným způsobem). Má to akci, má to humor, má to nevtíravou romantiku, postavy jsou v pohodě, herecké výkony v rámci možností také. Prostě, takhle nějak si představuji televizní mix fantasy, sci-fi a horroru ve stylu za málo peněz docela dost muziky. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Pří "sledování" tohoto filmu musíte brát vše s nadsázkou. Nesmíte to brát jako horor, ale spíš jako parodii na filmařinu celkově. Pak je velká šance, že se na to i dodíváte, i když víte, jak to skončí ještě dřív, než se na scéně objeví hl. postava. Se stejným nadhledem musíte brát i efekty, protože ty jsou příšerné. Vypadá to, jako by v těch scénách s hadem byla použita nějaká zmršená plyšová hračka. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Klasický odpadový produkt jinak dobře rozběhnute, světové, špičkové kinematografie. Dávám jednu hvězdičku za odvahu a zároveň za do nebe volající drzost, tento počin vydávat za film s napětím a hororovými prvky. Realizace úděsná a hluboko pod všeobecným průměrem. Herecké výkony si z výše uvedeným hodnocením s ničím nezadají. Jsou víceméně amatérské a výkon herců budí spíše úsměv než mou pozornost. Trikové efekty skličující. Ale asi mě nejvíce pobavila skutečnost: národní garda versus oživlí demon zla. To už jsem bral jako třešeň na tomto brakovém dortu filmové spodiny. No co se dá dělat, v nočních hodinách na našich televizních stanicích se člověk může setkat s čímkoliv a s ledajakou čeládkou. A to jak s čeládkou ztvárněnou postavami v příbězích tak i tvůrčích za kamerou. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama