Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Morgan" som sa úprimne veľmi tešil. Vyzeralo to, že by sme mohli mať schopný thriller v kombinácii s hororom a veľmi dobre spracovaným filmom o umelej inteligencii. Tentokrát priamo v ľudskom tele. No po tom, čo som videl minulého roku iný film o umelej inteligencii - Ex Machina, tak sa to jednoducho nemôže ani porovnávať, ani vyrovnať. Kým ten film dokázal z malého množstva urobiť veľký zážitok, "Morgan" ide viac cestou tradičnou a snaží sa z veľkého miesta urobiť viac, ale reálne je to donekonečna videné, omieľané a staré známe, ktoré nijakým spôsobom nevybočuje z tradície klasického scenáru. A to je jeho najväčší problém. Všetko čo čakáte, že sa stane sa reálne skutočne udeje. A stačí na to len jeden impulz. Pochopíte to sami, keď budete pozerať film. Čo ho však drží hore sú herecké výkony. Najmä Kate Mara a Anya Taylor-Joy sú skutočne skvelé. Rose Leslie ma brala rovnako a ani u ostatných som nemal pocit, že by vo svojej role nejako zlyhávali. Čo sa réžie týka, nemôžem si ešte odpustiť spomenutie nie veľmi dobre spracované akčné scénky, kde občas netušíme čo sa deje a len to strihne na ďalšie zábery, ktoré nás mätú. Inak je réžia celkom dobrá. Film vyzerá celkom okey, no čo je podľa mňa jeho najsilnejšou stránkou, tak to je záver, ktorý je asi aj jediný dôvod, pre ktorý tento film vznikol. Nebudem to spoilovať, no povedzme, že je to asi jediný nepredpokladaný moment celého filmu, ktorý funguje. Celkovo si neviem predstaviť seba, že by som si film pozrel znovu, no má svoje dobré momentky. Myslím si, že stojí za to ho vidieť, ale iba raz. Má dobré nápady, výborný záver, ale realizácia je dosť otrepaná a nevie z nej vybočiť. A to je pre mňa sklamanie. Hodnotenie: C+ ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem od snímku Morgan příliš hororovosti neočekával, jelikož mé odborné poznatky naznačovaly, že půjde spíše o mysteriozní sci-fi thriller. A to se také potvrdilo. Luke Scott ve svém režijním debutu rozhodně nepropadl, leč scénář by měl prozatím přenechat někomu o poznání zdatnějšímu. Atraktivní námět si vysloveně říká o scénáristu, který se nebojí návštěvy hlubší filosofické roviny. Jenže Luke Scott v tomto směru doslova tápe a všechny snahy o povrchní naťukávání vezmou za své v polovině stopáže, kdy se snímek promění na nepříliš nápaditou vyvražďovačku, která se nevyvaruje občasných logických děr. Závěrečný předvídatelný twist už jen celou tu bídu scénáře podtrhuje. Na druhé straně pochválím prvotřídní vizuál; tempo, které mi opravdu sedlo; a zejména vynikající herecké výkony. Má oblíbenkyně Anya Taylor-Joy v roli Morgan vskutku zazářila a věštím ji tak velkou budoucnost, jestliže tedy nepromrhá svůj talent v různých superhrdinských blbinách. Kvůli ní také mírně nadhodnocuji a uděluji snímku Morgan slabší tři hvězdy. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rozhodne len čistý priemer. Horor ani náhodou. Snáď tu nie je jediná scéna, ktorá by vyvolávala napätie. Je to sci-fi príbeh, akých vzniklo na rovnakú tému už niekoľko. Takže žiadna originalita. Skupina vedcov pracuje v utajení na odľahlom mieste na novom umelom človekovi. No a vymkne sa im to kontrole. A to filozofické pindanie tak to ich začne vraždiť. Potom tí všetci ľudia sa správajú iracionálne. Je to priemerný snímok, ktorý ničím neprekvapí. Označenie horor berte ozaj s rezervou. Tajomno a scifi možno. V príbehu kde vlastne novšia verzia je horšia ako tá staršia. Scifi s dobre predvídateľným vývojom i pointou. Prostredie a atmosféra dobrá, ale strih akčných scén slabšie. Výsledok reálneho odhadu už od prvej tretiny filmu. Škoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od hororu, který měl na starost syn Ridleyho Scotta se očekávalo zřejmě více, ale někde se začít musí a já důvod brblat příliš nemám. Plusem je herecké obsazení, které je na béčkové poměry velmi slušné. Nejvíc září mladá hvězda Anya Taylor-Joy( The Witch), ale i zbytek známějších hereckých tváří potěší. Samotný nápad je zajímavý, nepřišlo mi to příliš hloupé, jen to bohužel není ani příliš inteligentní, ale sleduje se film příjemně, tempo je slušné, vizuál kvalitní a závěrečná vyvražďovačka se mi líbila, byť na gore se celkem šetřilo. Dle vlažných ohlasů jsem to čekal horší, nakonec jsem i překvapen jak koukatelný Morgan je. Nechybí i nečekaný zvrat v závěru. Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Napětí 6/10,Humor 0/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 0/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z uměle vytvořených bytostí, které ruplo v šišce a rozhodla se zlikvidovat všechno kolem. Sice je to béčko námětem i zpracováním, ale může se pyšnit poměrně vymazleným vizuálem a víc než kvalitním castingem. Film se sice nevyvaruje hluchých míst, které se snažil Scott jr. vyplnit prázdnými dialogy, ale po většinu stopáže jsem se bavil a to se počítá. 65% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama