Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

Claw 

všechny recenze uživatele

Ale jo, za mě velmi povedený film... Za málo peněz hodně muziky (dva honoráře a úplatek ochráncům přírody...). Oldschoolový pomalý, dusný, exploitační survival thriller. Duel dvou perfektně vycvičených bývalých vojáků v rozhlehlých lesích Apalačských hor. Už příroda je super. Drsný souboj mezi frajery mezi herci je fakt paráda a konečně jsem se u filmu pořádně bavil. Je to sice takový malý, komorní akční thriller, ale je to dobré, kvalitní a potěší. /70%/ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Festivalový film. No, říkal jsem si, že je škoda, že toto nešlo do kin normálně než na nějaký festival. Jenže po shlédnutí jsem si uvědomil, že film za moc nestojí. Neříkám, že je to blbost, ale zvláštní film bez nějaké atmosféry. To už některé béčka mají lepší atmosféru. Jak to shrnout ? Lehce zběsilá akční naháněčka uprostřed zapadákova, jakési přírody. To je vše. Hlubší kvality snímek nemá. Úvod dokáže pěkně zaujmout, cca úvodních 5 minut mě chytne, ale pak se to ponoří do šílené nudy, kdy 1/3 snímku je děsně ukecaná a ani v této neakční části mě nic nezaujme. Nedá se to nějak více okecávat. Následující 2/3 filmu se také táhnou, sice se furt něco děje – tím myslím, že dva protivníci se nahánějí a vždy vítězí jeden a pak zase druhý. Jako, že jeden zraní toho druhého a pak naopak. Musím pochválit herecký výkon Johna Travolty, který opět exceloval. De Niro byl zde dost suchý a bez nějakého zaujetí. Nevím no, co se týče těch pastí a způsobu či pokusu zneškodnění protivníka, tak mě zaujaly dvě věci. První je De Nirova past jak visí za jednu nohu zkrvavenou a druhou věcí je první větší Travoltovo zraněí – to mě dostalo, nechci vykecávat více. Poslední 3/3 je podobná jako ta druhá. Celkem divný konec, ale už mě to bavilo více. No film celkově má dobré nápady, i je vše dobře natočeno, sice lacině. Ale myslím si, že to není vyloženě akční film. Spíš taková dost ujetá naháněčka po lesích. Takže co zaujme nejvíc ? Asi pár dobrých nápadů k zneškodnění toho druhého protivníka, herecký výkon Travolty atd. Celkový dojem není nejhorší, ale je to slabota. I velká nuda mezi akcí. Hudba téměř žádná. Takže už nic slohově nebudu rozebírat. Výrazně podprůměrný snímek, který nestojí ani za 1 shlédnutí. Takže u mě je to ve finále na rozmezí mezi 1 a 2 hvězsou. Tentorkát zaokrouhluji nahoru. Nenašel jsem tam nic co by mě výrazně bavilo, ale zase ne nějaký otřesný zápor. Chybou bylo, že se film na poměrně krátkou stopáž dost únavně vlekl. Proto hodnotím jen na 30% = ** ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film rozhodně nenaplnil mé velké očekávání. Čekal jsem parádní akční řežbu dvou veteránů a ejhle. Spíš než akčňák nadupanej pořádnou akcí je to ukecaný nudný drama. Dialogy stojí za vyliž prdel a scénář je předvídatelnej až to bolí. Závěrečnej Happy End byl tím posledním hřebíkem do rakve. Dvě hvězdy za trochu té akce (která mohla být rozhodně lepší) a hlavní představitele, kteří v rámci stupidního scénáře zahráli co mohli. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Herecká kreace dvou legend, kteří si jdou po krku. Film ve své podstatě láká pouze na herecké hvězdy, které svá nejlepší léta mají dávno za sebou a divák je pouze zvědav co předvedou. A určitě ještě mohli něco předvést, ale to by je nesměl vést packal Mark Steven Johnson, který má na svém kontě pecky jako "Daredevil" a "Ghost Rider". Celý film je veden v pomalém tempu, které se snaží působit realistickým dojmem, ale diváka spíše jen nudí a neustále ho přesvědčuje o tom, že žádná z postav, neví co a proč vlastně dělá. Nečekejte akci, nečekejte návrat legend a vlastně se na to ani nedívejte. Pokud mohu doporučit podobnou žánrovku, dejte si raději béčkového "Štvance" nebo tu akční pecku s Dudikoffem, kde také morduje zabijáky v lese. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Travolta a De Niro v belgickém filmu amerického režiséra o mečování dvou zálesáků za zenitem? Komentářů je tu zatím pomálu (a do torrentového šílenství tomu asi nebude jinak), ale ve většině z nich se prská. Takže byste asi dokázali najít v současném programu film, který má všechno to, co Sezoně chybí, že? Já to třeba nesvedu. Nevím, kdo má na starosti sestavu našich kin, ale je nejvyšší čas vyměnit trenéra. Lesní koncert pro srbský luk a americkou flintu si užijete, pokud dokážete vnímat a ocenit, když někdo dělá film se zaujetím. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)
  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama