Reklama

Reklama

VOD (1)

Hvězdně obsazené americké drama z produkce HBO zpracovává kontroverzní téma, související s výskytem zhoubného onemocnění zvaného AIDS. Odehrává se v New Yorku počátkem osmdesátých let minulého století a nabízí kritický pohled na nedostatek osvěty od oficiálních institucí. Na opačné straně stojí aktivisté z řadu gayů, kteří se společně s příznivci z řad osvícených lékařů pokoušejí o hrozící epidemii odhalit drsnou pravdu. V adaptaci divadelní hry Larryho Kramera se představí mimo jiné Mark Ruffalo, Alfred Molina, či Julia Roberts... Otevřený průhled do jedné z nejvarovnějších kapitol novodobých dějin režíroval Ryan Murphy. (HBO Europe)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (163)

maseer2 

všechny recenze uživatele

vykalkulovaná homosexuální ptákovina, na níž je zajímavý snad jen nástřel samotného počátku šíření nemoci.. všechno ostatní jsem si povětšinou protrpěl, poněvadž je film jinak obsahově dosti prázdný, má ultrapomalé tempo a zabijáckou stopáž a několik teple dojemných momentů to zkrátka a dobře nemůže zachránit.. ty nejslabší 3* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som žiadny obdivovateľ a ani zástanca práv homosexuálov, no to čo sa začalo diať pred 30 rokmi, to bola naozaj tragédia, ktorá sa týmto svetom vlečie dodnes. Miestami až príliš prehnané tou homosexuálnou vizualizáciou, no aspoň to pôsobilo autentickejšie. Ale je to pravda: Na to aby, sme vyhrali vojnu, musíme ju najprv začať... A o tomto je práve tento film. O snahe bojovať proti rastúcemu výskytu záhadného vírusu, ktorý nadobro zničí celú imunitu. Ale táto snaha sa stretla s absolútnou ľahostajnosťou v politických a medicínskych kruhoch. Však prečo by ich mala zaujímať nejaká "homosexuálna smrteľná epidémia"? Kým sa to netýka aj "normálnych" ľudí, tak dovtedy to predsa nie je spoločenský problém, no hotová "humanita" v praxi. A tak to aj dopadlo... No a nedá mi ešte nevyzdvihnúť perfektný herecký výkon Marka Ruffala, opäť raz zažiaril. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Velmi přesvědčivě natočený film o vzniku, nebo spíše počátku šírení AIDS v USA. Adaptace téhle divadelní hry se opravdu povedla se vším všudy a to hlavně velmi dobrým hereckým výkonům Marka Ruffala a Julie Roberts. Tihle dva, v záplavě dalších známých stojí rozhodně nejvíc za povšimnutí a celkově dávájí tomuhle filmu, plném pokrytectví, falešné morálky a přezíravosti tu správnou příchuť. A to Julii nějak dvakrát extra nemusím. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Když jsem se chystal pustit Normal Heart, netušil jsem, jak moc budu filmem ohromen a kolik smutku mi přinese. V té době mi bylo jen málo let, tudíž moje emoce začaly a skončily s filmem, ale rád bych si o filmu promluvil s někým, kdo tuto nekonečnou frustraci, vztek a bezmoc nad umírajícími lidmi zažil. Bylo skvělé sledovat herectví Marka Ruffala, Matta Bomera i Julii Roberts jak spolu přišli sdělit takto důležitý příběh o opovržení a strachu z gay komunity a o politických rozhodnutích nedělat….nic! ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

..."obyčejné vyprávění" o neobyčejných lidech... ...je dobré si připomenout, jak to bylo... ...nemoc homosexuálů ukázala, že se týká všech, že nerozlišuje... ...ale rychle zapomínáme... mám radost z Julie Roberts, že spolu se svým dozráváním nemaskuje věk a přirozeně vybírá role, které vyzrávají spolu s ní.... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Snímek je filmovou verzí stejnojmenné divadelní hry, která na Broadwayi slavila velký úspěch. V samotné divadelní předloze si zahrál i Jim Parsons. (R´Hell)
  • Jméno divadelní předlohy i filmu je založeno na básni "September 1,1939" od W. H. Audena. Veršem z této básně: "We must love one another or die" je pojmenována biografie Larryho Kramera, který předlohu napsal. (KidWithGun)

Související novinky

Julia Roberts změní svůj život

Julia Roberts změní svůj život

18.12.2016

Hollywoodské hvězdy se už dávno neštítí televize. Julia Roberts si tam odskočila před dvěma lety, když si zahrála ve Stejných srdcích, a teď se objeví v minisérii Today Will Be Different. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama