Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (165)

Nevada 

všechny recenze uživatele

Po slušné a atmosférické první polovině série byla ta druhá o dost slabší. Seriál upadl do stereotypu a nedokázal se z něj vymanit. A taky má jedno z nejslabších finále, jaké jsem poslední dobou viděla. Přesto se pořád jedná o nadprůměrnou podívanou. Jen je nutno brát s velkou rezervou doktora Jacksona, geniálního znalce všeho, který by hravě strčil do kapsy většinu dnešních forenzních odborníků i s moderními laboratořemi. Hodnocení 3,5 * zaokrouhluji (zatím) směrem nahoru. Uvidíme co s tím provede druhá série. A po druhé série snižuji hodnocení, protože se dostavilo zklamání. Podivně šroubované a rádoby filozofické dialogy o ničem, změny charakterů bez výraznější motivace (Reid se chová jako debil) a náměty jak z učebnice politické korektnosti. Děkuji, nechci. P.S. Fanoušci Game of Thrones ocení několik herců ve vedlejších rolích. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká od této detetivní story setkání s Jackem Rozparovačem, bude zklamán. Řeší se úplně jiné zločiny, které známe i dnes - zločiny spojené s pornografií, obchodování s lidmi, drogy, terorismus, politický skandál, organizovaný zločin, policejní korupce. To vše v reáliích viktoriánské Anglie, která Londýn nabízí nejen z pohledu honosných sídel, ale spíš nás zavede do uliček plných žebráků a prostitutek, do chudinské čtvrti a pochybných hospod. A také na jednu policejní stanici. Tam potkáme trojici postav, které jsou největší silou celého příběhu. Každý z nich si nese trauma z minulosti, které se dozvídáme jen pozvolna. Každopádně, jejich charisma a odlišnost jsou největším "tahákem" seriálu. Chemie mezi hlavními postavami a schopnost vtáhnout diváka do příběhu na mě zapůsobily naprosto dokonale! Po 4. sérii se dostavil velký smutek a po 5. sérii zjišťuju, že může být i hůř. Málokteré seriálové postavy mi tak přirostly k srdci a jen nerada se loučím! ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Londýn - East End v čase tesne po vyčíňaní Jacka Rozparovača, spoločnosť žijúca v strachu a hrôze nad týmito udalosťami a poznačená skutočnosťou, že vrah nebol nikdy chytený a muži zákona, ktorí sa snažia s využitím všetkých čistých i nečistých prostriedkov udržať tento krehký systém. To je námet na seriál ako zo splneného sna. Jednotlivé epizódy boli súrodé, väčšinou si udržali svoj štandard, ale žiadna dokonalosť to nebola. Čakala som, že sa budú držať témy z prvej epizódy, teda toho zotrvačnosťou poháňaného kolotoča nezodpovedanej otázky Jacka Rozparovača, ale v skutočnosti išlo len o odrazový mostík, bez ďalšieho rozvinutia. Čo si však vysoko cením, je že jednotlivé epizódy sa väčšinou odohrávali na pozadí skutočných udalostí, alebo tieto boli priamo zapojené do deje. Štrajk robotníkov, začiatky boja žien za svoje práva, počiatky elektrifikácie, drogové závislosti a jej následky, sekty. Jednoznačne najsilnejším príbehom bol ten o Johnovi Merrickovi. To čo mi však veľmi prekážalo boli tie prehnané kvetnaté dialógy plné pátosu vychádzajúce z úst kriminálnikov, bitkárov a prostitútok. Tomu sa nedalo veriť a bolo to veľa krát za hranicou znesiteľnosti. Ústredná trojica hercov, bola sympatická, nikto z nich však nezažiaril, ale sa ani nezhodil, prekvapivo najhoršie u mňa na tom skončil Matthew MacFadyen, ktorý ma akosi o s svojej postave nepresvedčil. V každom prípade však o originálny a čo sa seriálov týka, nadpriemerný počin. A čo si môžem viac považovať ako originálny seriál v žánri krimi? ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Atmosféra super, postavy sympatické... ale nějak mě to nevtáhlo do děje v takové míře, že bych přímo hltal jeden díl za druhým s tím, že už se nemohu dočkat, co se stane v tom dalším. I když zakomponování kdysi skutečně žijícího sloního muže a jeho skonu byl určitě fajn, o tom žádná. Po dvou sériích za mě lepší průměr. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Naprosto peckoidní záležitost. Zatímco první řada se místy táhla, dvojka už pořádně přitopila pod kotlem a jednalo se o zábavu od začátku do konce. Tvůrci skvěle míchají kartami osudů všech hrdinů a pořádně potěmňují - někteří se vrací do světla (Drake), jiný ukazují, že dokážou být pěkní parchanti, když přijde na věc (Reid, Susan) a jiní nalítnout (Jackson). Taky pokládá otázky, kdo jsou policajti? Kde je hranice mezi policajtem a zločincem? Protože tohle byla drsná doba, kde se drbani mlátili obuškem na ulici anebo jim při výslechu rozkřápli hlavu o mříže cely. Bude zajímavé sledovat, zda se tohoto tématu budou tvůrci držet i v další řadě. Jedinou věcí na škodu je, že hlavní linie byla u druhý řady trochu slabší. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • V seriály je i pár nezrovnalostí, ako napríklad "priepasť" medzi epidémiou Dr. Johna Snowa, cholera, ktorá sa roznášala cez vodné pumpy, a leukotómiou činí až necelé storočie. Takisto i výraz Molly house sa vo viktoriánskej dobe stal už archaizmom a nebol skoro vôbec používaný. (Carol Pifková)
  • Ačkoliv BBC po druhé sérii zastavila další natáčení, seriál byl zvolen nejlepším pořadem na britských stanicích čtenáři populárního časopisu Radio Times. Hlasování se zúčastnilo více než 7 500 čtenářů, přičemž hlavní snahou bylo především to, aby BBC pokračovala v dalším natáčení. (helianto)
  • Židovský sirotinec stále existuje, len je premenovaný a prvý krát sa premiestnil do Norwoodu v Južnom Londýne a následne do Stanmore. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama