Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Hašišbaba nevie čím chce zaujať a to ju trochu zráža. Chce to byť odlahčená huličská komédia, ale trochu aj vzťahová dráma. Až príliš veľký kontrast, to je asi najväčší problém, ale rozhodne nie jediný. Nemienim však iba kritizovať, veď ma celkom dostal prijemný hudobný motív a samozrejme samotná postava Paulette, ktorú výborne stvárnila Bernadette Lafont. Zaujímavá, ale na komédiu trochu nudná zmes. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Perníková babka. Francúzi na to išli s nemravným šarmom, ale chcelo to viac dravosti a gangsterského čierneho humoru. Nápad nebol zlý, no chýbala tomu hutnejšia realizácia, babka to herecky zvládala a tak bola škoda nevyužitého potenciálu. Inak ale nápadité a hlavne svižné, no a skončí to celé skôr, než si uvedomíte, že to začína byť otravné. 60%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zatrpklí důchodci, dealeři drog a rasisti jsou tři skupiny lidí, kterým se snažím vychytrale vyhýbat v civilním i filmovém životě. Tentokrát jsem to dostal namixováno všechno dohromady a ani žánr komedie to nedokázal statečně zachránit, neboť v průměru jedno pousmání za půl hodiny mi žádnou velkou zábavu nepřineslo. Já se nudil a pokud nějaká seriózní vědecká studie tvrdí, že zhulený bych si to parádně užil, tak vznáším námitku proti jejím unáhleným závěrům. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek! Bernadette Lafont je vážně frajerka! Hodně dlouho jsem neviděla takhle nabitou a energickou starou herečku. Příběh je výborně vymyšlený a divák se nenudí ani chvilku, jelikož to jede jak na horské dráze. Paříž, hašiš, muffiny = Paulette. Nejde jinak než doporučit, skvělá podívaná. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Milej film, pochopitelně víc komedie než drama a naštěstí to nadávkovali tak, aby se člověk víc smál než bál. Rád bych takto pohodově pojal i svůj koment, ale nutí mě to se od této linie odchýlit. Ten film byl totiž o jednom závažném celoevropském neduhu - chudých důchodcích (problémem mladých rodin a francouzským megaproblémem s přistěhovalci se tady teď zabývat nehodlám). Paulette si s ním poradila, to bylo prima, ale dál se to týká desítek miliónů lidí a výhledově i mě a celé řady z vás. Všichni přitom asi hašiš prodávat nebudeme. V tom případě ale nemáme nárok na solidní existenci. A když si přijdeme do elektra prohlédnout televize, tak nás poženou ode dveří, protože budou vědět, že jsme tam jen na čumendo. Nedávno mi navíc jeden odborník říkal, že televize budeme nucení měnit v průměru tak jednou za 5 let. Ne proto, abychom měli lepší, ale abychom se měli vůbec na co dívat. Ty "staré" aparáty nebudou pracovat v nových systémech. Set top boxy prý byly jen začátek. Tak uvidíme... se na ulici při dealovačce. :-) ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama