Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

fredisek 

všechny recenze uživatele

Nejen becherovka sbližuje. Příjemná komedie plná stereotypů a otřepaných vtípků. Jenže funguje. Upozorňuje na sociální problémy a vzala si do parády předměstská sídliště, všechno s nadhledem a odhodláním vykašlat se na nějakou politickou korektnost. Navíc má kouzelný happy end ve stylu...policajti, vy nám taky! Paulette je sice nesympatická babizna, ale její příběh zaujme nejen podnikavé pekaře.... ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Geniální... aspoň ten nápad. :) Podstatě je to blbina... ale kupodivu to vcelku dobře funguje. Na tuhle práci musíte mít prostě kvalitní nůž. :D .... Tomuhle já říkám sígři ve výslužbě a nakonec se dostalo i na REED ... z hlediska zábavnosti, tedy pokud na tom nebudete hledat nějaké mouchy "reality... tak se neskutečně pobavíte. Tedy jestli od toho očekáváte nějaké reálné drama, z nádech brutálního náhledu do prostředí dealerů drog... jak tady nejspíš někteří čekali. Tak se tomuhle filmu raději vyhněte. :) 70% ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Už začátek filmu a zpověď Paulette je skvělá a některé hlášky v průběhu děje se přidaly. Pro mě bohužel jako by postupem času docházel filmu dech a vše stojí jen a jen na Bernadette Lafont. Zahrála skvěle a sama to utáhnout nemohla. Ze zajímavého a povedeného námětu se dalo určitě vymáčknout o něco víc a zejména u Francouzů jsem to čekal. Je to ale úsměvné a hudba to podržela také na slušné úrovni. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Takový nevyužitý potenciál až běda ... Ahh... Co by se stakovým materiálem dalo dělat ... Ze začátku se to odvíjelo dobře . Ne sice tak jak jsem si představoval , ale něco to mělo jenže po doslová pár minutách filmu všechen potenciál opadl a stalo se to jen obyčejnou fraškou ... No ve zkratce není to vtipný jak by mělo být . ( 18.9.13/MAC ) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Roztomilá přeháňka, který v závěru drobánek přerostla. Bernadette Lafont mi dost připomínala Ninu Divíškovou (ND je o dva roky starší) a byla tím sympatičtější, čím "věrohodnější" skutky ve jménu barevných eurobankovek páchala. Nečekejte moc, ale i absence smutných motivů může v dnešním předramatizovaném kině dost potěšit. Festival francouzských filmů 2012, Brno, Art s nádechem exkluzivity, film půjde do domácích (francouzských) kin až v lednu 2013. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama