Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem z počátku nevěděl, co jsem si to vlastně pustil. Paulette se nejdříve tváří, jako černo humorné sociální drama, ale na konci nemá daleko ke grotesce (včetně mile přitroublých policajtů a komicky přestřeleného záporáka). Ve finále tedy příjemné neškodné pokoukání se značně rozkolísanou náladou. Přesto jsem lehce zklamán, páč jsem čekal "druhou Saving Grace", která má podobnou zápletku, ale kvalitativně je o úroveň výše. ()

snared 

všechny recenze uživatele

Bílá vdova po francouzsku s tak trochu rasistickou babčou, která špatnou finanční situaci řešila napřed tím, že dealovala haš a později přešla na pečení nebeských koláčků a jiných dobrot. Na jedno podívání fajn krátká oddychová komedie s babkou, která i vlastnímu vnoučkovi v klidu řekne do očí, že ho nemá ráda protože je černý, bohužel natočená standardně ale v záplavě amerických pásově vyráběných nesmyslů se neztratí. Nejspíš bych se nasmál víc, kdybych před filmem požil nějaký ten produkt od Paulette. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Drogy jsou dobré! Babka byla pořád nasraná a nikdo jí neměl rád, dokud nezačala prodávat hašiš. A to z ní udělalo skvělou babičku, která má všechny ráda. A ještě k tomu se za prodávání drog ve Francii nedostaneš do vězení, takže se to vyplatí! Jáj to byl zase film. Nic takového jsem ještě neviděl a párkrát jsem se i zasmál. Jen jsem nepochopil smysl toho filmu. Ale nevadí 60% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Bílé vdovy aneb jak se ze staré zatrpklé rasistky stane pohodová babka. Herci průměrní, děj - jak už jsem psala - obšlehlý, a vůbec no.. takový průměrný pohodový film, ale nic extra. Ale je fakt, že Paulette mě několikrát svými rasistickými a vůbec zapšklými vtípky dostávala do kolen. 11. září 2001. - "On zemřel ve dvojčatech?" - "Zemřela vaše žena díky aprílovému žertíku debila?" - 1. dubna 2004............. Vnuk se ptá babičky: "Proč mě nemáš ráda?" - "Protože si černej."............ "Wauu, to je super, že se zhulíš v tomhle věku." ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Zejména díky občasné politické nekorektnosti je Hašišbába na první shlédnutí poměrně vtipná záležitost, zvlášť když mi opravdu sedla do nálady. Ovšem s blížícím se koncem vtipu ubývá a ten závěr je snad z úplně jiného filmu... A bohužel ani potenciál na opakované shlédnutí zde tentokrát nevidím, obávám se, že pokud na to někdy v budoucnu dojde, budu muset jít s hodnocením níž. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama