Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Jak ja stále hovorím, dnešný dochodca je predátor. Tento film mi dáva za pravdu :) Presvedčte sa sami! Navzdory originálnemu námetu však nedám viac ako 3*, pretože čo sa komédií týka, som náročná diváčka, ktorá netoleruje nedostatok humorných momentov vo filme, ktorý by ich mal byť plný. Nehľadiac na to, že mi bola hlavná hrdinka extrémne nesympatická. Napriek tomu sa na film dá dívať, ak neočakávate nič zvláštneho, budete spokojní. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrdil jeden fakt, totiž že Francouzi jako snad jediní stále umějí dělat opravdu vtipné komedie. Žádný patos, žádná klišé a fekální humor. Tři ingredience, bez kterých se neobjede 90% současných amerických komedií. Frantíci však toto nahradí černým bezskrupulózním humorem, osobitými postavami a nečekanými a originálně vymyšlenými (zpověď, báby s kvérama atd.) situacemi. Bavil jsem se navýsost dobře, tudíž pěkné 4 hvězdičky. (HD, orig.) ()

Reklama

el.zapikano 

všechny recenze uživatele

Pani na dochodku ma problem vyzit so 600 Eur na mesiac a tak zacne dilovat hasis. Casom vsak zisti, ze zhodnotena surovina sa da predavat s vacsou marzou. Spacecakes od Paulette sa stanu coskoro vyhladavanym artiklom. Neocakavany uspech jej vsak zacina prerastat cez hlavu a zacina sa ozyvat mafia aj policajti. Riesenim je prestahovanie celeho kolacikoveho biznisu do Amsterdamu. Paulette je pohodovy, "rodinny" filmik. (STV2) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek! Bernadette Lafont je vážně frajerka! Hodně dlouho jsem neviděla takhle nabitou a energickou starou herečku. Příběh je výborně vymyšlený a divák se nenudí ani chvilku, jelikož to jede jak na horské dráze. Paříž, hašiš, muffiny = Paulette. Nejde jinak než doporučit, skvělá podívaná. ()

goni 

všechny recenze uživatele

Pohodova francuzska komedia, ktora mi svojim prostredim velmi pripominala nase socialisticke sidliska. Prijemny humor vobec nie je sileny a je asi sto krat realnejsi ako ten v americkych komediach. Akurat na pobavilo, ze babicka sa utapala v dlhoch a nemala ani na zaplatenie elektriny, lebo dostavala "biedny" dochodok 600 eur :))) [31/2013]. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama