Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a mam to za sebou zadnej jinej film asi letos nezpusobil vetsi vasne nez tenhle ani se o nem tak nepsalo nediskutovalo a nehadalo abych film k necemu pripodobnil mam tu takove male srovnani je to asi takhle predstavte si ze poprve prijdete do nove restaurace a date si tam pokrm ktery vam velice zachutna tak se tam vratite chcete neco jineho ale dostanete to samy jenom jinak koreneny bohuzel pokazdy kdyz se vratite naserviruji vam to stejny navic uz pomerne mdle chuti a jeste prinesou ti hajzlove plnej talir aby se to just jo nedalo sezrat no a podobny je to z timhle filmem potazmo z celou Troskovou tvorbou na rovinu proti Slunce seno nic nenamitam prostredni dil serie dokonce povazuju za nejlepsi ceskou komedii vsech dob pak se vrhnul na pohadky no Princezny ze mlejna jeste usli Z pekla stesti dopadli uz o dost hur no a pak prisel Kamenak s mizernym ale jeste koukatelnym prvnim dilem zbejvajici dva to jsou pak uz totalni sracky no a Babovresky to uz je definitivni absolutni dno nevim no kdo tohle zere fakt je ze divat se pres dve hodiny na stary hnusny pomlouvacny baby jak urazej udavaj a chlastaj panaky v hospode neni zrovna terno Troska byl kdysi mistr buransky komedie predevsim tim ze si z ty typicky cesky malosti zavisti a trapnosti umel vkusne udelat srandu bohuzel Babovresky uz podobny nadhled naprosto postradaji a Troska tu hrde prezentuje jakoz to totalne chory a namachrovany clovek ktery uz uplne ztratil jakykoliv kontakt z realitou neco z ceho si presne delal prdel v predchozich filmech ne tohle je bohuzel uz bez prdele zcela vazne minena oda na buranstvi a ubohost bohuzel svoji cilovou skupinu si to v teto zemi najde ale i kdybych byl obvinen ze zaujatosti tak musim namitnout ze jsem k tomu pristupoval jako ke komedii a pokud se behem dvouhodinove komedie zhruba 3x zasmeju a opravdu vtipna byla jenom ta scenka kdy chtel starosta sejmout ptaka co mu sral na auto a místo nej trefil farare a sestrelil ho ze stromu pak je opravdu neco spatne nektery fory jsou pak predvidatelny od zacatku napriklad halo tady impulsovi kazdej musel vedet ze to tam driv nebo pozdeji bude a v jaky forme to tam bude a samozrejmne ze je treba si delat pulku filmu prdel z toho ze farar se jmenuje soustal no a jako vrchol trapnosti to zabili ty dedkove na konci co predstirali ze v jakesi pojebane barabizne po zdechle stolete babe strasi a hrali si na strasidla v maskach z vriskotu no nic to by stacilo nebudu to dal rozvadet to by bylo na dlouho vyjadril jsem se jasne tak vzkaz tem co jste to dosud nevideli je to jeste vetsi sracka nez jsme doufali ale koukejte to ty 2 hodiny taky vydrzet prezil to Wacoslav1 prezijete to taky ono obcas trochu toho sadla masla neuskodi a rika se ze zkusit se ma vsechno... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to skanzenové varianta Vesničky mé střediskové, avšak bez obsahu, smyslu a lidské důstojnosti. O náhražce humoru, jíž Babovřesky ládují diváka se svatým přesvědčením, že oslavují lidovou zábavu, by se daly psát celé traktáty. Lidovost má zřejmě značit třeba poslední výrok umírající stařenky: "Ty vole, je po mně!" ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nevidím důvod přidávat se k módní odpadové vlně, protože na rozdíl od mnohých odpadů jsem film viděl, protože je to lepší než všechny Kameňáky dohromady a protože jsem se občas zasmál. Ano, je to slabý odvar Sluncí, sen..., jenže když srovnám s hovadinami typu Poslední plavky, musím říci, že dívat se na to dá. Být tam více gotiky (strašidelná vila k tomu přímo vybízela), krve a sexu, dal bych ještě jednu hvězdu navíc... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pane Troško, tohle bylo i na vás trošku slaboučké. Od filmu jsem mnoho neočekával, nicméně jsem na něj dlouho, předlouho čekal. Jelikož do kin nechodím, tak jsem si zapirátil a stáhl jsem si strašně cool verzi, kde bylo celou stopáž napsáno ,,ONLY FOR SOUND" a dole v rámečku přibýval čas. Předpokládám, že tento časoměřič, zde sloužil z toho důvodu, aby si mohl každý divák poznačit, jak dlouho se dovedl dívat. Mě jen tak něco nevyděsí, takže jsem samozřejmě vydržel dokoukat film celý. Děsil jsem se však toho, že se stanu obětí nějaké konspirace a film tam například nebude celý, tudíž mě Zdendův režisérský šprým v předzávěru dosti vyděsil. Když člověk přehlédne naprosto katastrofální herecké výkony, které ani výkony nelze nazvat a dementní děj, kde je ledacos, ale s humorem, jako by se záměrně šetřilo, tak bude z kina odcházet jistě okouzlen. Tak rád bych napsal, že jsem se královsky bavil a poslal zdejší pseudointelektuálské hodnotitelstvo do míst, kam se slunce nedostane, ale zkrátka to není možné. Bohužel se budu muset i já na chvíli státi hrdým a všeznalým pseudointelektuálem. Mimochodem vše, v čem je možné spatřit paní Bílou, výbornou zpěvačku, dělat něco jiného než zpívat dopadne naprosto vždy katastrofou. Tady se ukázala na scéně jen několik minut, ale chtělo se mi z toho blít. Bohužel zde byli ještě otravnější neherci, a to už je co říct. Vážně nevím, jestli měl po tom všem Zdenda ještě snahu svoje diváky pobavit, nebo už té neadekvátní křivdy bylo dost a svými filmy se diváctvu výhradně mstí. Je těžké uvěřit, že tento film svého času lámal rekordy ve sledovanosti. Nedovedu pochopit proč. Samozřejmě velká část diváků šla na film čistě ze zvědavosti, ale co ten zbytek? Někdo, kdo na filmu byl jim musel říct, že je tak dobrý, že je nezbytné ho vidět a nebo že je tak špatný, že tomu ani nelze věřit. Pokud byla druhá možnost frekventovanější, tak jsme národ masochistů. Pokud byla frekventovanější ta první možnost, tak jsme národ neobyčejně zlomyslný. Přiznávám, že jsem se párkrát uchechtl, ale snad i u kameňáků jsem se nasmál více. Rád budu věřit či spíše doufat, že pokračování bude výrazně vtipnější. Nemohu říct, že by mi tento film nějak vadil, jako třeba Ordinace a další sračky, kdy mi stačí uvidět upoutávku a je mi špatně, tudíž to zákonitě odpad být, dle mého způsobu hodnocení, nemůže. Moje hodnocení bude poměrně mírné, protože se vám přiznám, že jsem něco takového skutečně čekal. Pravda, čekal jsem tam asi 5x více humoru, ale Troškův styl, debilní herci, stupidní děj, pohodová atmosféra. Tohle vše se snad i čekat dalo a překvapuje mě, že je zde tolik překvapených. Slabé 2*. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Snad proto, že po právu nebývám svým milým okolím vnímán jako nějaký třeskutý interleguán, a navíc netrpím příliš kousavým svědomím, tedy ukradl jsem v dnešní den kapii trOskarového díla, abych (jak jsem již někde zmínil) se potrestal za svůj nezřízený život, svou uvadající morálku, a tak nějak srovnal vesmírnou rovnováhu. V ten okamžik jsem zdaleka netušil, že právě vesmír mně bude nakonec nápomocen alespoň zčásti pochopit strašlivých 37 minut, které jsem absolvoval a můžu s jistotou tvrdit, že čas si s námi umí pekelně zahrávat a teorie, které tvrdí, že čas je velice relativní a ne vždy plyne stejně jako v našem běžném životě, jsou pravdivé. Za to strčím s ledovým klidem prdel do ohně. V Troškově Universu, které již má po Velkém plesku a obsahuje pár celkem neškodných planetek, se zjevila Neutronová hvězda… tedy, ne doslova. O běžnou hvězdu se nejedná. Děkuji ti milá wykypédyje, že společně s Tebou, drahouši, dokáži lehce nastínit fakta, která by mně byla navždy skrytá. Tento vesmírný a záhadný objekt má svá určitá specifika, takže musíte zapojit svou fantazii a představit si nevelkou kouli, na které je tak silná gravitace, že veškerá hovna, která obsahuje, jsou pod tak neskutečným tlakem, až se jejich elektrony vmáčknou do atomových jader hoven, a v ten okamžik přemění protony v neutrony. Odborně řečeno, hustota takto vzniklé exkrementové hvězdy činí 8×10^13 až 2×10^15 g/cm³, tedy se nejedná jen o ledajaký či běžný vagón sraček. Díky zmíněnému tlaku a superhusté hmotě, kterou nazýváme degenerovaný plyn, je už nad Slunce jasnější, o jakou zábavu se jedná. Tento objekt je velice vzácné, nebo spíše nemožné sledovat jako solitér a vyskytují se ve formě dvojhvězd. To zní hrozivě! Ovšem ještě děsivější je však zpráva, že se nebude Troškařit a přibude i naprosto bezprecedentní trojhvězda… dovolím si tvrdit, že staří Máyové měli nejspíš špatně seřízené digi, neboť konec světa se teprve blíží. Slibuji, že pokud někdy v budoucnu provedu něco obzvláště zavrženíhodného, pak si opět za trest naordinuji několik minut se supratekutou hmotou skládající se z kvarků down. Jak příznačné pojmenování. V tomto kontextu se obávám myšlenky, že by se jednou mohlo dostat i na pulsar se smrtelnou radiací. Jsem přesvědčený, že pokud by pan Troška a spol vypustil ve svém vesmíru soukromý Voyager 1, v němž by na zlaté desce jako poselství pro jiné inteligentní bytosti, byla byť jen sekvence z tohoto filmu, pak by nás případní emzáci museli vyhladit, či jako nemyslící tvory ignorovat. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Stejně jako v předchozích filmech Zdeňka Trošku se i zde kromě herců objevilo i značné množství obyvatelstva konkrétních vesniček, kde se natáčelo. (Sufferer)
  • Přestože má snímek podtitul "Letní komedie", premiéru si odbyl v lednu. (ČSFD)
  • Námět poslal režiséru Troškovi už před několika lety pan Draganovský ze Slovenska, který obdivuje Troškovu sérii Slunce, seno..., díky níž napsa příběh nazvaný "Pech aneb Smůla, kam se hneš". Troška námět tehdy odložil, protože se mu zdál zmíněné sérii až příliš podobný. V roce 2012 však přišla producentka Dana Voláková s tím, že zajistí peníze na komediální příběh z jihočeské vesnice. Troška si vzpomněl na scénář a vrátil se k němu. S asistentem Markem Kališem a panem Draganovským ho upravili a rozšířili a okamžitě se rozjely přípravy. [Zdroj: babovřesky.com] (hippyman)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama