Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Vy jste zase všichni jedli odbornou kaši a jistě by jste dokázali něco tak náročného zorganizovat, naplánovat a hlavně vymyslet líp.. Mě se to líbilo. Sportovní areál, kde se slavnostní zahájení konalo, byl krásně osvětlený s nápaditým tvarem a hlavně ta celá myšlenka programu byla dojemná. Koloběh života, na kterém se zrcadlí dění běžného života s hudebním a filmovým doprovodem, který světu mimochodem dala Británie. Jednoznačně sem patří i typický britský humor v podání Mr Beana, James Bonda, Lord Voldemorta a dalších. Kdybych to měla přirovnat k zahájení v Pekingu, tak tady to bylo lidštější, humornější a dojemnější, ale Peking byl zase grandiózní a ohromující tou svou dokonalou harmonií pohybů a scény. Bod dolů jsem dala za ten pro mě trochu chaotický začátek, který mě mátl..Avšak závěr londýnského programu s sebou přinesl i obrázky těch, kteří zemřeli a to mě skutečně dostalo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zahájení se mi moc líbilo. Pan Boyle to pojal jako film s obrovským nadhledem. Hrála krásná hudba, některé pasáže byly pastvou pro oči a některé hýbaly s mojí bránicí. Daniel Craig si přišel vyzvednout královnu. A naprosto nejkouzelnější byl výstup Rowana Atkinsona ve Vangelisově božské hudba, která zazněla ve filmu Chariots of fire. Bohužel si svoji vlajku neslo příliš mnoho zemí, a tak jsem to zkrátka nevydržel, proto dávám * dolů. Druhý den jsem v přijatelném čase prospanou část dokoukal, takže jsem o nic nepřišel. 3* ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Vizuálně bombastické, stejně jako všechny předchozí zahajovací olympijské ceremoniály, ale bez průvodního komentáře bych se v této procházce významnými momenty anglické historie těžko orientovala. Stejně jako všechny ostatní i mne zaujal pověstný suchý anglický humor prezentovaný Rowanem Atkinsonem a především samotnou královnou doprovázenou agentem Craigem. Skláním se před jejím smyslem pro recesi a začínám chápat její oblibu mezi spoluobčany. Také hudební velikáni, které dala Anglie světu sem právem patřili a bylo mi potěšením si je poslechnout. No a smysl některých ukázek jsem plně nepochopila a kdyby tam nebyly, svět by o nic nepřišel. ()

Chipešek 

všechny recenze uživatele

Až na část s moderní anglickou rodinkou závislou na updatování statusů a popových rychlokvaškách se jedná o velmi důstojné zahájení. Postrádá sice pompéznost ceremoniálu v Číně, ale například artově zpracovaná industrializace Anglie, navíc podbarvená výjimečnou hudbou, působila nanejvýš efektně. Přítomnost Mika Oldfielda a Rowana Atkinsona potěšila. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Svižný průřez tím, co všechno nám UK přineslo a čím vším je pro nás důležité a významné. I přes tu šílenou délku jsme dodívali téměř do konce (únava všedního dne bohužel nakonec zvítězila) a moc se líbilo - což je určitě důkaz dobře odvedené práce. Dobře vymyšlené, dobře nacvičené (např. choreografie zdravotních sester a lékařů) a hlavně - důstojné. Při ukázce vystoupení znázorňující zápas života se smrtí nás napadlo, co by asi tak nacvičili účastníci v ČR kdyby byla olympiáda u nás (což naštěstí neprošlo - uf). To by tam na pódium naskákali Kabáti v gumákách nebo ještě něco horšího jako třeba Alkehol a ožralí "rockeři" v roztrhaných džiskách by začali hrát na airguitar. A pro ty "odborníky" z vás, kteří tu hodnotíte 1 nebo 2* a plivete špínu - příště se toho klidně můžete ujmout vy, udělat to podle vašich, zajisté vynikajících, představ, a ukážete tomu břídilovi Boylovi, zač je v Pardubicích perník.:-) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Stadion Wembley, na kterém se ceremoniál odehrál, je s kapacitou 80 000 míst třetím největším stadionem v Anglii. (MikeCool)
  • K příležitosti slavnostní ceremonie byl vydán do prodeje i oficiální soundtrack nesoucí název „Isles of Wonder“, kterého se prodalo 10 000 kusů během prvních 24 hodin od zahájení prodeje. (FIBO)
  • Pro diváka nebyla účast na ceremoniálu levná záležitost, nejlevnější lístky stály 20 liber, což je v přepočtu 650 kč, ty nejdražší pak 2012 liber, tedy více než 65 000 kč. (MikeCool)

Reklama

Reklama