Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Vyděl jsem to až dneska ze záznamu na netu. Upřímě řečeno nechápu , proč se okolo toho dělá takový povyk. Je mi jasné že každá země chce urvat tu nejlepší pověst " zahájením " OH , ale takovej cirkus okolo ? Trochu moc dlouhé a občas jsem přeskakoval , a tak nějak nevím jestli kdybych byl přímo tam ( jako lajf na stadioně ) jestli bych měl zážitek jiný , ale záznam mě moc nechytl. Danny Boyle , by měl asi zůstat jen u filmu. Slušné 3 hvězdy ( dokážu si představit kde by těch xy milionů udělalo větší parádu ) ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Jóóó - bomba, nejlepší zahájení OH od Albertvilu. Jak jsem viděl na place Branagha, hned bylo jasné že to nedopadne špatně. A potom ten Craig s královnou, Bean atdatd. Hudba - samé kvalitní skladby. Vše ještě umocněno bezva oblečením české výpravy - nápad s holinkami úžasný a s designem podle Kupky geniální! Má to úplně jinou úroveň, než Peking před 4 lety. A nakonec se o tu blbou olympiádu začnu zajímat i já.... ()

Reklama

TonySad 

všechny recenze uživatele

Já mám na olympiádě nejraději úvodní ceremoniály a na tento jsem se ohromně těšil. Vůbec mě nezklamal. Nejvíce mě zaujala pasáž zvaná Pandemonium, která měla naprosto úžasnou choreografii, efekty a soundtrack. Při písničce z této pasáže, jsem tvořil celý svůj profil. Jen taková zajímavost... (haha) Docela jsem byl překvapen, že i královna přistoupila k scéně svého entrée s Danielem Craigem. Dále pak Mr. Bean, Emele Sandé nebo i Rowlingová. Myslím, že Boyle vytáhl všechny "poklady" co Londýn má a vytvořil z nich jednu velkolepou show, na kterou budu rád vzpomínat a určitě si ji někdy připomenu. Peking neboli jedna velká spartakiáda, se mi moc nelíbila ve srovnání s tímhle, ale možná je to tím, že je to přeci jen trochu jiná kultura. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zahájení se mi moc líbilo. Pan Boyle to pojal jako film s obrovským nadhledem. Hrála krásná hudba, některé pasáže byly pastvou pro oči a některé hýbaly s mojí bránicí. Daniel Craig si přišel vyzvednout královnu. A naprosto nejkouzelnější byl výstup Rowana Atkinsona ve Vangelisově božské hudba, která zazněla ve filmu Chariots of fire. Bohužel si svoji vlajku neslo příliš mnoho zemí, a tak jsem to zkrátka nevydržel, proto dávám * dolů. Druhý den jsem v přijatelném čase prospanou část dokoukal, takže jsem o nic nepřišel. 3* ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších otváracích ceremoniálov, z najfarebnejších, ozaj im to vtedy vyšlo, posledné roky to proste stojí za to ako oslava športu a v krajinách ako je Británia sa často aj dbá na cez rôznych aktivistov na to, aby sa minimalizovali nejaké problémy. To, že svet má problémy aj inde je smutné a nedá sa to veľmi prehliadať, ale zas pokiaľ to nebolo stratové tak sa dajú niektoré veci odpustiť a hlavne to spája svet, národy, ľudí, čo je dôležité. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Pro diváka nebyla účast na ceremoniálu levná záležitost, nejlevnější lístky stály 20 liber, což je v přepočtu 650 kč, ty nejdražší pak 2012 liber, tedy více než 65 000 kč. (MikeCool)
  • Pořadatelská země měla právo bez kvalifikace postavit svůj národní tým ve všech kolektivních sportech, které jsou na programu příslušných olympijských her. V roce 2012 v Londýně tak došlo k historickému zlomu, neboť po dlouhých 52 letech z prestižních důvodů postavilo Spojené království svůj fotbalový tým. (MikeCool)
  • Vlajkonosičom historicky najmenšej slovenskej výpravy bol strelec Jozef Gönci. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno