Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (730)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem zhlédl předchůdce tohoto snímku Gympl, jsem byl o dobrých 7 let hloupější, takže mi film úplně nevadil. Bohužel, nyní už nedovedu přehlédnout nekončící debilitu tohoto snímku. Co mi přišlo nejvíce debilní jsou všechny dialogy. Měl jsem pocit, že je psal absolutní retard. Dále mi šíleně vadil hlavní hrdina toho všeho, který hrál vážně extrémně špatně, protože prostě hrát neumí a byl obsazen pouze z protekce. Hudba byla k snímku samozřejmě vhodná, ale vůbec se mi nelíbila. Respektive muzika byla poslouchatelná a správně agresivní, ovšem texty písní byly opět tvořeny feťáky v době, kdy jejich pravidelná nitrožilní dávka měla maximální účinek, takže to podle toho vypadá. Nechápu, jak takové sračky může tolik lidí vůbec poslouchat. Možná se to dá pochopit, pokud vám je 6 až 10 let. Poté se to zákonitě člověku musí zdát debilní, protože to debilní zkrátka je. Vtipné mi to nepřišlo vůbec. Pociťoval jsem pouze silně negativní a depresivní atmosféru. Koukat se nějakým způsobem dalo pouze na Mádla, kterak fixloval při zkouškách, popřípadě na Honzíka Krause a jeho toporné herectví. Člověk holt nemůže mít talent na vše. Na závěr mě docela dorazila neskrývaná reklama na nejhorší "antivirus", jaký kdy "ochraňoval" můj stroj. To byl opravdu hnus. Dlouhou dobu jsem měl hroznou chuť to celé vypnout a ukončit svoje trápení. O nic bych nepřišel, protože v tomhle nesmyslu se opravdu skoro nic neděje. Postupem času se ovšem úroveň debility tak nějak stabilizuje a dokoukat se to dá. Proto to nebude odpad. Každopádně se tímto paskvilem nemůže nikdo chlubit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Gymplácké dobrodružství stavím určitě výše, nicméně je příjemné se znovu setkat s našimi hrdiny. Škoda jen že tenhle sraz po létech se neprotáhl do pozdějších hodin. 75 minut se nedá skoro považovat ani za pilotní díl seriálu. V malinké roli potěší Péťa Čtvrtníček. V českém rybníku se jedná o jedno z povedenějších navázání, nicméně se u mě často dostavuje pocit, že to mohlo dopadnout i o dost lépe, protože Gympl byl vynikající. 55% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Veskrze zbytečný film, jako všechny sequely. K původnímu Gymplu se zde nic nového nepřidává - (herecky nemožný) Kohák např. hraje prakticky totožnou postavu jako Matonoha, o trapné postavě huliče škoda mluvit, je to prostě jen nastavovaná kaše, a podobně žánrově nevyjasněná, kdy je to mnohem spíš sociální drama, než čistokrevná komedie. Pro mě osobně navíc se silnou pachutí z té idealizace vandalismu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale po shlédnutí Vejšky mi nebylo úplně nejlíp. To u Gymplu jsem se kolikrát i zasmál a na konci si řekl, že to byla docela dobrá komedie. Tady tohle už jako komedii považovat nemůžu, když teda nepřijmu ten klasickej Sklepní humor. Ve filmu se totiž objeví věčně nalitá matka, fotr, co má pod palcem půlku papalášů z Prahy nebo holka, co šuká za prachy...a pro prachy. Takový ty tři klasický motivy, ze kterých normálnímu člověku dobře nebude. No a do toho zní depresivní rap Vladimira 518 a příběh, kterej vlastně pořádně ani příběhem není, což není u takového filmu vysloveně na škodu. Mádl a Kraus každopádně ti nejlepší z filmu. Kraus by mohl točit klidně i víc... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Gymplu jsem dal 3 hvězdičky, tomuhle pokračování dám o 1 více. Ono příběhově to mohlo být lepší, to si musíme přiznat, že tam byly rezervy. Taktéž stopáž filmu mohla být delší. Na druhou stranu já jsem se bavil, ani na chvilinku mě ten film nenudil. Tomáš Vorel ml. a Jirka Mádl jsou parádní dvojka. Eva Josefíková také pozitivně překvapila. Taktéž soundtrack musím pochválit. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Film byl natáčen z poloviny v noci, na což Jiří Mádl málem doplatil ztrátou svobody. Policie totiž ve tmě přehlédla štáb a Mádla chtěla zatknout za poškozování cizího majetku. (agass)
  • Natáčení probíhalo v pronajaté vile v Čerčanech a v době povodní na Novotného lávce. Filmovalo se také na Vysoké škole ekonomické v Praze, především v tzv. "Rajské budově". (Terva)

Reklama

Reklama