Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (603)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle od Liama očekávám! Mezi náhrobními kameny je skvělý kousek, který může směle postávat vedle například podobně temných 8mm. Dvojice vrahů ani nemohla být vybrána lépe. Zpočátku na film působil díky hojnému sbírání informací malinko nepřehledně, takže jsem byl nucen si to celé pustit ještě jednou. Dvě třetiny Matt Scudder sbírá střípky informací, aby nám v závěrečné třetině ukázal, jakmile dostane k uchu telefon, že tady bude vládnout pouze on. 80 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to ten Liam Neeson dělá, ale od momentu, co skončily Hvězdné války si rozjel role toho nejdrsnějšího a nejpřímočařejšího chlápka ve filmovém průmyslu. Nejdřív to bylo Taken, pak Neznámý, následně Mezi vlky a Non-Stop, aby u mě koncem roku 2014 přistál s postavou Matta Scuddera, kterej je lautr némlich to samý, co v předchozích filmech a mně to vůbec nevadí. Občas bych totiž potřeboval i já jednat tak, jako jedná Liam ve svých filmech. Jeho filmy tak pro mě budiž velkou školou. Mezi náhrobními kameny, ale nesedí jenom na postavě jednoho člověka. Také je to naprosto poctivá kriminálka, která skončí přesně tam, kde si dle názvu dokážete představit. A natočena je tak parádně, že pět hvězd by na ní bylo málo. Mimochodem taky mám radost, že prostor dostal skvělej Islanďan Ólafur Darri Ólafsson. Jeho role sice nebyla kdoví jak velká, ale účel splnila na sto procent...a to se sakra počítá. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Drsný a hutnou, potemnělou atmosférou prosáklý snímek, který zaujme jak svým příběhem, tak i tradičně dobrým Liamem Neesonem. Mysterióznost dodává filmu na poutavosti, čemuž vedle již zmíněných kladů napomáhá také vhodně zvolené prostředí. Vedlejší dějová linka s malým černouškem mi nikterak nevadila. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ze všech 4 loňských Neesonových filmů, které jsem měl tu možnost vidět, je tenhle asi nejslabší, přestože jde stále o nadprůměr. A taky hodnotím snímek jako celek, ne Liamův výkon, ten byl zase kvalitní. Krom něho film může vsázet na hodně solidní atmosféru a dostatečně nosný krimi příběh. Je však škoda, že tu jsou rušivé prvky, které výsledný dojem kazí. Myslím tím především násilně naroubovaného kluka-parťáka (černocha bych fakt nečekal, ehm), náboženskou sekvenci (škoda, že ta kravka na pódiu taky neměla za chlapa dealera…) a pak maximálně klišoidní pasáž ve sklepě (u té jsem se už ani nevztekal, jak mám ve zvyku, jenom smál). A taky nemůžu dostat z hlavy tu scénu s přecházením dcerky, ta hudba byla prostě zvrhlá. Ale jak jsem naznačil v první větě, na ty 4* to ještě bude. „Nikdy jsem neviděl nikoho tak pevnýho.“ – „Pevnýho?“ – „Statečnýho.“ – „Nebyl jsem statečný. Jen opilý.“ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Neeson impozantně vyhrožuje po telefonu dalšímu svinskému únosci dcery (tentokrát jde o dceru někoho cizího) v krimithrilleru, který narozdíl od 96 HODIN není o akci, ale stejně jako NON-STOP (kde měl Liam taky problémy s pitím) o atmosféře - tentokrát nikoli paranoidní, ale pěkně temné. Není to špička žánru (SEDM, 8 MM), ale solidní snaživá žánrovka. Trochu mě mrzela ta demýtizace jinak celkem mrazivých záporáků, o kterých jsem se zároveň nic víc nedozvěděl, ale černošský klučík coby Liamův parťák kupodivu neiritoval. 70% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se od 3. března do 8. října 2013 v New Yorku. (Varan)
  • V poslednej scéne filmu sa v pozadí newyorskej panorámy objavia budovy World Trade Centre. Budovy pre teroristické útoky z 11. septembra 2001 už nestoja, je to ale výrazný detail, ktorý režisér nezabudol zakomponovať. Aj keď bol film točený v roku 2014, jeho dej sa odohráva v roku 1999. (ma2sko)
  • Film se stal výdělečným ještě před premiérou. Díky popularitě Liama Neesona dosáhl titul tržeb již z prodeje filmovým společnostem, které stály o uvedení snímku v kinech. (DEXTER099)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama