Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (603)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit vcelku slušnou drsnou krimi, která je adaptací 10. románu Lawrence Blocka s vyšetřovatelem Matthewem Scudderem. Tohle je prostě hodně podivná praxe vybrat ze série údajně nejlepší díl a natočit ho jako samostatný film. Viz. Sněhulák. Nehledě na to, že je to celé retro na druhou, knížka vyšla už v roce 1992, ve filmu se řeší Y2K, a mělo by to fungovat i dneska. No a dneska funguje maximálně herecký výkon Liama Neesona. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $26,307,600Tržby Celosvetovo $53,181,600Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,970,722 Tržby za predaj DVD v USA $6,313,867 ║ komornejšia krimi o pomste a vykúpení, s dobrých rozbehom, takých kľudnejším pátraním po bezcitných únoscoch, ktorá má pár dobrých indícií ale v celku to ostane visieť len v priemerných vodách /55%/ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak jsou v dodávce, jsou to jen těla." V době, kdy drogoví dealeři bojují proti únoscům svých žen a dětí, stojím vždy na straně poldy. A je mi jedno jestli zrovna chlastá nebo chodí na legendární sezení nevyléčitelných závisláků, protože přijatelnějšího hrdinu tento snímek zkrátka nenabízí. Já jsem si ty syrové procházky mezi náhrobními kameny prostě užil, ale pokud by to bylo v reálu, tak bych dealerům i únoscům doporučil, aby se vzájemně zahrabali a použili se jako hnojivo pro hřbitovní kvítí. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Příkladně syrový detektivní noir, který si vystačí s oldschoolovým sbíráním informací a pár dobře prodanými výstřely. Někdo možná bude chtít víc, Neeson je ale opět naprosto přesný (hlavně když zase začne telefonovat!) a hodně potěšil i David Harbour, který si dokáže urvat pozornost snad v každé roli. Kéž by se podobné žánrovky objevovaly na plátně častěji. (7/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co naplat, současné století krimi filmům příliš nepřeje. Možná je to tím, že se vyrojilo takové množství seriálů, že po nich v Americe vychází na jednoho obyvatele dva zavraždění, ale pokud máte už plné zuby opálených metrosexuálů za mikroskopem a chodících wikipedií v terénu, je tu pro vás instinkt, zabejčenost a silný měchýř Matta Scuddera. Možná se mu nemusela většina svědků svěřovat jako by byl kněz a tvůrci si mohli odpustit těch tucet mouder ze sedánků Nepodepsaných Notoriků, ale ta forma vyprávění, zasazení do minulého století a koneckonců i hudba tomu dodali prvotřídní patinu a jedinečný neo-noirový duch. Suchý zákon Neeson tradičně velmi přesvědčivý, D.Harbour (chvíli jsem myslel, že je to oplácaný C.Elwes) slizčí než podomní prodejce energií. Zkrátka jsem z toho cítil levný bourbon, déšť, prach střelný i ten z náhrobků a nad tím vším jak černý mrak se táhl smrťák zabiják a to mi v poslední době tak nějak stačí ke štěstí.. P.S.: Kdyby Liam dělal v oblasti telemarketingu, koupím od něj i to, co nepotřebuji a hovor by byl na účet volaného.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Lawrence Block je autorom celkovo 17 noviel o detektívovi Mattovi Scudderovi. Scenár k filmu vychádza z rovnomennej novely "A Walk Among the Tombstones", ktorá bola ako desiata v poradí vydaná v roku 1992. (m.a.t.o.)
  • Film se stal výdělečným ještě před premiérou. Díky popularitě Liama Neesona dosáhl titul tržeb již z prodeje filmovým společnostem, které stály o uvedení snímku v kinech. (DEXTER099)
  • Při závěrečném zápase Matta (Liam Neeson) s Albertem (Adam David Thompson) je na zem shozen počítač, klávesnice a myš. Klávesnice pak během záběrů mění pozici – nejdříve pravým okrajem leží na desce rozbitého pingpongového stolu, v dalším záběru již leží zcela na zemi, pravým okrajem dobrých 15–20 centimetrů v zákrytu desky stolu, a nakonec, když Albert vstává ze země, leží klávesnice celá předsunutá před deskou. (Anyk)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama