Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 2

VOD (1)

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (428)

silentname 

všechny recenze uživatele

Je až neuveriteľné, aké veci si dokážu ľudia povedať do očí a koľko hnevu a zahorknutosti v sebe môžu ukrývať a čo príde keď sa to rozhodnú dať najavo. Film vyslovene o postavách a musím povedať, že to aj funguje nakoľko sa tu dostali veľmi dobrí herci do jednotlivých rolí. A nemyslím len Streep a Roberts ale aj všetci ostatní boli podľa mňa správne zvolení. Večera, pri ktorej sa Meryl Streep rozhodne povedať pravdu je dosť hustá scénka a vo filme ich je ešte pár, ktoré určite človek nezabudne. Zaujímavý film, dobré spracovanie a som rád, že som ho videl. Hodnotenie B+ ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nebudem písať o tom aká patetická sa mi zdá mužská posadnutosť mladými dievčatkami ani o tom aká matka je schopná pochovať všetky sny svojej dcéry tým, že ju sama zráža ku dnu a zraňuje na najcitlivejších miestach. Julia a Meryl podľa mňa predviedli dokonalý herecký koncert, napriek tomu, že sú dávno za prahom tridsiatky. Stále nádherné ženy v komplikovaných postavách z ktorých sála ľudská nedokonalosť. Do poslednej minúty som dúfala, že Julia to auto otočí a vráti sa k umierajúcej matke, ale bol by to smiešny happy end. Som rada, že to neurobila. Pretože život nie je cesta ružovou záhradou. Milujete toho, kto o vás skoro netuší a ten, kto by za vás dýchal je len kulisa na veľkom pódiu plnom záludných nástrah. Verte mi, že časom to bude už len horšie. Dokonalá dráma jednej rodiny plná agónie, výčitiek, slabosti, lásky a nenávisti. Už dlho som nič podobného nevidela a určite ani dlho neuvidím. Klobúk dole! ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zajímavé herecké obsazení, dělali s tím na Oscarech velké haló, tak jsem se na to chtěla taky podívat, abych zjistila co teda a naprosto mě to nezaujalo. Bylo to depresivní, to bych dokázala překousnout, ale bylo to strašně dlouhé a strašně nezábavné. Herecké výkony tu byly dobré, to se jim upřít nedá, většinou jsou to herci s velkým H, ale mě tenhle film tak zoufale nebavil, že jsem se už nedonutila dokoukat tu poslední půlhodinu. 1* ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film ako remeň, s poriadnou dávkou reality, ktorú vynikajúco doplnilo aj celé potmavšie prevedenie snímok, čo výborne doladilo celú atmosféru. Napriek tomu, že ide o dramatickú udalosť podobne ako komentovali iný užívatelia aj vo mne utrusené výroky vzbudili úsmev. Niektoré ženy sú ozaj tvrdé a nezlomné a čím sú staršie tým ich ego rastie. Najlepšou vetou bolo pre mňa " vďaka bohu, že nepoznáme budúcnosť, zošaleli by sme ". Za skvele frázovanie a dobrý herecký výkon dávam 70%. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Takové to drama ála komorní scéna, kdy se během jednoho večera dozvíte temná zakoutí členů nefungující rodiny. Kolik takovýchto snímků už zde bylo a kolik lepších (např. Dáni jsou v tom mistry)... Na divadelních prknech to holt nevypadá tak zkoprněle a afektovaně, jako když se kamera snaží zachytit atmosféru detailním záběrem, který v dané scéně prostě nefunguje (i když občas se to podaří). John Wells zvolil velké herecké osobnosti, ale ony nedokážou udělat drama na plátně tak, jak by si August: Osage County zasloužilo. Bohužel i Meryl Streep působí spíš směšně než tragicky, což je u filmu tohoto ražení smutné. // Není to hrozný film, ani nijak výjimečný. Prostě komorní drama jedné rodiny, které se vynoří, zahltí vás svým příběhem, ale tempo se rychle vyčerpá, jako téma samotné. // Mít na scéně takovouto matku, volím jinou formu - takhle je zbytečně upozaděna a přece jen stále se snažíc být v centru pozornosti. Mrazivý šimrot se nekoná, jen únava z obehraného a plytké kamery. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Zatímco probíhala propagace filmu Sněhurka (2012), Julia Roberts prozradila, že právě probíhá jednání o jejím obsazení do filmu August: Osage County, prvním společném filmu s Meryl Streep. Julia potom potěšeně prohlásila, že Meryl je její velmi oblíbená herečka a že pro ní bude čest zahrát si s ní v jednom filmu. (jezurka42)
  • Film měl svou světovou premiéru na filmovém festivalu v Torontu. (jezurka42)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama