Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 24
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 24

Recenze (256)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po sedmém dílu už to začíná být tak špatné, až je to zábava. Scifi námět mi nevadí, ale co je moc, to je příliš aneb když už nevíš kudy kam, přidej další postavu. + Bacon moc běhá a málo nasává, Valorie Curry je hot a Natalie Zea opakuje Justified. A všudypřítomné flashbacky jsou opruz (ale ten kultovní je teda taky něco. Všechny postavy jsou z Marsu, Williamson přebral). ()

T2 

všechny recenze uživatele

no sakra, tieto krvavé seriály prídu ne jedno kopyto ako takou malou výnimkou je ešte Hannibal, topiacie sa nie v kalužiach krvi ako sú prezentované ale v neskutočnej banálnosti, až doslova otravnej, hneď po druhom diely ma to doslova dorážalo, keď s opakuje znovu scéna keď skrz na skrz je dom obsadený políciou a aj tak tam bez problémov prenikne sektár-zabyiják a v pohode zaútočí na obeť /40%/ ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Námet vyzerá úžasne - psychopatický profesor vraždiaci svoje obete podľa diel svojho obľúbeného autora E.A. Poe a získa si tým zástup pošahaných stúpencov. No dosť často to scenáristicky škrípe, keď či už jedna alebo druhá strana jedná dosť zvláštne, až to miestami pripomína telenovelu (aj niektorými dialógmi medzi Purefoyom a Baconom). Škoda toho, mohla z toho byť kultová záležitosť. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

1. série # The Following je pro mě prvním letošním a pořádným překvapením na poli nových seriálů. Lákadlo s věhlasným jménem Kevinem Baconem se koná už od prvních minut - a nutno podotknout, že i v dalších minutách a dílech - vynikající podívání a honu na známého monomaniakálního vraha. Pokud jste ochotni překousnou hlavní myšlenku, která je trošku děravější a zase ne tak moc uvěřitelná (alespoň pro mě), s přibývajícími díly atmosféra houstne, vše se komplikuje, ale stále se daří držet vše na uzdě a pověšené na zajímavosti! Zároveň si divák nemůže být ničím jist a odvaha nechat umřít, tak zajímavé postavy, odvážné. Na druhou sezónu jsem hodně zajímavý a doufám, že se hodnocení ještě polepší! 2. série # Ačkoliv byla první řada v loňském roce velkým překvapením, druhá už tak trochu vaří z vody, i když postavy jsou stále zajímavé, následující epizody mne lákaly pouze proto, abych věděl, jak to dopadne a ne proto, že jsem fakt nadrbanej na další díl jako tomu bylo u první sezóny. Tak trošku se i samotní tvůrci překonat sami sebe, ale stala se z toho spíše fraška s oživováním postav, zabíjením nepodstatných lidí. Celkově je zvratů hodně málo. Popravdě se moc ani netěším na třetí sezónu, protože nevím, co z tohohle chtějí vykřesat. Každopádně postavy jsou stále velkým tahákem a proto mi třetí řada i přes negativa ohledně druhé sezóny určitě neunikne! 1. sezóna - 85 %, 2. sezóna - 65% ()

kinghome

všechny recenze uživatele

Začalo to úžasně a chytlo mě to od prvního dílu. Vraždy podle prokletých básníků byli skvěle vymyšlené a celé to vypadalo jako na 5* seriál, jenže chyba. Po vytvoření kultu to všechno ztrácí tu zajímavost a originalitu a je z toho jen nudná krimi, ve které není nic zajímavého. Bohužel jsem nedokoukal ani první sérii. Skončil jsem u 8 dílu a k dalšímu už se prostě nemám sílu odhodlat. Nakonec z toho je obří zklamání, ani nevím jak bych to ohodnotil. Po prvích 4 epizodách jasných 5*, jenže pak to jde někam na 2* a držíse to takhle nízko. Hodnotit nebudu, možná to ještě někdy dokoukám a konec překvapí. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama