Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

argenson 

všechny recenze uživatele

Pragmatická policajtka a neohrabaný vědátor, ale nádherně jim to spolu ladí. Ačkoliv Annie Girardot má za úkol být neohroženou ženou zákona, polovinu filmu poněkud neemancipovaně a elegantně procupitá v podpatcích (druhou polovinu řídí jako prase, případně se nechá vozit jinými, co řídí jako prase). Philippe Noiret ji krásně doplňuje a zvláště ve scéně, kdy vyhazuje zmrzliny z taxíku, je kouzelný. Za zmínku stojí i dvě role Lisiny matky a tety Suzanne. Tetičku hraje předválečná hvězda Simone Renant a v roce 1978 manželka producenta, který stál za vznikem Něžného kuřete (navíc s dabingem Jiřiny Bohdalové, to se taky málokdy slyší). Něžné kuře je dobře uvařeným koktejlem kriminálky a komedie, přesto z téhle dvojice filmů mám mnohem raději o dva roky mladší Ukradli torzo Jupitera. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Nežné kura je príbehom kriminálnej inšpektorky, ktorá pri vyšetrovaní vrážd sa opäť stretne zo svojou školskou láskou. Mám rád A.Girardot ( dnes bohužiaľ ťažko chorá), ale milujem herecké výkony P.Noireta. Jeho učiteľ je fantastická postavička. Nezabudnuteľná je aj posledná scéna a to naháňačka v uliciach Paríža. 90%. ()

Reklama

Hopper 

všechny recenze uživatele

Girardotovej a Noiretovi to celkom spolu sekne a je skutočne ťažko jednoznačne povedať, či je lepšie Nežné kura alebo Ukradli torzo Jupitera. Určite, z dnešného pohľadu niektoré scény pôsobia nechcene smiešne, ale celkovo má film to správne iskrenie, francúzsky šarm a dá sa bez zahanbenia pozerať aj po takmer 30-ich rokoch. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tyhle francouzské krimikomedie miluji - A dvojice Girardotová - Noiret? Taková se dneska už ve filmu nevyskytuje. Ačkoliv je to oddechový film, má svoji hodnotu. Když k tomu přidám ještě to, že jsou zde honičky kolem těch nejbáječnějších míst Paříže, kterou tolik miluji a kterou už asi nikdy nespatřím... Výborný scénář i režie, film jsem už viděl tak dávno, že zápletku už jsem zapomněl, a tak jsem si vychutnal i to napětí, kdy jsem toho mladého policajta u mladé krásky považoval za skutečného vraha. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Často bývám znechucená z protagonistů, uondaná ze stopáže, ubitá ze scénáře, vygumovaná z dialogů, vytočená z režie nebo ospalá z hudby. Tohle je ale první film, kdy jsem byla vyčerpaná z fyzického výkonu hlavní postavy. Kdyby Annie nebyla herečkou, věřím, že by dokázala vyhrát maraton. Na podpatcích. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • V roce 1978, po uvedení filmu ve Spojených státech, se producent Dean Hargrove chopil nápadu z tohoto filmu a vznikl seriál Dear Detective (od r. 1979) s Brendou Vaccaro v roli inspektorky. Po čtyřech epizodách byl seriál kvůli nedostatečné sledovanosti ukončen. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)
  • Antonius (Philippe Noiret) jezdí na VéloSoleX 3800 z roku 1966. VéloSoleX je moped nebo motorizované kolo, obvykle označované jen jako „Solex“, které původně vyráběl francouzský výrobce Solex se sídlem v Courbevoie nedaleko Paříže ve Francii. Moped původně vytvořený během druhé světové války a sériově vyráběný v letech 1946 až 1988 přišel v různých iteracích, přičemž si zachoval stejnou koncepci motoru s válečkem spočívajícím na předním kole jízdního kola. Stal se mimořádně oblíbeným u školních dětí, studentů nebo pracovníků v továrnách, protože byl lehký a mimořádně hospodárný. (sator)

Reklama

Reklama