Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (304)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Krásné barvy, dobrá konzistence, jen Funès pořád plave na hladině. Pochází ze západu, nejspíše z Francie a je již poněkud archivní, přibližně 1976, to byl velmi dobrý ročník. Jemný začátek se výborně doplňuje s lehkou zápletkou uprostřed a na konci na vaše chuťové pohárky čeká lahodná ústřicová chuť s lehkým kovovým dochucením. Film jako dobré víno. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès sa vo filmoch často zameriava na gastronómiu a tu chce obhájiť poctivú francúzsku kuchyňu. Boj proti priemyselnej veľkovýrobe polotovarov bol krutý a dnes už vidíme, že márny. Možno nie je film treskúco vtipný, ale nápadov je tam dosť, len nie sú všetky dokonalé. V závere sa už dopracoval k tomu, o čom chcel byť, čo sa nedá povedať o začiatku, keď som rozmýšľal, či to bude až také blbé. Pri požiadavke na iné pivo som mal pocit, že zle počujem, ale naozaj to tam bolo. –––– Stop! Ještě jednu a obrátím se na odbory. –––– Jídlo je nejedlé s výjimkou neděle, to tam mají zavřeno. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

To hodnocení prosím berte jako 3,5*...prostě něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Je to taková netradiční komedie, něco jako animovaný Ratatouille. Herecké výkony jsou sice výborné, ale pořád tomu něco k opravdu dobré komedii chybí. Naštěstí některé opravdu vypečené momenty mě donutily dát tu čtvrtou hvězdu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tahle Funésovka je ztřeštěná až ad absurdum. Zprvu jsem si nemohl zvyknout na totálně bláznivé situace, ale brzy jsem jim přišel na chuť a už se jen nechal unášet palbou haluzových scének v rychlém sledu za sebou. Finální pointa mě rozsekala!! :D A taky mě dostávala překrásná, téměř dětská tvářička Ann Zacharias, je velká škoda, že ji film nevyužil mnohem více. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku tomu Louis de Funés nevěřil, ale když se poprvé s Coluchem potkali na place padli si ihned do oka a natočili spolu jednu z nejlepších komedií jedné velké éry. Samotný Funés již v té době prodělal infarkt, po kterém lékaři nevěřili, že ještě bude moci točit filmy a nakonec se zadařilo a jeho první film po infarktu se stal velice úspěšným i přesto, že on sám hrál naprosto jinak a přesto tak zábavně jako v jeho předešlých filmech. --- Tvařte se jako kdybych Vám chtěl zvýšit gáži. - Óóó děkuji pane řediteli - Jakoby se stalo ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Nápad na film vznikol už 4 roky pred výrobou, kedy v roku 1972 pozval producent Christian Fechner Louisa de Funèsa na obed, aby sa s ním stretol a navrhol mu, aby s ním produkoval film. Fechner na to spomínal: "Bol som jeho veľkým fanúšikom a jeho dialógy z filmov som poznal naspamäť. Pri tom obede som mu niektoré odrecitoval a myslím, že ho to pobavilo. Bol to ten najzdvorilejší muž a myslím, že ho veľmi potešilo, keď videl veľmi mladého producenta – mal som dvadsaťsedem alebo dvadsaťosem rokov – v plnom rozpuku ako fanúšika jeho filmov a človeka, ktorý sníval o spolupráci s ním." (Arsenal83)
  • V roku 1976 videlo film v kinách vo Francúzsku skoro 6 miliónov ľudí, čím sa stal najnavštevovanejším a najzarábajúcejším francúzskym filmom roka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama