Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mně to fakt přišlo brilantní. Dokonalý, vtipný, smutný, sviňský, nahláškovaný, jednoduchý, svěží, krásný, vulgární, ale především JUDE LAW!!! Herecký support je taky parádní, ale je to v podstatě jeho one man show a ten charakter je jedním z nejlepších sráčů jaký si zamilujete, zahraný líp než bych byl čekal, ač v první minutě jsem si říkal áá kurva, tohle je druhej Hardyho BRONSON... Jo jo, přesně teď ten dobrej pocit když vám něco malýho tak moc sedne, koukáte na ostatní hodnocení a pořád je to stejný překvapení. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie-wannabe movie. Pre mňa osobne neuveriteľne nesympatický film, už len preto, že správanie podobných týpkov akým je Dom Hemingway ma neskutočne irituje. To by som síce vedel stráviť ako pri mnohých iných podobných vtipných britských gangsterkách, avšak to by Dom nemohol byť tak prvoplánový. Dej tu v podstate neexistuje, je to len sled jednotlivých epizodických vystúpení (väznica, trezor, reštaurácia ...), v ktorom ide o jednoduchý „vývoj“ hlavnej postavy z drsňáka na milujúceho otecka so záverečným morálnym ponaučením. Na čiernu komédiu to je málo drsné a aj vtipné, na drámu tu nie je s kým sympatizovať. Jude Law síce vyslovene exceluje, ale inak by tu niekto chcel silou mocou natočiť odľahčenú gangsterku po vzore Guy Ritchieho, no vôbec sa nedarí. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Formálně je Dom Hemmingway následovník klasické britské feťácko-punkové scény, tedy mnoho "chodících" záběrů ve velkých celcích, aby okolní ulice byly ostré a neuchopitelná nátura většiny vnějších vlivů. Protagonista je však z toho všeho čistě nejneuchopitelnější, jedná se sice o chodící scénáristickej konstrukt (očividně nevzdělaný hrubián, který ale mimochodem ve svých květnatých monolozích odkazuje a metaforizuje kulturní díla), který v reálném světě nemá souputníka, respektive je ve všech dobrém zájmu, aby jej neměl, ale stejně je z něj člověk celou dobu nervózní. Škoda poslední třetiny, kdy veškerá chvála toho, jak se vynechávají klasické témata po propuštění z lochu ukáže být jako předčasná a film předkládá obvyklou snahu o odpuštění a vykoupení. A to naštěstí i přes to, že hrdina zůstává navždy zmrdem. "What do you mean I can't smoke fag in a pub?" "They banned it. It is not healthy." "Being a cunt isn't healthy." ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působilo, jako by nějaká vedlejší postava z libovolného britcomu (nejlíp Super Hans z Peep Show, ten je Domovi asi nejblíž) dostala vlastní film. Takže výsledek není špatný a občas se pobavíte, ale po čase vám dojde, že když to celé stojí na specifických vtipech jedné dost specifické postavy, která je legendární hlavně tím že se občas objeví a udělá pak něco šíleného, tak se ten styl humoru časem už vyčerpá, pak už nebaví a někdy je spíš trapný. Na tom to celé stojí a padá. Tady bych klidně mohl skončit, jelikož to tak nějak vystihuje úplně všechno, ale ještě musím ocenit, že je to zručně a poutavě natočené a že drtivá většina herců (a Jude Law obzvlášť) tu je ve svých postavách tak moc charismatických, že jim nemáte problém cokoli věřit už od první chvíle co promluvím. To se vidí, mám pocit, snad jen u Britů, kteří mají herce a herečky opravdu dost výrazné, ať už hrají jakoukoli roli. Jo, a možná jsem i čekal výraznější konec, ale takhle to aspoň nebylo moc sentimentální a bez snahy napravit se razantně a za každou cenu, jelikož takový přístup by se k postavě Dona vůbec nehodil a působilo by to docela divně. Silné 3* ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Klasická Anglická komedie.. Tedy klasická úplně ne. Ale povedená ano. Nebýt Jude Lawa tak by to byl nejspíš v mých očích propadák, ale on ukázal, že hrát umí opravdu dobře i takové osobnosti jako je Dom Hemingway. Jen bych se obešel bez té procházky po vinici :) .... HODNOCENÍ: 74% (4*) ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama