Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mně to fakt přišlo brilantní. Dokonalý, vtipný, smutný, sviňský, nahláškovaný, jednoduchý, svěží, krásný, vulgární, ale především JUDE LAW!!! Herecký support je taky parádní, ale je to v podstatě jeho one man show a ten charakter je jedním z nejlepších sráčů jaký si zamilujete, zahraný líp než bych byl čekal, ač v první minutě jsem si říkal áá kurva, tohle je druhej Hardyho BRONSON... Jo jo, přesně teď ten dobrej pocit když vám něco malýho tak moc sedne, koukáte na ostatní hodnocení a pořád je to stejný překvapení. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dom Hemingway je slizké sprosté egoistické hovado s tak nádherně a dokonale tvarovaným ptákem, že by se o něm daly psát básně. Ne, vážně: Jude Law je borec a roli zmetka zvládl naprosto dokonale. Film stojící především na silném herectví a drsném humoru. Troše moralizování v závěru se film sice nevyhne, ale na pilu se nijak zvlášť netlačí, což je fajn. A Emilii Clarke to bez blond paruky zatraceně sluší. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už z remakeu Sliediča vieme, že Jude Law je nový Michael Caine, v Domovi Hemingwayovi si ale zobral ešte väčšie sústo, keď mu scenár dáva možnosť imitovať Cartera. Lenže ten bol v skutočnosti drsnejší a menej melodramatický a bolo to asi tým, že Dom sa až moc zameriava na svojho vtáka a prachy. A keď príde zmena, tak si spomenie na rodinu a staré hriechy. Takže žiadna skutočne drsná gangsterka ani gangsterská komédia nás tu nečaká, pozerateľný film na sobotnajší večer a film o kríze stredného veku ale áno. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Film o životním obratu jednoho gangstera pracuje s docela předvídatelnou strukturou - gangster se mstí, gangster dělá kraviny, gangster dělá ještě větší kraviny, gangster klesá na dno, dochází k malému prozření, najednou ale nic nevypadá tak, jak se zdálo, tak gangster dělá další kraviny, ale už to nefunguje, naopak ho cesty vedou k většímu prozření a téměř velkolepému happyendu. Ve výsledku se vlastně nic zase tak moc nezměnilo, jenom se v jednom gangsterovi probudil otcovský cit, ale přesto nadále zůstává v srdci gangsterem. Jude Law se obratně pere se svou pověstí herce povrchních kvalit, nechutně nagelovanou lysinou a fotříkovským vzezřením dokazuje, že zvládá i role jiného charakteru, než doposud. Vzpomněla jsem si přitom na přerod Jamese McAvoye pro loňský Filth (tam je to ale trošku jiná kapitola). Na scéně si užijete mimo to Londýna a jeho přirozených kvalit a samozřejmě slušné dávky okouzlujícího britského akcentu. PS: Nenechte se odradit úvodní scénou, která je podle mě velmi zábavná, pokud film nepustíte v rámci zábavného večera rodině. Trochu podivný zážitek. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Jude Law trochu v nezvyklé roli zazářil velkým způsobem! Skvěle nadsazená komedie se skvělým britským humorem. Bavil jsem se od začátku až do konce. I když příběh o tatíkovi, který chce získat zpátky svou dceru příliš nebral, přeci jen si asi nikdo nechtěl vylévat srdíčko s tímto filmem. Lehce gangsterka, lehce drama, hodně komedie, tato kombinace se mi velmi zamlouvala. 80%. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama