Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Asi padesátiletý krejčí Miroslav Opatovský (M. Karpíšek) je zaměstnán v předním pražském módním salonu. Jeho klientky a modelky jej považují za neškodného, bez ostychu se před ním svlékají a koketují, ale také jej lehce zneužívají. Stres, stereotypní práce, postupující věk a hlavně skrytá sexuální úchylka však na muže doléhají víc, než kdokoliv tuší. Opatovský se jednoho dne neovládne a svou nahromaděnou agresi si vybije na mladé fotografce Monice, kterou na opuštěném místě přepadne a uškrtí. Dívka ho stačí před smrtí vyfotografovat, avšak on zahodí aparát do vodní nádrže. Zatímco se rozběhne rutinní policejní vyšetřování, Opatovský má nutkání k další vraždě… Kriminální film režiséra Otakara Fuky vznikl na motivy skutečných událostí, k nimž došlo v osmdesátých letech v severních Čechách a v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Představitel hlavní role mi vizuálně připomínal Jacka Nicholsona. Tím ale vše to, co by se dalo pokládat za kvalitu, končí. I když se jedná o dívatelný film, přece jen mi připadal spíš jako karikatura kriminálního psychologického dramatu. Možná je to dáno kvalitou komunistické tvorby, možná jen českým podpisem. Nevím. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

To bylo tak slabý, pane Columbo, že už snad ani "ještě jedna otázka". Barevní z 80. let nepodali dnes vůbec dobrý výkon (opět!) a tak se nelze divit, že tenhle zápas opět projeli. Sice občas zpoza rohu vykouklo něco skoro zajímavého, ale zas se rychle ztratilo, aby prostor dostala nezáživnost a plitkost. Myslím, že rozhodně negativním znakem je, když je mi vlastně od začátku naprosto volný, jak to dopadne. Možná kdyby to bylo víc akční, jako Dědula Úchyla vs. Nezkrocené karatistky, ale darmo mluvit, na tenhle film si za tejden ani nevzpomenu. No nečim tu televizi museli krmit, když telenoveloidní průmysl byl v plenkách, ale tohle je ztráta času. Tohle prostě vzniklo, tak se s tím holt vyrovnám a půjdu si pustit Krtečka, jehož krimi příběh Lízátko je teda o dost lepší! ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Skutečně by mě zajímalo, jak Milan Karpíšek – operní pěvec – přišel k roli fetišistického vraha? Jeho mimika byla úžasná... Dodnes si film pamatuji, neboť jsem dostala několik záchvatů smíchu. Což se za jistých okolností počítá... Jinak se jedná o normalizační detektivku, čímž je řečeno prakticky vše. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Za ten podkres lascivního smíchu, který měl vyjadřovat vrahovo rozpolcené nitro, buhehehehééééééé a buchacha je půl hvězdy , čtvrtina za neskutečný modely zúčastněných a další čtvrt za násilníkovu odvahu sáhnout po takových dračích tlamách. edit 5.9. 2018: Proč, proč 13 x za rok takovou pecku? Momentálně potřetí v týdnu? Je snad Černá Punčocha z Marvelu? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se těšil na další psychologickou československou kriminálku, jak nabízeli na obalu DVD, ale Otakar Fuka hodně zklamal mé očekávání. Něco tak nedomrlého jsem už dlouho neviděl. Atmosféra se sice místy skutečně snažila navodit pocity napětí, ale ty vždy fungovali jen velmi krátkou dobu. Nejvíce jsem se musel pousmát nad způsobem natáčení scén, ve kterých hlavní hrdina přepadává ženy. To už se snad ani nedalo nazývat ochotnickým představením – no a kvalita kamery (to už pomlčím úplně). Dost slabé byli i herecké výkony většiny zúčastněných. Snad jen Chýlková, Stanislava Bartošová a Luba Skořepová si zaslouží pochvalu. Milan Karpíšek se mi v roli psychopata moc neosvědčil. Jeho absolutně nepřesvědčivý výkon a místy až teatrální podívaná mi nedovolí dát ani průměrné hodnocení. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se mj. u Národního Divadla v Praze. (Winster)
  • Scény z parku, kam varh (Milan Karpíšek) chodí běhat a na konci filmu zde spáchá sebevraždu, se natáčely v Havlíčkových sadech, neboli v parku Gröbovka, který se nachází na rozhraní Vinohrad a Vršovic v Praze. (Kejf.)
  • Keď Milan Karpíšek (dámsky krajčír) v máji 2002 zomrel, televízia film na jeho počesť znova vysielala. Dva dni potom Olgu Hrubú (učiteľka hudby Marta), ktorá hrala jeho druhú obeť, prepadol na ulici neznámi chlap. Našťastie ju iba okradol. Keď to potom hlásila, policajti si ju chvíľu prezerali, a potom sa spýtali: "Nejste vy ta uškrcená z toho filmu?" . (Raccoon.city)

Reklama

Reklama