Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 3
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (830)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, kterému ale do plného hodnocení chybí lepší příběh, výraznější postavy a více se hodící hudba. Uvidíme, co se z toho dál vyklube. První řada - 80% ... Co tvůrci nedotáhli v první řadě, dodělali v druhý. Hustej nářez. Druhá řada - 95% .... Třetí řada - 100% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Možná to začne jako nízkorozpočtová pohádka ze severu, ale s přibývajícími bitvami, která jsou daleko za hranicí televizní dokonalosti, se Vikingové staví do pozice naprosto dominantního hráče dramatických seriálů. Zatímco postavičky Hry o trůny stále melou o ničem, případně jdou a melou o ničem, tak Ragnar a spol. neustále plánují, plují, intrikují a bojují. Prim zde samozřejmě hraje testosteron a nádherná příroda. Mezi nejlepší postavy se však řadí i dvě ženské. Nezkrotná Lagertha i éterická Helga jsou velkými taháky každé scény. Rozdělení děje na více linek ve stylu výše zmíněného seriálu moc bodů nepřineslo. Dalo se to čekat, nudu mnoho lidí nevyhledává. Čtvrtá série je skutečným oříškem na hodnocení. Velký prostor pro nové postavy, z nichž některé baví, některé vytáčí, znovu rozjetí děje na více linek, odstranění hlavní postavy, stažení linek do jedné a epické bitvy bez zbytečných efektů, zato s brutální hromadou komparzistů. Pokud se v závěrečné sérii podaří tvůrcům ospravedlnit dosavadní velký prostor pro naprosto neuchopitelnou postavu, mohlo by jít o velkou pecku. Vzhledem k charakteru postavy mám obavy, že se to nepodaří. S1 - S3: 85% S4: 80% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

S01E01-E09. Tak a máme tu koniec prvej série výborného seriálu Vikingovia. Spočiatku mierny rozjazd od tretej časti už aj nejaké boje. Vikingovia sa časť od časti zlepšujú a odkrývajú svoju kultúru, jednotlivé charaktery a veľkoleposť. Parádna atmosféra, výborné herecké obsadenie a skvelá znelka Fever Ray – If I Had A Heart. Môže zamrzieť akurát tak len mierna krvavosť. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Za začátku hodně předvídatelný seriál, na který se vyplatilo a stále vyplatí koukat díky skvělé hlavní postavě. Travis Fimmel, jako Ragnar neuvěřitelně válí. Chvílemi to hraničí až s přehráváním, ale já ty jeho nevyzpytatelný ksichty žeru. Divně mluví, divně gestikuluje, dělá občas hrozný držky a nikdy nevíte jestli bude s někým kámoš, nebo mu sekyrkou odseká žebra zaživa. Je fajn že dějová linie je dále už kvalitnější a dojde, jak na bitky tak na staré dobré mocenské intriky. Kromě geniálního Ragnara mě hodně baví rozpolcená postava Athelstana, na kterém se hezky projevuje kontrast obou světů. Skvěle právě i díky němu fungoval díl s pohanskou slavností a obětováním, který měl velmi silnou atmosféru. Druhá série je jinak ale rozhodně lepší, než první a jestli třetí ještě zvýší laťku, tak se máme na co těšit.//// Mno tak třetí série začala hodně pozvolna divně, ale konec byl brilantní. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé dve série sú žiaľ len priemer, alebo tesný nadpriemer. Pomerne rozvláčne s malým postupom deja, v prvej sérii napríklad bol zaujímavý len stret s Angličanmi, ktorý ale nebol nijako viac rozpracovaný, až potom v druhej sérii. Ragnarove osobné hrátky a problémy mohli byť oveľa menej na obrazovke. O Vikingoch sa u nás neučí veľa, teda tieto ranostredoveké dejiny sú prínosom pre našinca, aby si urobil aspoň ako taký obraz o vtedajšej spoločnosti. Tvorcovia ale žiaľ neukazujú Vikingov v nejakom pozitívnom svetle, naopak pozerajú sa na nich ako na tlupu vraždiacich primitívnych monštier. To mi nesedí. Od tretej série je tu isté zlepšenie a celkom som si seriál zamiloval, takže pozriem až do samého konca. Inak nízke hodnotenia po jednej časti nemožno ani komentovať, ani hodnotenia typu 42,75%... To sú ústavné prípady. Hlavný hrdina je tu pre jedného diváka až jednej časti "modrooká buzna" a dá jednu hviezdu. Ak tu niekto takto zavesí komentár, automaticky by mal dostať zákaz hodnotiť a komentovať. Užívateľ Vicar tu sa tu zas bije do pŕs a tvrdí, že Vikingovia nikdy nemali otrokov. Na to ti ale už len strýček Google (predpokladám, že v rukách si knihu nikdy nemal) nájde milión stránok vo všetkých jazykových verziách, ktoré otroctvo u Vikingov potvrdzuje. Je smutné, že sem prídu pseudoznalci niečo komentovať a nemajú odchodenú ani základnú školu. Novodobá mládež s rovnými kšiltami a pod kšiltom nasraté. ()

Galerie (1 854)

Zajímavosti (84)

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama