Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (830)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete brát tenhle seriál, jako nějakou zajímavou exkurzi do dějepisu, budete nejspíš zklamáni. Pokud ho chcete brát jako nějakou dobyvatelskou ságu, budete spokojeni tak zhruba napůl. V tomhle případě platí pořekadlo, za málo peněz, málo muziky. S nějakým lepším rozpočtem by šel natočit určitě lépe, což se týče hlavně bitev a soubojů. A tak největším kladem zůstává po první sérii mužské osazenstvo. Gabriel dokázal, že má i přes svůj věk charisma na rozdávání a Travise, toho zcela nepochybně ocení ženské osazenstvo. Suma sumárum spíše lehčí zklamání a druhou sérii si já osobně nechám určitě ujít. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, že Vikingové by si zasloužili konečně nějaký výborně zpracovaný film a že bych za to dal dokonce všechno možné, no a History přišla s celým seriálem a dokonce lepším, než bych si dokázal představit ve svých nejdivočejších vikingských snech. Travis Fimmel je dokonalý, jeden z těch herců, kteří téměř okamžitě přesvědčí o svých hereckých kvalitách a člověk okamžitě ví, že bez něho by seriál ztratil velmi velkou část sympatického obsazení. A pak je tu Katheryn Winnick - ta štítonoška z těch divokých vikingských snů. 1. série - 9/10 - Mystika, duchovno, kultura, střet kultur, nájezdy, plenění, boj o moc, neočekávané přátelství, manželská krize - vše tak dokonalé, jak jen může být, snad jen ty bitvy trpí nedostatkem rozpočtu. 2. série - 8,5/10 - Mnohé z minula se zintenzivňuje, přidává se výborný anglický král, méně zajímavý vikingský král, zrady, rozkol a orel. Jen finále je nějaké slabší než minule a děje se tu až moc nedovařené politiky. 3. série - 8/10 - Rozpačitá první polovina série s nudnějším dějem a několika hloupými místy je naštěstí plně vynahrazena válkou proti Francii. Epizody s Paříží jsou to nejlepší, co lze najít v televizi. ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Po pátým dílu si zaslouží plnej počet, ovšem pokud to začne sklouzávat k telenovelám typu Hra o blumy, pak ať jim je Odin milostiv. Broiler: Mrtvým Kulichem mě nasrali prazle, tak jen doufám, že aspoň paří ve Valhalle jak Peytlič v bordelu. Edit 9.4. Nemohl jsem dospat, letím k lazebnici a požaduji sestřih na Ragnara.Edit 17.4.: Ty voe, asi jsem editor...no nic, tak u lazebnice vikingské (má privátní korektorka mě upozornila na chybu, nicméně jí neopravím, je to jen žena, ani není štítonoška) celkem bez průseru, tiše jsem svým dvou set decibelovým šepotem zaševelil Na Rááágnááááráááá!!!!!!!!! a jako diškréci jsem jí ohnul přes křeslo a zafuněl Odíííín. Vypadám jako kokot a jsem spokojen... příště jdu do tetovacího salónu... se sekerou. Nádhera!! .....................Cože??? Jen devět dílů?? Teď abych žral několik měsíců sledě... No, a tak se nám to, čeho jsem se bál před třemi lety děje. Jakmile se objeví křesťanští buzíci a začnou kombinovat a překombinovávat je zde další nekonečná nuda stylu Hra o údy, škoda. 10.2.2020... sorry jako, už na to mrdám a jdu o dvě hvězdy dolu. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivé, neokoukané herecké tváře rozhodně zajímavé a bitevní scény dostatečně syrové. Nicméně sem tam se to přece jen trochu vleče a těch náboženských plků je někdy až příliš. 1. série - 80% Druhá řada je ještě o třídu lepší a není zde takřka žádné hluché místo. Pokud si i třetí série udrží stejné tempo, budu nakonec muset tu pátou hvězdičku přidat. 2. série - 100% Ve třetí sérii to hlavně kolem některých dějových linek sem tam zaskřípalo, párkrát jsme zakroutili hlavou nad nelogickým chováním postav, ale nakonec jsme stejně byli nadšeni nejen poutavými bojovými scénami. Druhou sérii tahle sice nepřekonala, ale pořád jsou Vikings tím nejlepším ve svém žánru. 3. série - 90% Čtvrtá řada měla pár slabších míst, za což dle mého může vyšší počet epizod. Děj se tak více rozmělnil a některé díly byly vyloženě natahované. V polovině jsme se navíc dočkali trošku uspěchaného časového skoku a chvilku trvalo, než jsme si na dospělé Ragnarovy syny zvykli. Hlavní událostí byla samozřejmě očekávaná smrt Ragnara, se kterou se nejspíš mnoho fanoušků dosud nevyrovnalo. Ale už bylo zkrátka načase a nesdílím názor, že bez něj už to nebude ono. Závěrečné díly dokázaly, že to půjde i bez Ragnara. 4. série - 90% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hutná vikingská nálož s exceletní atmosférou, asi tou nejlepší, jakou kdy jaký film či seriál o Vikinzích měl.Vše je náležitě špinavé a místní obyvatelé vám spíše zaseknou sekyru do hlavy, než aby si s vámi podali ruku. S Ragnarem a jeho partou byste se prostě potkat nechtěli a ani jejich ženušky zde nejsou žádným pátým kolem u vozu, které by jen vytíraly krev po bitvách. Příběh si to po malinko pomalejší úvodu žene nemilosrdně dopředu a Michael Hirst nás opět dovede několikrát překvapit. Postavy jsou výtečně napsané a bitvy a souboje jsou i přes evidentně malý rozpočet výborné. Navíc mě hodně potěšilo, že tvůrci nespoléhají na nějakou přehnanou brutalitu alá Spartacus či GoT (nic proti nim) či odhalená prsa a bohaté jim stačí ona hutná atmosféra. I když na druhou stranu, Katheryn Winnick se svléknout mohla. Škoda, že po několika nabušených dílech tvůrci malinko zvolní a přípravují si již evidentně příběh a postavy pro druhou sezónu, Hutná a ke konci možná až příliš depresivní atmosféra zde ovšem nadále zůstává i tak.80%+ ()

Galerie (1 854)

Zajímavosti (84)

  • V epizodách Znamení (2020) a Ztracené duše (2020) se objevil slavný hokejista Brent Burns, hrající v NHL za klub San Jose Sharks. Zahrál si osobního strážce krále Haralda (Peter Franzén) jménem Skane. (fnc)
  • Klášter Lindisfarne, který ve filmu vikingové přepadnou jako první, ve skutečnosti přepadli dánští vikingové. Seriáloví vikingové však očividně žijí u fjordů, které se primárně vyskytují v Norsku a Švédsku, nikoliv Dánsku. Hlavní hrdina Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) je podle legendy Nor. (ppetrnosek)
  • Seriál se natáčel v Irsku, některé scenérie pak v západním Norsku. 70 % z 1. sezony se natáčelo v exteriérech. (Barghest)

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama