Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Úžasně zábavně dojemná dobrodružná jízda za druhé světové války. Gérard Oury tímhle filmem prokázal svou genialitu naznačenou už v Rabínu Jákobovi. Jedná se o schopnost namíchat do bláznivé komedie velmi vážné scény či promyšleně trefné dialogy. Já osobně považuju za obrovské umění, když během několika minut mě ze vteřiny na vteřinu zamrzne úsměv na rtech, aby si po dvou větách či jedné scéně zase na delší dobu pronajmul místo na mém obličeji. Gerard Oury hodil do filmového placu hodně "pánů filmů", ale Eso Es je originální a naprosto jedinečný skvost. Oury + Belmondo + Cosma = velká Enšpíglova filmová láska. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Oury uměl udělat filmy pro masy, byl to odborník na francouzskou kinokasu a tak vytáhl z rukávu toto eso aby vyrobil druhý Belmondův největší kinohit, když už o pár let dřívě natočil ještě navštěvovanějšího Velkého šéfa. Hitlerova nevlastní sestra je tu národně-sociální krasavice hodná vůdce, ostatně ji hraje tentýž herec co hitlera. Málokdo umí oslavit svou vlastní porážku filmem a málokdo si umí utahovat z nacistů tak jako Francouzi. Oury si jako zkušený filmař pohlídal rytmus filmu a celkový dojem by měl být dobrý - přesto tento film není nic více než pěkný rodinný film s roztomilým medvídkem. Produkce: Cerito Films ()

Reklama

MacGyver 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré nemusia žobrať o divácke uznanie prvoplánovými efektmi alebo povrchnou situačnou komikou. Tak, ako v živote pomáha humor a pozitívny prístup, aj pohľad na často bolestivé prešľapy v dejinách ľudstva môže byť prezentovaný s inteligentným nadhľadom, ktorý poslúži ako psychologická očista a určitá liberácia (malá maličká...) bezhraničnej hlúposti jednotlivcov. Takým je aj príbeh ďalšieho z belmondovských super charizmatických hrdinov, ktorý má každého diváka za toho najlepšieho priateľa a ochotne mu predstaví eskapády trénera francúzskeho tímu boxerov na berlínskej olympiáde ... Aj keď napr. Veľký šéf ma nikdy neoslovil, Gérard Oury vedel tancovať na hrane tragických udalostí a neurážajúcej až láskavej zábavy ako nikto iný. Bravo:) ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pokud existuje nějaký film, který mi za všech okolností zvedne náladu, tak je to tento. Takhle si Bebela chci a budu pamatovat nejvíc. Bývalého boxera se srdcem na dlani, který se nikoho a ničeho nebojí a ještě si dokáže kohokoliv kdykoliv hezky povodit... "Sind Sie Franzose?" - "Éééé???" - "Was ist das?!?!" - "Medvídek! Er bin velmi hodný, šarmantní. Jeho nejm je Beethoven. Pa pa pa páám..." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Belmondo sa teda nebabre ani s Hitlerom. Nadštandardná porcia zábavy, ktorá spočiatku vyzerá ako typická paródia. A vlastne to tak až do konca zostane, akurát sa k tomu pridá skvelá dobrodružná časť, kde autonaháňačky, bitky a prestrelky nepatria k ničomu zvláštnemu. Posledných pätnásť minút je úplne dokonale vtipných, čo scéna, to skvost, najmä dvojrola Güntera Meisnera ako Hitlera jeho sestry Angely je nezabudnuteľná. A treba spomenúť aj podmanivú titulnú melódiu. 85%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • V roce 1980 oslovil Gérard Oury Jeana-Paula Belmonda (Jo Cavalier) s nápadem natočit komedii o boxu v době nacismu. Příběh ještě nebyl napsán, ale herce nápad oslovil a souhlasil. O několik měsíců později byl Jean-Paul Belmondo scénářem, který společně napsali Gérard Oury a jeho dcera Danièle Thompson, nadšen: „Pokud nemáte rádi paradoxy, můžete říct, že film Eso vypráví skutečný příběh, jenže je celý vymyšlený!“ Belmondo film koprodukoval a vzdal se svého honoráře v plné výši, protože „chtěl stigmatizovat antisemitismus a netoleranci v odlehčené komedii“. (classic)
  • Jean-Paul Belmondo, který ve filmu hraje trenéra boxu, se v mládí sám boxu věnoval. (Georgex)
  • Jean-Paul Belmondo se kvůli nízké výšce při "výstupu" z letadla nechal zastoupit kaskadérem. (ČSFD)

Reklama

Reklama