Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, podle mě celkem vydařený akčňák na jedno zkouknutí, sice pravda dnes již trochu úsměvný ale i tak. Delon je skvělý jako vždy(jako herec fakt sympaťák). Další herci též dobří.Nevím hodnocení tady mi přijde trochu moc malé, film opravdu dnes ničím nevyniká, ale věřím že ve své době musel být dobrej. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

I když jsem se kochala záběry na ten nádherný stroj, i když jsem si užívala obsazení včetně roztomilé angličtiny Alaina Delona a dalších evropských hvězd, i když jsem se v části letu z Paříže do Moskvy docela slušně bavila, přesto jsem se nedokázala ubránit dojmu, že sleduju parodii na Připoutejte se prosím. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku neskutečně, ale neskutečně špatné triky, idiotská zápletka, nemožné chování hlavních postav (hlavně té naivní novinářky, která to měla ve svých rukou), herecké hvězdy Kennedy a Delon jsou zde za trest a hlavně na Delonovi je vidět, že ho to absolutně nebaví. Jo, americké filmy, ty si zkrátka vybírat neuměl a je to jeho jediná skvrnka na jinak vynikající kariéře. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Třetí film z Letišť je vyždímaná dřeň, která zůstala po předchozích filmech. A je plný přímo nehorázných logických a technických nesmyslů, které divák aspoň trochu při smyslech těžko rozdýchá. Následuje přiblblý a přeplácaný scénář. Celkově vše funguje spíše jako parodie (některé scény by se klidně daly střihnout do Připoutejte se prosím a nikdo by nic nepoznal). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dokud Joe v rychlosti přes dva machy neotevře v kokpitu okýnko, pořád jakž takž dobrý. Pak už ale Concorde padá, a nemusí to být ani z oblak. Neuvěřitelně amatérský scénář, kterému můžete věřit jeden útok, a čistší duše možná i dva, ale tři atentáty a několik "špičkových" přistání odradí i aviatického laika. Delon nemá co hrát, ani Kennedy nemá co hrát. Před začátkem projekce jsem měl dojem, že se budu koukat na francouzský film. Během něj mi ale došlo, jak SPOkoJENĚ se pletu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Mezi automobily na pařížském letišti de Gaullea jsou k vidění i legendární vozy Citroën 2CV, nejčastěji zvané „kachna“ („conette“). (Robbi)
  • Letecká společnost Federation World Airlines vlastnící Concorde je smyšlená, jejím předobrazem je Trans World Airlines. (Robbi)
  • Concorde použitý v tomto snímku havaroval mimo Paříž v roce 2000, zabilo se všech sto sedm lidí na palubě a čtyři lidi na zemi, což vedlo ke konci programu Concorde. (sator)

Reklama

Reklama