Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 3
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 449)

pepo 

všechny recenze uživatele

Najbondovskejšia Craigovka. Som sklamaný ale najväčší problém je, že to nie je tak úžasné ako Skyfall. Má to síce dosť blbý rytmus ale aj napriek tomu opäť výborná popcornovka akú môžme od tejto série očakávať. A nejaký Quantum of Solace a rovnako aj mnoho predchádzajúcich častí to strká s prehľadom do vrecka. 8/10 P.S. Logické blbosti a nerealistické správanie postáv odmietam pri bondovkách riešiť ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší Craigův Bond... Především nedává smysl a ano je skvělé, že obsahuje tolik "pomrknutí" na starší bondovky, utajené indície a skryté významy, ale... nedává smysl a neodpovídá na otázky, které si divák během toho drahého spektáklu klade. Výborné herecké obsazení je degradováno, nelogickými změnami v chování postav, nedomyšlenými rádoby vtipy ve stylu Moorovského Bonda z let 70-tých, které obstojí ve večerníčku, ale v dramatickém akčním thrilleru se dnes vyjímají nepatřičně (padouch zahlásí "Kurva" než odporoučí vstříc nevyhnutelné smrti) a kazí celkový dojem z jinak fantasticky zrežírované scény. Nevím jestli se scénáristé utrhli z řetězu, nebo Sam Mendez chtěl už od značky pryč, protože už si své odtočil. Nemá to konzistenci, jen pár skvělých momentů nad kterými se nesmí moc přemýšlet. Smrdí z toho peníze. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jste prázdný, pane Bonde a žijete ve světě plném ruin. Tohle tuším někde někdy zaznělo a Mendes to zfilmoval. Spectre je letargický svým tempem, přitlumeným potemnělým vizuálem Hoyteho Van Hoytema. Jenom Newman má tendence hnát to dramaticky dopředu. Bondovka omotaná chobotnicí a zalitá inkoustem zmaru. V mnoha ohledech naivní, povrchní, ale podržela si mě spolehlivě 150 minut. Objektivně si plnou palbu nezaslouží, protože v podobném ranku letos nekompromisně vládne tematicky podobná MI V. Ale tahle klopýtavá procházka vylidněnými místy před demolicí důstojně uzavírá čtyřdílnou psychoterapii nejunavenějšího Bonda, který vlastně nechce být, tím kým je. Ale už nikým jiným být neumí... Kdyby tímhle celá série končila, jsem spokojený. Btw. props za ukrytou message, že Heineken je dobrej tak na zalévání myších děr. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sam Mendes se pustil do předem prohraného boje, kdy všechno, co fungovalo ve Skyfall, zkusil povýšit ještě výš. Proto Spectre přináší hodně tichých momentů, kdy divák slyší i špendlík spadnout, hodně pomrknutí na Craigovy předchůdce a dokonce i ještě složitější splétání dějových nitek ze tří předchozích filmů. Po druhé projekci, osvobozené od napjatého čekání, kam se ještě může stoupat, sice pointy všech point nepovažuji za nejlepší film současného představitele, ale budu jeden z mála, který ho považuje za lepší než právě Skyfall. Zmizela hluchá místa, přibylo mrazení v zádech, velkolepá a s logikou si nebezpečně zahrávající odhalení nijak neruší a dostatek prostoru dostává i moje oblíbená Léa Seydoux jako jedna z mála skutečně důstojných přírůstků do galerie Bond Girl za mnoho let. Spectre má styl. Jedinečný. Trvá dlouho se na něj naladit, ale já už teď nechci nikdy jinak. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Spectre.... Nu, žel, není tak spektakulární, jako byl Skyfall, ten měl víc momentů, kdy se kamera od Bond-busteru (Ano, tohle je nová kategorie, halelujah) mnohem víc klonila k jisté artovitosti a hravosti, zde k tomu nemá tolik prostoru, jednoduše proto, že se valná část snímku odehrává v žluto-písčitých lokacích (poušť, maroko, poušť... Ani ten Mexikajální svátek mrtvých nehýří barevností) a padouch, jakkoliv je ikonický, je svým charakterem příliš podoben Skyfallskému Silvovi a v některých pasážích přechází do sebeparodie. Dost ale srovnání s předchozím filmem, tahle Bondí část totiž sehrává podobnou úlohu jako povstání temného rytíře, překonat předchozí nemůže, musí na to tedy jít trochu jinak - a to se daří, ať už návratem klasických propriet (gorilózní űbermensch ve službách zlořádu) a velmi mírným a o to příjemnějším nadsazení a suchému humoru. Je to dobrej film, je to dobrej Bond, pakliže se budou další části ubírat stejným směrem, já budu spokojen. Ať už u toho bude Craig, nebo ne. PS: úvodní song je to nejhorší co jsem letos slyšel, mé uši začali sami od sebe krvácet, koleno se samo od sebe vzbouřilo a chtělo prchnout z kinosálu a krční tepna se pokusila samu sebe zauzlovat PPS: Pakliže to Gladiator15 uvidí z kinoripu, jak tvrdí je to jen NEBETYČNÉ PRASE, NEHODNÉ POHLEDU a také ukázkový čuramedán ()

Galerie (186)

Zajímavosti (58)

  • Scénář k filmu vznikl z pera Johna Logana, který byl při tvorbě předchozí bondovky Skyfall (2012) tím, kdo měl na svědomí úpravy scénáře Neala Purvise a Roberta Wadea. Tato dvojice byla nyní pověřena úpravami Loganova scénáře s tím, že mu chybí humor. (cheyene)
  • So stopážou 148 minút sa Spectre stala najdlhšou bondovkou, ale so 163 minútami ju prekonala už tá budúca, Nie je čas zomrieť (2021). (Lucasion)
  • Natáčanie prebiehalo od 6. 12. 2014 do 5. 7. 2015 v Rakúsku, Maroku, talianskom Ríme či v Mexico City. (Zdroj: aktuality.sk)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama