Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (150)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Lichožrouti sice neohroměj dechberoucí animací (Pixar je uplně jinde), ale uplně špatná nakonec taky nebyla. Jen si člověk musí zvyknout na to, že nejvíc rozpracovaný jsou jednotlivý postavy a okolí je spíš strohý. Nejvíc fajn bylo vidět animovaný pražský reálie, to asi v jinym animáku jen tak neuvidíte. Co ale Lichožroutům chybí po technický stránce, to bohatě vynahraděj svym nápadem a příběhem. Tenhle Lichožroutskej svět, ve kterym se ztrácej ponožky (teda spíš ponožka), mě fakt bavil. Objevilo se i dost fajn nápadů (provaz, namočení ve vodě nebo rivalita gangů) a líbil se mi taky dabing. Pravda, možná se s emocema mohlo pracovat ještě víc (například úmrtí postav se moc neprožívalo), ale myslim, že se z danýho univerza podařilo vyždímat většinu potenciálu. Na český poměry velice sympatický až nečekaný překvapení, čtyři slabší hvězdy. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Lichožrouti jsou výborný animovaný film, navíc české výroby. Mají ožehavé a zároveň originální téma na film. Tím tématem je, kam vždy zmizí jedna ponožka z páru. Vysvětlení je prosté. Nekradou ji mimozemštané, jak tomu bylo v jednom díle ŽENATÝ SE ZÁVAZKY, ale malí barevní tvorové, ponožkožrouti nebo-li lichožrouti. Kromě originálního tématu se pyšní i řemeslně dokonalou animací. Vždyť i SPZ mají to naše CZ na sobě. Praha je ve filmu ztvárněná také dokonale, především Tančící dům, uličky Prahy a lodě na Vltavě. Jen mi Lichožrouti nepřišli jako film pro děti. Je to spíše animák pro dospělé. Lichožrouti jsou vlastně takový gang, který krade ponožky a také tak mluví a chovají se. Noční Praha, půdy, sklepy, temné uličky také dotváří temnější ráz filmu. [2356. hodnocení, 125. komentář, 56%] ()

Reklama

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Pomerne nová česká animovaná rozprávka, len z 2016ho, ktorá mi úplne ušla. Istým spôsobom pripomínajúca, prípadne by si divák prial, aby pripomínala nezameniteľného Kukyho. Krásna animácia, spracovaním a technológiou bez problémov dosahujúca svetovú úroveň. Veľký, preveľký potenciál, žiaľ, s malým úspechom a rozpačitým dojmom. Vtipov je pramálo, charizma chýbala, prípadne povestný 'ťah na bránku'. Ale určite pozerateľné, ak má divák chuť na rozprávku. ()

Jas3 

všechny recenze uživatele

Málo epické, málo dramatické. Emočně chudé. To je škoda. Ale forma dost dobrá! A mohu potvrdit, že všechno co se ve filmu děje, je vskutku pravda! Bydlíme mezi železničním mostem a Tančícím domem a ty dvě gangsterské party tu stále řádí. Dokonce se k nim přidala banda třetí. Ta nežere ponožky celé, nýbrž do nich jen vykusuje díry! Fuj! :) ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně hrozná blbost. Ale když to vezmu z pohledu dětského diváka, tak je to docela povedený animák. Kulisy Prahy jsou výborné, i když jsou "své", ale pár míst kde přesně poznat. Animace je taková divná, ale svůj účel plní. Postavičky jsou roztomilé, hlavně tedy ty ponožkové. Lidi jsou hodně divní. Sem tam i nějaký vtípek. Na CZ poměry tedy slušná práce. Jako dospělý divák si můžete odečíst jednu až dvě hvězdičky... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)

Reklama

Reklama