Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Diskuze

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

Ta animace je úžasná a originální a to teď musím čučet na dětské věci pro srovnání. Nechápu ten sebemrskací hejt. Koupil jsem si dvd do PS5, i když to visí na Yt.👍

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Proč to neni kreslený?Animace humus - Podívejte se na záběr s vodou - Fuj.Co vznikne z podprůměrný režie+scénáře=sračka.Novodobý rádoby český animáky jsou propadáky - viz. Kozí příběh..

Pierre

Pierre (hodnocení, recenze)

No, mě se ta animace taky nelíbí. Prapodivná, bez kouzla. Pozitivní reakce mě ale příjemně překvapují.

Shimargh

Shimargh (hodnocení, recenze)

Soudě zatím jen dle ukázky to vypadá naprosto příšerně, velmi laciná, odpudivá animace a celkově to působí dost céčkovým dojmem. Troufám si tvrdit, že to bude propadák.

Esgalnor

Esgalnor (hodnocení, recenze)

Mně teda animace nijak nevadí, přijde mi OK. A recenze jsou zatím hlavně pozitivní.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Bohulib

Bohulib (hodnocení, recenze)

V Brně začali Lichožrouty promítat 4 dny před oficiální premiérou, takže jsem s rodinou vyrazili. Animace byla moc hezká, jak postavičky Lichožroutů, tak Praha, která byla "jako živá". Děj se dost liší od knížky, ale nevadilo mi to.  Na filmu bylo hodně malých dětí, ale mám obavy, že ty z toho moc neměly. Naší třináctileté dceři se to líbilo moc, možná i proto, že sejí líbily i všechny díly knížky.

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

No pokiaľ to bude príbehovo adaptácia knihy, konečne tu bude normálna, starosvetská rozprávka...

JamesSi

JamesSi (hodnocení, recenze)

Z prvních záběrů grafika i animace vypadá na český film povedeně. Uvidíme jak to bude s příběhem.

Reklama

Reklama