Reklama

Reklama

Sněhová královna

  • Rusko Sněžnaja koroleva (více)
Trailer 2

Animovaný příběh natočený na motivy světoznámé pohádky od Hanse Christiana Andrsena. Sněhová královna uvalí na zemi kletbu a všude zavládne nekonečná zima. Neutichající polární vítr ochladí lidská srdce a z nich se vytratí všechna radost. Děvčátko Gerda spolu s fretkou Lutou a skřítkem Ormem se vydají na dlouhou cestu do paláce Sněhové královny, aby zachránili jejího bratříčka Kaye a navždy vysvobodili zemi z věčného sněhu a mrazu. (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (46)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé prepracovanie Andersenovej klasiky, ktoré prišlo nečakane z Ruska. Do príbehu boli pre potreby súčasného publika včlenené vtipné (troll) a roztomilé (lasička) postavičky a celkom to fungovalo. Na môj vkus tomu trochu chýbal drive, ale vyložene zlé to zas nebolo. S čím sa ale treba zmieriť je citeľne horšia kvalita animácie, ktorá je dlhé roky vzdialená od západnej produkcie. 5+/10 ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná pohádka s hororovými scénami a svižnou akcí. Je vtipné, jak je film u nás kritizován jen za to, že je ruský. Neandrtálec, co napíše něco o ruských hovadech by se nad sebou měl zamyslet. Film vlastně ani tak ruský není, protože nevímsakraproč se tvůrci rozhodli lézt Amíkům do zadku a natočili typický Hollywood. Na konci nechybí ani popový song v angličtině, což mě vyloženě naštvalo. Cožpak Rusáci nemají svůj jazyk a svoji hudbu? No budiž. Každopádně to není špatný animák, i když bohužel nepatří mezi ty dospělácky zábavné (vtipy tu ovšem jsou). A jestli si mám vybrat mezi Sněhovou královnou a disneyovským Ledovým královstvím, tak volím jednoznačně první možnost. Rusové opět ukázali, že nemáme jenom Hollywood a pánové z Disney by se měli jít se svými přeslazenými přiteplenými muzikály zahrabat. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Do tohoto animáku jsem viděl pouze jeden ruský animák a to byla neskutečná sračka takže hodně velké zlepšení. Bohužel filmu chybí humor a vtipné postavy (ten trol mě vtipný nepřišel, ale děti do 7 let budou nadšené) a i dialogy a některé scény váznou. Například král co chce rozřezat Gerdu dat půlku svým dětem a nakonec radš podpálí vlastní zámek než, aby se dělil je velký úlet i na animák nemluvě o psycho ženské a jejími květinami . Nejvíce zde zamrzí hudební stránka, která nic nenabídne jediná ukázka jakéhosi songu přijde až na konci. 60 procent takový Frozen nabídl daleko lepší zpracování. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden animovaný ruský snímok s názvom "Snehová královná" som už videl. Natočil ho v roku 1957 režisér Lev Konstantinovič Atamanov. Po viac ako siedmych rokoch sa mi dostal do rúk rovnomenný animovaný ruský film. "Snehová kráľovná" z roku 2012. Oba tieto snímky sú filmovou adaptáciou literárnej predlohy známeho dánskeho rozpravkára Hansa Christiana Andersena. S verziou z roku 1957 som bol veľmi spokojný, takže som jej dal štyri hviezdičky. Novšie spracovanie z roku 2012 ma už tak moc nebavilo, ale tri hviezdičky si zaslúži. *** ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tahle Sněhová královna je hodně poupravená klasika od H. Ch. Andrsena. Kay a Gerda už tu nejsou kamarádi, nýbrž sourozenci, tak to bych ještě skousl. Ovšem do děje přidaní troll s mluvící lasičkou ve stylu Madagaskarů a podobných filmů, tak to je už moc. Chápu, že jsou tu úmyslně přidaní, aby rozveselili děti a zároveň okořenili děj, ale mě se to prostě nelíbí. Naopak to dělá tuhle klasickou pohádku i pro dospělé hodně dětskou. Ovšem dětem se to podle mě může hodně líbit. Převážně ta animace, která je krásně barevná. [792. hodnocení, 44. komentář, 59%] ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama