Reklama

Reklama

Sněhová královna

  • Rusko Sněžnaja koroleva (více)
Trailer 2

Animovaný příběh natočený na motivy světoznámé pohádky od Hanse Christiana Andrsena. Sněhová královna uvalí na zemi kletbu a všude zavládne nekonečná zima. Neutichající polární vítr ochladí lidská srdce a z nich se vytratí všechna radost. Děvčátko Gerda spolu s fretkou Lutou a skřítkem Ormem se vydají na dlouhou cestu do paláce Sněhové královny, aby zachránili jejího bratříčka Kaye a navždy vysvobodili zemi z věčného sněhu a mrazu. (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (46)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tahle Sněhová královna je hodně poupravená klasika od H. Ch. Andrsena. Kay a Gerda už tu nejsou kamarádi, nýbrž sourozenci, tak to bych ještě skousl. Ovšem do děje přidaní troll s mluvící lasičkou ve stylu Madagaskarů a podobných filmů, tak to je už moc. Chápu, že jsou tu úmyslně přidaní, aby rozveselili děti a zároveň okořenili děj, ale mě se to prostě nelíbí. Naopak to dělá tuhle klasickou pohádku i pro dospělé hodně dětskou. Ovšem dětem se to podle mě může hodně líbit. Převážně ta animace, která je krásně barevná. [792. hodnocení, 44. komentář, 59%] ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná pohádka s hororovými scénami a svižnou akcí. Je vtipné, jak je film u nás kritizován jen za to, že je ruský. Neandrtálec, co napíše něco o ruských hovadech by se nad sebou měl zamyslet. Film vlastně ani tak ruský není, protože nevímsakraproč se tvůrci rozhodli lézt Amíkům do zadku a natočili typický Hollywood. Na konci nechybí ani popový song v angličtině, což mě vyloženě naštvalo. Cožpak Rusáci nemají svůj jazyk a svoji hudbu? No budiž. Každopádně to není špatný animák, i když bohužel nepatří mezi ty dospělácky zábavné (vtipy tu ovšem jsou). A jestli si mám vybrat mezi Sněhovou královnou a disneyovským Ledovým královstvím, tak volím jednoznačně první možnost. Rusové opět ukázali, že nemáme jenom Hollywood a pánové z Disney by se měli jít se svými přeslazenými přiteplenými muzikály zahrabat. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Postavami, příběhem a atmosférou se mi to líbilo o něco víc než Disney a jeho Ledové Království, které jsem viděl nedávno a to tady ani nezpívaly. Jistě co se animace týká, tak na již zmiňovaného Disneyho to rozhodně nemá, ale i tak byla animace vcelku povedená. Navíc hlavní hrdinka Gerda byla velice sympatická a roztomilá a skřítek (snow troll) Orm byl naprosto super. Zkrátka příjemná pohádka. 6,2/10 ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé prepracovanie Andersenovej klasiky, ktoré prišlo nečakane z Ruska. Do príbehu boli pre potreby súčasného publika včlenené vtipné (troll) a roztomilé (lasička) postavičky a celkom to fungovalo. Na môj vkus tomu trochu chýbal drive, ale vyložene zlé to zas nebolo. S čím sa ale treba zmieriť je citeľne horšia kvalita animácie, ktorá je dlhé roky vzdialená od západnej produkcie. 5+/10 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Příběh Sněhové královny asi všichni známe a teď tady máme animovanou pohádku z ruské dílny. Animace je dosti povedená, tam se nedá nic vytknout. Příběhově je to také celkem dobré, řekl bych, že pro děti naprosto ideální. Gerda je sympatická dívka. Rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 hvězdami, ale dávám jenom tři, protože ten příběh přeci jen mohl být propracovanější, čímž by se ale také prodloužila stopáž. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama