Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V tomto díle se partička povedených traperů v čele s náčelníkem Apačů Vinnetouem a jeho bílým bratrem Old Shatterhandem vydají zachránit mladou bledou tvář poručíku Merrillovi, který se ale zabouchne do Rybanny, která je ale udělaná do Vinnetoua. A Old Shatterhand, který si zas myslí na mrtvou Nšo-či, nám tak uzavírá tento milenecký lichoběžník. Přesto se všichni tři tak nějak spřátelí a spojí síly proti prohnanému Forrestovi, kterému nejde jen o ropu. S pomocí celého kmene Assiniboiců vrcholí bitva v jejich tajných jeskyních. Film patří do hvězdné trojice mayovek a dokonce tu máme možnost vidět mladého Terence Hilla anebo Klause Kinského. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Romány Karla Maye kde vystupuje náčelník Apačů Vinnetou jsem přečetl asi všechny. Tudíž mohu tvrdit, že stejnojmenná kniha s tímto filmem má společného...no, skoro nic (to sice všechny díly, ale tady ještě méně). Ale řekněte mi, koho by to švalo, když je to tak krásný film!? Celý příběh je sice výtažek z více knih (stejně jako ostatní díly v sérii), ale Vinnetou se právě zde ukázal nejvíce jako Rudý gentleman. Zpočátku zachrání krásnou Rybanu před nebezpečným medvědem. Posléze se do ní zamiluje, ale dokáže přenést přes srdce když se vdá za poručíka Merilla kvůli zpečetění míru mezi indiány a bílými osadníky. Co se týče záporáků, hlavního padoucha Forestera mírně zastiňuje padouch číslo dvě Luka. A navíc se zde objeví snad všichni hrdinové od Stříbrného jezera (vlastně kromě Sama Hawkinse). A ještě, právě zde jsem viděl prvně Terence Hilla. Dost slov. Prostě kult a klasika. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Film patří do tzv. zlaté pětky (Vinnetou 1.-3., Poklad na Stříbrném jezeře a Fregoneseho Old Shatterhand). V tomto dílu jsou asi nejpůsobivější scény v jeskyních a jako herecký představitel tu vyniká padouch Lucca, který svým démonickým zevnějškem předčí i Anthony Steela (představujícího hlavního banditu Forrestera). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když jsme si jako děti hrávali na indiány, lítali jsme a hulákali to svoje huahuahua! v lese kolem zatopeného lomu. Já (vždycky nemusí být hezká nevinná tvářička výhodou) jsem často musel hrát Ribannu ... A navíc nějakýho pitomce (na štěstí pro něho si už nepamatuju kterýho :-) napadlo nám hru ozvláštňovat uměleckou scénou, jak se Ribanna koupe a pak smyslně vylejzá z jezírka. O letních prázdninách to ještě šlo, ale řeknu vám, že při uhelných prázdninách v zimě jsem si to teda moc neužíval... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Wow Terence Hill! Tak to je tedy překvápko, že se zde objevuje. Už za mlada to byl sympaťák, jen škoda, že přebral Vinnetouovi Rybanu. Jinak i druhý díl Vinnetoua je vynikajicí, parádní lokace (film začíná velkými vodopády), kostýmy, hudba, herecké výkony i zápletka. Samozřejmě Pierre Brice v roli Vinnetoua a Lex Barker v roli Old Shatterhanda jsou výteční jako v každém filmu s jejich postavami. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (36)

  • Představitel Freda Forrestera, britský herec Anthony Steel, měl v době natáčení už velké problémy s alkoholem. „Seděl celé dny v karavanu jako pavouk. Posílal si kluky od štábu i místní pro alkohol. Jakýkoliv. Jednou udělal strašnou pitku s Klausem Kinskim (David Lucas). Klaus byl blázen, vydržel chlastat třeba týden v kuse. Anthony mu zdatně sekundoval. Bylo to těžké, pozorovat ten úpadek. Pak jsme se museli smát, protože Steel a Kinski opili Rikarda Brzesku (Tah-ša-tunga) a tancovali s ním někde u ohně, úhlavní nepřátelé. Lex Barker (Old Shatterhand ) řešil manželku, já se snažil řešit je,“ vzpomínal Pierre Brice (Vinnetou). (HawkeyP)
  • Natáčení filmu začalo 18. května a skončilo 27. července 1964. První natočenou scénou byla rovnou jedna z nejtěžších – Vinnetou (Pierre Brice), zachraňující Ribannu (Karin Dor) před medvědem. (hippyman)
  • Když Vinnetou (Pierre Brice) a Old Shaterhand (Lex Barker) osvobodí lorda Castlepoola (Eddi Arent) z New Venanga a vzápětí všichni vyrazí pronásledovat Forrestera (Anthony Steel), je dobře vidět, že má Castlepool plnovous. Když však Forrestera dostihnou, je Castlepool hladce oholen. (spiritus)

Reklama

Reklama