Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (399)

gogos 

všechny recenze uživatele

No tak to se podívejme! Hitman se po letech vrací a zkouší napravit tehdy promarněný potenciál. Zatímco herní série úspěšně kvete, tak ta filmové míří přímo do pekel. Zatímco první filmový pokus byl ještě tak nějak snesitelné béčko, kde selhávala především hlavní postava, tak zde pro jistotu selhává prakticky všechno. Co se Skipu Woodsovi nepodařilo zmrvit tenkrát dosral nyní. Příběh je naprosto stupidní, zápletka se vyvíjí tak přeskakujícím způsobem, až to bolí. Zatímco v začátcích máme typický "lovecký" film, tak v pozdější fázi dostáváme Terminátora, který se postupně změní ve výcvikový tábor alá Matrix, abychom nakonci ultimátní kotel všeho. Po herecké stránce stojí film od A do Z za hovno, akční stránka je tak přepálná, až to hezký není, smutný pohled je digitální efekty a z kamery se mi chce blít ještě teď. Čest filmu tak vlastně zachraňuje jen místy slušivé eRko, pár zajímavých momentů a myšlenek (americká ambasáda, diskotékový začátek), občasné pokuknutí po herní sérii a několik vcelku vtipných momentů (z nichž některé však patrně ani nebyly původem zamýšlené). Výsledek je tedy takový, že druhý Hitman je ještě větší sračka než ten první, ale vcelku bez větších problémů se to jedno shlédnutí dá v klidu překousnout. POdprůměrné 2* ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě o něco lepší než původní Hitman z r. 2007 - určitě přibylo akce, násilí, bitek a kaskadérských kousků obecně (producenti najali režiséry akčních scén Chada Stahelskiho a Davida M. Leitche, kaskadérského supervisora Jonathana Eusebia a koordinátora bojových scén Jona Valera - všechny ze společnosti 87eleven Action Design, jednoho z předních kaskadérských týmů ve filmovém odvětví). Jiné obsazení titulní postavy mě příliš nenadchlo - ne že by mě Timothy Olyphant tolik přesvědčil o svých hereckých kvalitách, ale typově se podle mě pro tuto roli hodil víc než Rupert Friend, který s těmi dorůstajícími vlasy vypadá jako pomlácený Ukrajinec, kterého navlékli do obleku (kostýmní výtvarnice filmu, Bina Daigeler, navštívila prakticky všechny krejčovské domy v Německu a New Yorku, než najala krejčího z Madridu, který vytvořil černý oblek pro titulní postavu vyrobený ze speciální, jemně tkané bavlny). Výměnu Hannah Ware za Olgu Kurylenko jsem naopak kvitoval s povděkem, protože se na dotyčnou dobře kouká a její bradavky film náležitě zpestřují. Film sám o sobě je samozřejmě pitomý až hrůza, ale těžko na něj na druhou stranu aplikovat nějaká náročná kritéria - pokud k němu člověk přistoupí jako k zábavné oddychovce a má tenhle typ filmů rád, může si to slušně užít. Tak jako já - nový Hitman je podle mě doslova fetišisticky zaměřený na radost ze střílení, kterého si v tomto filmu člověk užije skutečně do sytosti - těžko lovit z paměti jiný film z poslední doby, kde by měl hlavní hrdina tak jistou mušku. Právě to je ale podle mě na filmu to nejzábavnější, ta strojově chladná dokonalost hlavního hrdiny, ta nekončící smršť kulek a mozků vystříklých na zeď - celá ta velkolepá oslava drsnosti a střelných zbraní má vážně něco do sebe, to vám teda řeknu. Závěrečná akce třeba nemá svou živelností daleko k vrcholné sekvenci z prvního Matrixu, v níž se Neo po boku Trinity prostřílí chodbou plnou ozbrojených vojáků (tím podobnost Hitmana s jinými filmy nekončí - za všechny by se určitě dala jmenovat třeba podobnost s filmem Terminator Genisys). Film je naopak slabý v dialogových scénách, kde občas sklouzne až k nechtěné trapnosti - všechny ty kecy o tom, že člověka určují jeho činy, nikoli geny, apod., ve filmu jen otravují. Na to, že jde o režijní debut, je to podle mě velmi podařená premiéra na sklonku tohoto léta - pokud víte, do čeho jdete, můžete se královsky pobavit. Předpoklady k tomu by byly - atraktivní lokace, propracovaná vizuální stránka a nádherné akční scény (včetně vrtulníkových sekvencí, automobilových honiček a explodujících tryskových motorů). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Plešatý a elegantní zabiják z videohry, jehož stvořil tajný program, dostal druhou šanci adaptovat se na filmové prostředí. A jak to zvládl? Problematicky, přičemž překážky mu kladli ti, kteří mu na té cestě měli pomáhat, a sice režisér se scenáristou. Skip Woods by měl už odejít do scenáristického důchodu. Jakmile se tenhle maník někam angažuje, hned můžete zapomenout na vybroušené invenční pojetí, které si dost často plete s rutinou. Byl autorem scénáře u první herní adaptace, u níž se neosvědčil, měl být tedy střídán. A začínající režisér Aleksander Bach tu scenáristickou sterilitu pospojoval akčně, ale na té akci se mohl vyřádit i víc a udělat si na ní jméno. V choreografii bitek neoslnil, přestřelky a honičky už dosahovaly lepšího a výkonějšího levelu. Celé to mělo solidní rytmus a spád. Tahle verze vsadila na neokoukané herecké obsazení, tím pádem jsou k vidění málo známí herci, což představovalo značné riziko. Rupert Friend v roli Agenta 47 je Orlando Bloom po návratu z Dachau. Zřejmě už tam se stal vyspělejší bytostí bez (n)emocí. O jeden genetický experiment, kterému se podrobil, méně nebo více, na tom přece nesejde. K ruce dostal štěknu, která si na nezájem v pokusné laboratoři také stěžovat nemohla. Hannah Ware přebrala štafetu po žhavé Olince Kur(v)ylenko, s níž jí nepojí stejný sexappeal, ani herecký talent. Bez problému je od sebe identifikujete pomocí metody reakce pyje. U Hanny Ware bude většinou v klidu, neb ho odradí její prkenné herectví. Ano, i pyj může mít umělecké vlohy. Trojlístek uzavírá Zachary Quinto, který to ve filmu hraje na obě strany. Jednu chvíli je dobračisko, co přišlo ohroženou slečnu hlídat, následně je to lump, co ji chce zlikvidovat. Tenhle herec hlásí svoji příslušnost k pánským prdelním otvorům, ve filmu buzerantsky nepůsobí, a coby záporák se ujal. Prostředí a vizuál moc nezaujme, obojí je poměrně fádní, zlomkovitý střih v bitkách brání v diváckém komfortu, z bitek divák nic nemá. Je fakt, že když adaptace videohry dostala opětovnou šanci, mělo se na všem zapracovat, a řečeno herní terminologií, dostat film na patřičný level. A to vůbec nechci srovnávat s herní předlohou, která představuje nesrovnatelný svět s tím filmovým. Z diváckého hlediska je asi to hlavní, že mě tahle verze bavila víc, než ta s Timothy Olyphantem. Ani tahle však nedosahuje exkluzivních kvalit. Uděláte jen dobře, když u ní vypnete mozek. Ostatně tak byste k ní měli přistupovat. 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Absolutní výplach, který zcela rezignuje na zapojení mozkových závitů, ale na mě to docela fungovalo a to i proto, že Hitman nemá ambici být něčím víc. Akce, byť všudypřítomná, nepůsobila nějak předimenzovaně, film neztrácel tempo a navrch se tu sešla celkem solidní herecká sestava. Je otázka, jestli by se na místo Ruperta Frienda nehodil někdo jiný, protože jakkoliv mě tenhle herec baví coby zabiják ve službách CIA v Homelandu, tady mi občas příliš neseděl, ale to nebyla zase taková vada na kráse. Pro mě celkem příjemné překvapení. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $22,467,450Tržby Celosvetovo $82,347,656Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ len a len akčná výplachovka, predošlí Hitman mal viac šmrncu, rovnako tak podobný žánrový film SALT /videl v kine: 40%/ ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • V čase 00:15:40 se Agent 47 (Rupert Friend) přihlašuje do svého systému pomocí kódu. První dva znaky nejsou v záběru, další jsou „11257“. Přihlašovací rozhraní je typickým příkladem hollywoodského UI, které je vizuálně atraktivní, ale některé věci, jako je běžcí kód jazyka C++, nedávají moc smysl. Tento běžící kód obsahuje funkce pro manipulaci s daty, jako jsou permutace, tisk, výměna a rotace prvků v poli. Design tohoto uživatelského rozhraní vytvořilo Territory Studio. (Dotek)
  • Členovia taktickej jednotky používajú paintballové masky Dye I3. (Game90)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama