Reklama

Reklama

Utopia

(seriál)
TV spot 5
Drama / Mysteriózní / Thriller / Sci-Fi
Velká Británie, (2013–2014), 10 h 21 min (Minutáž: 48–62 min)

Tvůrci:

Dennis Kelly

Hrají:

Fiona O'Shaughnessy, Alexandra Roach, Nathan Stewart-Jarrett, Adeel Akhtar, Paul Higgins, Oliver Woollford, Neil Maskell, James Fox, Geraldine James (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Příběh sleduje malou skupinu lidí, kteří se dostanou k rukopisu kultovního grafického románu s názvem "Experimenty Utopie", o nemž kolují zvěsti, že předpověděl nejhorší katastrofy minulého století. To má za následek, že se na skupinu zaměří vládní organizace známá pouze jako "The Network", které se musí nálezci románu vyhnout, aby vůbec přežili. (mac000)

(více)

Videa (27)

TV spot 5

Recenze (69)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se zajímavou, dost konspirační zápletkou, dost solidní atmosférou a skvělým soundtrackem, kterému ale ubližují určité nelogičnosti, místy přehnané chování postav, přehnaný počet zvratů a tvůrčí neschopnost to celé líp vést. Skoro vše je totiž uzavřeno už v 1.sérii, ale v posledních minutách posledního dílu musel přijít velký twist, jen aby mohla být další série. Dal jsem si to nadvakrát, jednou od začátku první série do prvního dílu druhé a pak od druhého dílu druhé série až do konce, ale v obou případech mě ten seriál dokázal naprosto strhnout. Jen mě pak na konci každé z obou "fází" dokázal celkem zklamat, což byl hlavní důvod, proč jsem si u sledování Utopie musel dát celkem dlouhou přestávku... Za zhlédnutí to ale určitě stojí a celý ten děj v dnešní době stojí aspoň za malé zamyšlení, i když se občas sám bere s humorem. Podrobnější hodnocení u jednotlivých epizod. Slabé 4* ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Důvodů, proč dávám zase opět jednou po čase plný bodový počet se najde několik. V první řadě je to velmi originální, i když možná pro někoho lehce znepokojivý námět, ve kterém se tenhle seriál po celou dobu pohybuje. Dále je to vybrané herecké obsazení, kde až asi na dvě výjimky, jsou převážně méně známi herci, což ale v tomhle případě působí rozhodně pozitivním dojmem. Potom výborná hudba a hlavně samotné zpracování, které i přes hodně krve a mrtvol působí, (někdy) velmi humorně, jako kdyby to snad celé ani pořádně nestálo za řeč. Britové, (v poslední době už po několikáté) opět dokázali, že na seriálovém poli nemají v dnešní době nějakou vážnější konkurenci a natočili velmi originální, bizarní mini kousek, který mně nezbývá, než jen vřele doporučit. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Velke az obrovske prekvapeni, zajimava konspiracni zapletka a zejmena pak jeji kouzelne a hrave provedeni, pekne barevne (chvilemi az trosku masturbacne moc, ale chapu ze to chteji mit pekne), hodne si tvurci vyhrali i se zvukem, audio-vizualne je to hodne o detailech, pocitove jakoby tam byla i spetka z black mirror, podobna az bych rekl hypnoticka divno-atmosfera jako v Shadow line, je to hodne cerne vtipne, skvele zahrane, nektere postavy jsou ultra-zabavne, zejmena Wilson Wilson me rozsekal, urcite stoji za videni. Dlouho jsem nenarazil na neco s takhle sympaticky sveraznym a zabavnym pristupem. Pokud se vam libily Shadow Line nebo Black Mirror, nevahejte. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Utopia se snaží tvářit jako seriálové zjevení, postupně však ukazuje, že příliš netradiční není. Správná otázka tedy zní, je to na škodu? Seriál od prvního dílu buduje paranoidní atmosféru, tak populární mezi čtenáři konspiračních teorií. Naprostá nejistota a nedostatek důvěry jsou dotaženy do takových výšin, že se vymykají mezím věrohodnosti. Diváka se snaží ihned od prvních minut získávat zejména skrze tvorbu otázek, na které se zprvu zdráhá dávat jednoznačné odpovědi. Do jisté míry to funguje. Utopia se totiž netváří seriózně, ale, což je patrné třeba na vyšinutých charakterech některých postav, či třeba hudebním doprovodu, brnká zejména na ironickou notu. Bohužel jako komplexní dílo po první řadě příliš nenaplňuje, přestože hlavní dějovou část uzavírá a odvrací se od komiksu. Zde je ovšem třeba dodat, že závěrečný twist je perfektní tečkou, která jde ve stopách předchozího děje. Jednotlivé díly však nemají ten správný tah na branku, ač jsou poměrně zábavné svou "neukázněností", trošku škobrtají ve zbytečně repetičnosti některých situací a nepříliš zvládnutém střídání dvou vypravěčských rovin, ta politická je totiž zpočátku dost nevýrazná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,….A ZABIJÍ NÁS VŠECHNY“...... /// Fandové konspirací a úchylně sadistickejch vyšetřovatelů už už šahali do poklopce, když …. nadšení z první části postupně vyprchávalo, až se zastavilo na třech hvězdách. Vskutku zajímavej námět, kterej nesází na CGI ani hvězdný obsazení a veškerá snaha je podřízená tomu, aby to nakonec do sebe všechno zaklaplo. To se vcelku daří, i když postupně mě ten nejvyšší možnej faktor ,,tří N“ (Nikdy Nikomu Nevěř) začal unavovat a já si spíš než propracovanosti, všímal tý laciný jednoduchosti. Záhada z první časti se postupně vytrácela, zůstalo ,,jen“ u nekonečnejch překvapení, jejichž množství (v mejch očích) ten příběh sráží. A to nemluvím o těch tunách keců, jenž jsou místy dost nuda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád bych nechal něco sterilizovat. Nejlíp nějakou rasu…. 2.) Děsí mě představa, že v budoucnu budou žít miliardy lidí v bídě. 3.) Páč anglickej seriál nadevše. 4.) Thx za titule ,,buráček“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (101)

Zajímavosti (4)

  • Součástí dohody s HBO o adaptaci seriálu bylo, že scénař napíše pro americkou verzi Gillian Flynn. (mirecek)

Související novinky

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Fincher si prolistuje prorocký komiks

Fincher si prolistuje prorocký komiks

10.07.2013

Americký remake britského seriálu House of Cards s famózním Kevinem Spaceym v hlavní roli patří k tomu nejlepšímu, co se letos na obrazovkách objevilo. Není divu – za projektem stál jako producent a… (více)

Reklama

Reklama