Reklama

Reklama

Utopia

(seriál)
Ukázka z filmu 9
Drama / Mysteriózní / Thriller / Sci-Fi
Velká Británie, (2013–2014), 10 h 21 min (Minutáž: 48–62 min)

Tvůrci:

Dennis Kelly

Hrají:

Fiona O'Shaughnessy, Alexandra Roach, Nathan Stewart-Jarrett, Adeel Akhtar, Paul Higgins, Oliver Woollford, Neil Maskell, James Fox, Geraldine James (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Příběh sleduje malou skupinu lidí, kteří se dostanou k rukopisu kultovního grafického románu s názvem "Experimenty Utopie", o nemž kolují zvěsti, že předpověděl nejhorší katastrofy minulého století. To má za následek, že se na skupinu zaměří vládní organizace známá pouze jako "The Network", které se musí nálezci románu vyhnout, aby vůbec přežili. (mac000)

(více)

Videa (27)

Ukázka z filmu 9

Recenze (69)

Splasher 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností právě bojuju s chřipkou. ___ Seriál je místy velmi nepříjemný ke koukání. Mám osobní tip, kde se ušák skrývá, ale snad mě tvůrci překvapí. ___ Tak jedna z mých 20ti teorií byla blízko finální verzi. Tohle ještě budu muset chvíli zpracovávat ... Jo a abych nezapomněl: Kudos to Channel 4 for making this happen. See what I did there? ___ I 2. sezóna má co nabídnout. Hlavní slovo má opět vizuální stránka doprovázená znepokojivou hudbou. Do toho velmi povedený pilotní díl, který ukazuje vznik Januse a Networku. A přesto musím konstatovat, že bych byl radši, kdyby to už celé skončilo 12tým dílem. Možná ještě jeden speciál a dost. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Britove v poslednich letech sekaji kvalitni serialy jak Bata cvicky. Nemuzeme se pak divit, ze se mirne opakuji (nejen v obsazeni). Me osobne ale tenhle serial prilis nebavil (mozna jeste min nez napr. prvni rada Misfits), radsi mam asi komedie... :-) Navic, kdyz se ozve uz popadesate "nevis, s cim si zahravas..", tak mam pocit, ze opravdu nevim s cim si zahravam ani ja jako divak, a hlavne proc u toho vlastne travim cas... Trosku repetetivni, trosku komiksoidni, cynicke nasili, spis asi pro dnesni mladez, nevim... Libilo se mi provedeni, barevnost a zpracovani, bavila me samozrejme Geraldine James a taky Stephen Rea, bavila me muzika. Pokud doma lezite s chripkou, a potrebujete neco nenarocneho (v paradni britske anglictine), muzete to jednou zkouknout. To Vam nic neudela. 3+ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seriálová pecka dotahující konspiraci na takovou úroveň, že by se u ní mohli učit špioni z celého světa. Natočené barevnou syrovostí, doprovázené špičkovou hudbou a zahrané v nejvyšším levelu. Nenašel jsem chybu a popravdě ani jsem neměl důvod nějakou hledat. No nic. Jdu si vygooglovat všechny Jessicy Hyde a naučit se nazpaměť jejich adresy a všechno ostatní info, co seženu. Není to moc pravděpodobné, ale kdyby u mě zazvonil Neil Maskell a zeptal se mě "Where is Jessica Hyde?", chci být připraven 100% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,….A ZABIJÍ NÁS VŠECHNY“...... /// Fandové konspirací a úchylně sadistickejch vyšetřovatelů už už šahali do poklopce, když …. nadšení z první části postupně vyprchávalo, až se zastavilo na třech hvězdách. Vskutku zajímavej námět, kterej nesází na CGI ani hvězdný obsazení a veškerá snaha je podřízená tomu, aby to nakonec do sebe všechno zaklaplo. To se vcelku daří, i když postupně mě ten nejvyšší možnej faktor ,,tří N“ (Nikdy Nikomu Nevěř) začal unavovat a já si spíš než propracovanosti, všímal tý laciný jednoduchosti. Záhada z první časti se postupně vytrácela, zůstalo ,,jen“ u nekonečnejch překvapení, jejichž množství (v mejch očích) ten příběh sráží. A to nemluvím o těch tunách keců, jenž jsou místy dost nuda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád bych nechal něco sterilizovat. Nejlíp nějakou rasu…. 2.) Děsí mě představa, že v budoucnu budou žít miliardy lidí v bídě. 3.) Páč anglickej seriál nadevše. 4.) Thx za titule ,,buráček“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Velke az obrovske prekvapeni, zajimava konspiracni zapletka a zejmena pak jeji kouzelne a hrave provedeni, pekne barevne (chvilemi az trosku masturbacne moc, ale chapu ze to chteji mit pekne), hodne si tvurci vyhrali i se zvukem, audio-vizualne je to hodne o detailech, pocitove jakoby tam byla i spetka z black mirror, podobna az bych rekl hypnoticka divno-atmosfera jako v Shadow line, je to hodne cerne vtipne, skvele zahrane, nektere postavy jsou ultra-zabavne, zejmena Wilson Wilson me rozsekal, urcite stoji za videni. Dlouho jsem nenarazil na neco s takhle sympaticky sveraznym a zabavnym pristupem. Pokud se vam libily Shadow Line nebo Black Mirror, nevahejte. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (4)

  • Ve chvíli, kdy Grantova matka hovoří do televize a žádá ho o návrat domů, si můžeme v pozadí všimnout čísla horké linky 0800 345 7462. Pokud jste toto číslo v období vysílání pořadu vytočili, ozval se hlas dispečerky, který byl vzápětí přerušen hlasem Neila Maskella, který se vás opakovaně zeptal: „Kde je Jessica Hyde?“ (LucasAbelle)

Související novinky

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Fincher si prolistuje prorocký komiks

Fincher si prolistuje prorocký komiks

10.07.2013

Americký remake britského seriálu House of Cards s famózním Kevinem Spaceym v hlavní roli patří k tomu nejlepšímu, co se letos na obrazovkách objevilo. Není divu – za projektem stál jako producent a… (více)

Reklama

Reklama