Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodový filmek, rychlá auta mám rád, a toto je přesně na můj vkus, natuněná kára jako Taxík co vozí zákazníky rychlostí 240 km/h. Děj filmu byl podle mě dobrý, nejdřív to začalo taxikářem.... Ale nakonec se z toho stal celkem akčňák, honění zločinců, střelba a záverečný plán jak je chytit, to se nakonec povedlo docela vtipným způsobem. FIim byl zábavný, akční a sem tam se objevila nějaká vtipná scéna, filmu nic nechybý a řekl bych že lépe snad asi ani nešel natočit. Zasloužených 80% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, která mě krásně zabavila na jeden večer a po letech i opakovaně na další večery. Jde o vcelku jednoduchý příběh, který je okořeněn přiměřenou dávkou akce a vtipu. K tomu je navíc podáváno sympatické obsazení všech postav, mezi kterými to správně jiskří. Zkrátka oddychová akční komedie jak má být. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě jedna z top nejen francouzských komedií let minulých. Když jsem býval mladší, tak jsem film zbožňoval a viděl mockrát. Úžasný nápad s taxikářem, který rád prohání gumy. Člověk se u toho královsky baví. Díky několika úžasným postavám, bravurně zahraným, jsem se dost nasmál. Vše má obrovské tempo a žádné hluché místo. Už jsem film viděl dávno, ale tuším, že když si to včas stopnete, tak lze zahlédnout bobra Marion Cotillard, takže pokud máte pro strach uděláno, tak s chutí do toho. Celkově to vidím asi na 3 *. Další pokračování se mi líbila více. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Čtu u televize, těším se na Vlasy a hle, najednou začíná Taxi. Tak se podívám, ostatně proč ne, že... Film opět není nic světoborného, ale další z fajn filmů na odreagování a pobavení. Fajn obsazení, vtipy, není to nudné. Pokud někdy poběží další díly, s chutí se podívám. I na tohle bych se klidně koukla znovu. Holt Francouzi, ti umí dělat komedie a tohle bylo navíc i akční! ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho viac. Ubehlo to síce ako voda a občas to je príjemne strelené, ale očakával som skvelú akčnú nálož plnú zbesilých naháňačiek, čoho som sa napokon nedočkal. Ústredná dvojica si ma nezískala, vtipy ma nerozosmiali, akcia ma neohúrila a o príbehu škoda reči. Jediné, čo stálo za to je kamera a dve-tri jazdy taxíkom. Strávený čas však neľutujem, neohúrilo ma to, ale nie nutne nepáčilo. Také lepšie dve hviezdy. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Daniel Morales (Samy Naceri) jezdí v Peugeotu 406 a gang německých lupičů bank v Mercedesech 500E. Tyto vozy vycházejí z vozu Mercedes-Benz 124, ale pro Mercedes jej upravovalo Porsche. Bylo vyrobeno pouze 500 kusů. (lskala)
  • V scénach z prvej spoločnej jazdy ústredného dua sa v pozadí opakujú budovy, ktoré už boli prejdené. (Real Tom Hardy)
  • Před první loupeží krade Rachid (Sébastien Pons) Peugeot 106 Rallye, ale když k němu přijde policista po přestřelce, už sedí ve 205 GTi. (Maverick86)

Reklama

Reklama