Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (Cinemart)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (1 512)

castor 

všechny recenze uživatele

Tady si někdo na telenoveláckých dialozích, bičíku a svázaných rukou pořádně nahrabal. Každý máme svou hernu – já v ní měl igráčky, stavebnici Chevu.. Pojďme se na umělé milostné scény v tomhle mediálním humbuku podívat bez předsudků. Časy se mění, co se v „ložnici“ odehraje, musí být jasně dané na papíře. Což je možná nejúsměvnější z celé téhle srdceryvné báchorky. Ona je docela naivka, která překvapuje zvláštními kroky, on je lehce zvrhlý boháč, který spíš dělá ramena a pak se miluje jako většina populace. Jen někde něco okoření. Nepovedlo se to u Twiglightu, stejně jako u filmů podle knih Dana Browna. Masivní zájem čtenářů, šup s tím na plátna. Tohle odpočinkové čtivo jde však ještě dál – volí lehké porno obalené tuctovou romantikou. Respektive se o pornu spíš mluví. Stačí dva kliky na netu a jsme v úplně jiném světě. Klišé se kupí, chemie bylo víc mezi Babičkou a Barunkou. Ve finále je to tak nakonec překvapivě konzervativní. Což je na tom taky vlastně úsměvné. Obal „must-see“ zase jednou dokonale zabodoval. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem včera konečně viděl (více méně z nudy a částečně ze zvědavosti) se svojí drahou polovičkou tento opěvovaný film. Předesílám, že knihu jsme nečetl a netvrdím, že je špatná. Jen asi nejsem cílovou skupinou. Na konci jsem se zamýšlel nad tím proč se film stal takovým fenoménem a udělal jsem si an to vlastní názor. Už dříve jsem někde četl, že naše drahé polovičky myslí častěji na sex než muži a i ve fantaziích jsou mnohem více ,,zvrhlejší'' než pánové tvorstva. Zdaleka nejsou tak jemné, stydlivé a romantické jak někdy muži marně myslí. Netvrdím, že to tak je, ale četl jsem to i s nějakým průzkumem co byl dělán kdesi v Americe na širokém věkovém spektru žen. Toto téma tedy zdá se udeřilo hřebík na hlavičku. Možná to byl i skvělý bysnysový záměr. Takové téma tu totiž ještě nebylo resp. nebylo předloženo širé veřejnosti. A tak tu máme lásku mezi mladou dívkou (nechápu proč nevybrali někoho hezčího, pokud to ovšem nebyl záměr aby Johnsonová vypadala jako ta normální z lidu) a bohatého bejčka. Ten má vše o čem asi ženy sní. Na nahém břichu se mu rýsuje trilobit, co má v kalhotách naštěstí neukazovali .-), je mladý, vzdělaný, s dobrým vystupováním,úspěšný podnikatel - miliardář s mrakodrapem, řídí vrtulník, větroň, jezdí se sportovními auty jichž má plnou garáž, tváří se nedobytně, má své tajné tajemství a vypadá sexy. Do tohoto výčtu se asi ve svých snech musí trefit nejedna dáma, protože pánové ruku na srdce tomuto hřebci lze těžko konkurovat :-)... Mně tam chyběla již jen jízda na statném hřebci v příboji, plavání s delfíny při západu slunce a krmení malého tygříka flaštičkou s mlékem. A to erotično a tajemno, to nevyřčené, zvrácené a zakázané reprezentuje ona herna v jeho bytě s bičíky, pouty a letištěm s rudým přehozem.... Jak říkám nejsem cílová skupina. Dakota se mi nelíbila, bejček mně nezaujal ani jeho úchylky.. Hrátky s kostkou ledu na rozpáleném pupíku jsme tu už měli v roce 1986! už 9 a půt týdne. Sám Christian mi připomněl býčka z remake Velmi nebezpečných známostí a pamatuji se, že i přes jeho zvrhlost ženy a dívky v mém okolí tehdy vzdychali... Zkrátka pánové, pokud si myslíte, že je vaše drahá polovička např. romantická a stydlivka, asi by jste se divili o čem všem ve své hlavě má fantazie... Jinak si kasovní úspěch knihy a filmu neumím vysvětlit. Já dávám za 2 naplácání na zadeček a raději zůstanu u svých válečných kousků. * * ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pretty Woman 2. Postupem času všichni mávnou rukou nad tím, že je to plytké a často předvídatelné, když to aktuální dobu vystihuje tak trefně, s nádechem neodolatelného glamouru. Ale teď je in strašně držkovat jak je erotika nezáživná a herecky je to fádní, přičemž jsou to spíše neopodstatněné nárážky ve stylu "dav říká sračka, tak to říkam taky". Uvidíme jaký odraz společnosti bude kromě tradičních bondovek v roce 2035, ale to už bude Fifty Shades of Grey určitě blízko červeným číslům, pokud bude ČSFD a internet jak ho známe dnes ještě vůbec existovat. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Co se týče parafrází na klasický příběh Popelky, Pretty Woman nebo My Fair Lady, víc než Padesát odstínů šedi je mi bližší hra na bondovku Kingsman: Tajná služba, co přijde do kin za tejden. Za Lízu Doolittlovou je v ní agent Eggsy, co má možná stejně chlupatý nohy jako Anastacia, není ale obživlý manipulativní hovězí, co se chce Christiana "vyléčit". Eggsy ovládá parkour, střílí deštníkem, zachrání svět a na úplném konci skončí v análu uvězněný švédský princezny. A to je mnohem víc než tohle jalový vakuum s důtkami. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý začne 5 minút pred záverečnými titulkami. Scénou, ktorá v ňom ako jediná vyvolá nejaké emócie. Zvyšok je príliš červenoknihovný a plytký na to, aby zaujal a umožnil s postavami čokoľvek precítiť, či vzbudiť záujem sledovať vývoj ich "vzťahu". Dakota Johnson hrá OK a je prirodzená. Jamie Dornan nie je prirodzený a hrá ako Affleck v Armageddone. A všetko s ním padá, pretože jeho komplikovaná a charakterovo zahalená postava má byť jadrom filmu, podobne ako bola jadrom Základného inštinktu postava Sharon Stone. Aspoň teda dúfam, že knižná predloha stojí na psychológii a nie na lietaní vrtulníkom a darovaných autách. Scéna jednania nad zmluvou je jedinou režijne kreatívnou vsuvkou v tejto šedo-šedej prázdnote. Ale pre film ako celok je nepodstatná. Najcharakteristickejšou scénou je tu hra na klavír po odpanení… Osobne ma potešila odpoveď ”Mňa” na otázku "A čo z toho budem mať ja?”. Pretože som na ňu, ja netrpezlivec, sám nikdy nevedel odpovedať, a radšej som obrátil list a hľadal inú, veci znalú adeptku. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (78)

  • Najviac scén sa natočilo v kanadskom meste Vancouver. (ČSFD)
  • Dakota Johnson (Anastasia) natočila všechny scény bez dublérky, s výjimkou závěrečné scény, kdy je bičována páskem. Pro tuto scénu byla použita dublérka, aby nedošlo k případnému zranění herečky a aby na jejím těle po bičování nezůstaly žádné stopy. (ČSFD)
  • Film o premiérovém víkendu oficiálně vidělo v ČR rekordních 254 000 diváků (neoficiálně přes 266 000 diváků - včetně sálů, které Unie filmových distributorů do svých statistik nezahrnuje). (Sekmen)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama