Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Videa (19)

Promo 1

Recenze (631)

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je dôkazom jednej jedinej veci. Ani "dramatická elita" ako Prušinovský, Krobot atď nedokážu v ČR stvoriť niečo, čoho pozeranie by nespôsobovalo aspoň základné utrpenie. Je absolútny nonsens porovnávať toto dielo s niečim zo zahraničia. Dobre urobené seriály zo zahraničia sú dobré preto, lebo reflektuju najnovšie trendy v spoločnosti, sú dravé, vždy minimálne o krok pred divákom, neboja sa zobrazovať najbolestivejšie spoločenské témy, sú štylisticky a naratívne bohaté. Štvrtá hviezda je naopak len komunálna satira, ktorá má omnoho bližšie k normalizačnej Žene za pultom. Áno, je to smutné, ale elita z Dejvického divadla nie je skutočne schopná povzniesť sa a urobiť niečo, čo by nebolo tak bolestne provinčné a trápne. Nefunguje ani argument o zámernosti trápneho humoru. Je to, ako keby ste povedali svojej žene, že je tlstá, a keby sa potom vaša žena rozplakala, tak by ste dodali, že ste to mysleli ako srandu. Hahaha! To je ale zábava, až sa plieskam po kolenách................... Nie je možné akceptovať ani porovnania s britským humorom, ktorý sa naopak pojí s pojmami ako krutý, či inteligentný. Štvrtá hviezda je len lenivý, chlácholivý český guláš plný chcípakov, ktorí je populárny len preto, lebo láskavo klame miestnym chcípakom, že ich trápny život v ospalom hotelíku menom Česká republika je vlastne sranda. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vůbec nelituju toho, že jsem Čtvrté hvězdě dala šanci a ona mě za to krásně dostala. Trojan a Krobot mě spolehlivě odbourávají a to Miroslavu Krobotovi úplně postačí úsporné herectví a pár holých vět, které z jeho úst padnou vždycky na úrodnou půdu. Ivan Trojan je taky kapitola sama pro sebe, co ten dokáže zahrát. Sešla se tu opravdu zajímavá směska herců. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nemám rád české seriály, protože dnešní produkce je jenom a pouze natahovaná sra... O to víc tady Čtvrtá hvězda působí jako zjevení z jiného světa. U prvního dílu jsem si říkal, že druhý Okresní přebor se asi nekoná, ale už od druhého dílu jsem si zamiloval všechny ty svérázné postavičky a nasmál jsem se jako blázen :). Děkuji pane Prušinovský za pozvednutí úrovně českých seriálů. Snad jako jediná působila jako pěst na oko Lenka Krobotová, u níž jsem měl pocit, že svou roli hraje (a špatně). Jinak ostatní herci byli ve svých rolích jako doma. Ke zhlédnutí na webu ČT. ()

Papekus 

všechny recenze uživatele

Nějak si nedokážu vysvětlit, že mi tento seriál unikl a dozvěděl jsem se o něm až nyní. A během dvou dnů jsem dal všechny díly. První dva díly nic moc, pak přišla euforie a totální nadšení, poslední dva díly zase nic moc. Ve výsledku ale hodnotím jako jeden z nejpovedenějších českých seriálů za posledních pár let. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Čt jede, po stvoření art kanálu přidalo seriálové České Století, Cirkus Bukowsky a teď i komediální čtvrtou hvězdu, po prvním díle to vypadá spíš tak, že čtvrtá hvězda na čsfd hodnocení bude naprosto adekvátní, zatím, při troše štěstí se tenhle projekt nabitý českou hereckou špičkou vytáhne na pět. Vlasy Ivana Trojana zatím hrají stejně dobře, jako de Niro v Taxikářovi. "Fuck Prague!!" ()

Galerie (132)

Zajímavosti (69)

  • Fanoušci Celticu v 7. dílu "Zásek" jsou ve skutečnosti převlečení fanoušci Bohemians 1905. Skuteční Skotové jsou pouze ti, kteří měli před kamerou repliky. Jeden ze Skotů byl ve skutečnosti fanouškem konkurenčních Glasgow Rangers a filmaři přiznali, že přimět jej navléct na sebe barvy Celticu jim dalo pořádnou práci. (Šéfik)
  • V sedmém díle se hraje fotbalový zápas Sparty s Celticem Glasgow. Tyto týmy se ovšem ve skutečnosti v novodobé historii nikdy nepotkaly, záběry v televizi byly použité z utkání 3. kola Poháru UEFA 2004 Teplice - Celtic. Teplice tehdy domácí odvetu vyhrály 1:0, na postup to ale nestačilo. (Untouchabl)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama