Reklama

Reklama

Lucy je typická „blbá" blondýna, co se vždycky zamiluje do toho největšího ksindla v okolí. Ten poslední ji právě zapletl do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang (Choi Min Sik z kultovního Oldboye). Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít. Nešťastná náhoda nebo spíš brutalita strážců, kteří ji mají hlídat před odletem, zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyiina těla. Že se jedná o opravdu výjimečný „matroš", zjistí záhy, když bleskurychle zlikviduje všechny hlídače a uteče na svobodu. Ve všech směrech je najednou mnohem silnější, mnohem víc vnímá, rychleji uvažuje, dokonce si osvojuje nadlidské dovednosti. Může za to právě ta neznámá substance, která výrazně zvýšila procento využití její mozkové kapacity. Toto číslo navíc stále roste a Lucy si uvědomuje, že z daru by se mohla stát smrtelná hrozba. Vyhledá proto profesora Normana (Morgan Freeman), největšího odborníka na lidský mozek, aby jí zkusil pomoci. V patách má však Janga a jeho zabijáky, kteří nechtějí o svou kurýrku za žádnou cenu přijít. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 551)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Jedna plus jedna nikdy nebolo dva..." Po všetkých tých Bessonových akčných jednohubkách prišlo konečne niečo, čo má niečo viac. Trochu som váhal, či do toho ísť, až som náhodne videl zopár ukážok, kde sa mihli kórejský herci na čele so známym Min-sik Choiom, ktorý sa poriadne zviditeľnil vo filmoch ako New world alebo I saw the Devil. Aj Morgen Freeman je stále veľkým lákadlom. Jeho prednášky by som vedel počúvať celý deň...Hlavne prvá polovica filmu je úžasne nabitá adrenalínom i zvedavosťou z toho, čo bude nasledovať. V druhej polovici sa to začalo pretavovať v divoké sci-fi, čo je asi najväčším problémom filmu, ale i tak som si to užil. Nečakajte veľké ani umelecké dielo, iba film, ktorý dobre odsýpa. Ak sa vám páčil Všemocný , tak je tu veľká podobnosť...80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO BY SE STALO, KDYBY MĚL NĚKDO PŘÍSTUP KE 100 % SVÉ MOZKOVÉ KAPACITY?"... /// Besson a JEHO Matrix. Solidní nápad. Ovšem místo toho, aby ho rozvinul do superfilmu, spokojí se s béčkem, kterým bez zbytečnejch keců a mezí ucházející akcí prosviští k myšlenkám, na který není (ještě) lidstvo připravený… Celkem zábavná ptákovina, stvořená pro těch 10 mozkovejch procent. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím, že by blondýna mohla zlikvidovat mafii. 2.) Thx za titule ,,Bac“ a ,,Araziel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to, dal som plný počet ale na úvod som si musel povedať, že filmu prepáčim, že pracuje s mnohokrát omieľaným mýtom o využívaní iba 10% mozgu. Už dávno veľmi dobre vieme, že je to hlúposť, ale aj tak to niektorým tvorcom neprekáža a sem tam to odznie nielen vo filme. Ale Luc Besson na tom doslova postavil celý snímok. Tomuto omylu jednoducho neutečiete a stal sa základnou myšlienkou celého príbehu. Zvyšovanie kapacity využitého mozgu hlavnej hrdinky a jej narastajúce schopnosti a ku koncu až na priam božskej úrovni. Filmu sa však darí v pokladniach kín. Zarobila už vyše 130 miliónov dolárov, čo je niekoľkonásobne viac ako stála. Takže sa skutočne zadarilo. Navyše Scarlett Johansson je kus ženskej. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Sice mi z toho vyplynulo, že každý další člověk, který by otevřel bránu ke svému mozku, stane se za a) Bohem a za b) zákonitě se promění ve flash disk. Takže, ehm, když by takovou bránu otevřeli všichni lidé na Zemi, stala by se z planety hrouda obývaná jen a pouze Bohy, kteří by logicky museli dojít do stejného evolučního bodu jako nakonec lidi, někam by se to prostě muselo stejně posunout, jen by to bylo nepředstavitelně jinačí s těmi všemi schopnosti a tak by možná bylo řešení, že by se pak ze všech staly ty flash disky. Takže planeta flash disků. Hih. Fantazie scenáristů, zdá se, nezná mezí, ale to je v pořádku. Film má bavit, fascinovat. A tento snímek doslova trhá prdel všem jiným o superhrdinech. Netřeba svalů a schopností, stačí jen jet na 20% své myslivny a nepít alkohol. Svět a vůbec celé jsoucno se vám smrskne na složitost dětského laptopu z Tesca. Super skvělý, tahle fantazie se mi vážně líbila, ačkoliv vlastně těží z problematiky, kterou nám už vysvětlily soušky ve školce - ale nedivím se, když ještě na zbylá procenta užívání mozku někdo uvěří. To máte jako s cestováním v čase, někdo ještě pořád věří na to, že při cestě do minulosti může zabít své já a zmizet, tedy později nikdy nevycestovat. Vtipné, že? Jo, paradoxy mají lidi, využívající jen půl promile své šedé kůry, velmi rádi. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Luk chtěl být tentokrát ve svém díle hlubší než obvyklý Mariánský příkop, a tak hodil do kopírky Všemocného a rozvinul wykydpedický blábol o využití pouhých deseti procent kapacity do přísně vědecké, generově vyhraněné akční studie, co by bylo, kdyby měly slepice mozek. Výsledkem je nudný, hloupý a hnusně natočený zvratek, jemuž k „naprosté dokonalosti“ chybělo už jen asi tak čtyřicet dalších, po zuby ozbrojených a na všechny strany střílejících, agresivních ťamanů. Jako, myšlenka to není špatná, to rozhodně ne! Znám pár tymolínových krasavic, co jsou kapacitně s bídou tak na dvojce, a bylo by rozhodně velkým přínosem pro lidstvo, pokud by se daly něčím vydrogovat alespoň k pětce. Uvedu příklad. Kysličníková pipka se nabídne, že, mimo jiná čtyřková rozptýlení, také uvaří oběd. Přejete si guláš. Vzorně přikvačí i s nákupem, pustíte ji tedy do kuchyně a věnujete se u televize lahváčům nebo jiným ryze vědeckým výzkumům. Po hodině usoudíte, že je tam již nějak dlouho, a jmete se zkontrolovat, jste-li stále pánem situace. Naleznete ji ponořenou v Papinově přístroji stojícím na lince, jak brunátná v obličeji a s urputným funěním obepíná dlaněmi kus krvavé flákoty a usilovně do ní zatíná prsty. Na, v této situaci jistě ne neopodstatněnou, otázku „Co děláš, pičo?“, si jen neuroticky odfoukne neposedný pramen blonďaté kštice z oka a vzdorovitě odpoví: „No, co asi, kurva!? Dusím hovězí! Přesně podle receptu!“ Vidíte! V životě každého muže jednou nastane okamžik, kdy je čas hodit špagety do vroucí vody, vykopat Skarletku ze dveří a po jídle raději ošukat tu kližku, protože s ní máte stoprocentní jistotu, že si post coitum i inteligentně popovídáte. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (24)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V jedné scéně Lucy (Scarlett Johansson) cestuje časem a objeví se těsně před australopitékem. Ve chvíli, Lucy a australopiték natáhnou ruce a chtějí se dotknout prsty, scéna odkazuje na slavný obraz Michelangela Buonarrotiho "Stvoření Adama", který se nachází na stropě Sixtinské kaple ve Vatikánu a znázorňuje výjev z "Genesis", první knihy "Bible". (Tristan Rafael)
  • Přestože se scény v Asii odehrávají na Tchaj-wanu, pan Jang (Min-sik Choi) a jeho stoupenci mluví korejsky. (Cheeker)

Související novinky

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama