Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

venison 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem nevěděla, co mám od této komedie čekat, když je do ní obsazený Jason Bateman, ale naštěstí se to nepodobalo crazy komediím, se kterými je spojován.. Je to rozhodně lehce zapomenutelná komedie o hašteřivé rodině, která dle USA předlohy dojde k smíru. Něco pobaví, něco je trapné, ale jako relax film ujde ;-) Ps: Velmi příjemně se dívalo na postavu Tiny Fey.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film vznikol na motívy rovnomennej knižnej predlohy spisovateľa Jonathana Troppera, ktorý k filmu napísal scenár. Na plný počet to nie je, aj keď film odsýpa. Môj prvý názor na tento film som si ľahko poopravil po druhom zhliadnutí. Možno je to trochu nudný príbeh, ktorý nás prevedie siedmimi dňami, ktoré spoločne strávi rodina po smrti otca, ale ..Na ľahko komediálnom pozadí sa rozohrá mozaika súrodeneckých vzťahov a ich matky, ktorú výborne zahrala Jane "Frnda", takže som sa nakoniec nerád lúčil, keď sa všetci rozišli do svojich životov a za svojimi osudy, pretože ma do svojej rodiny tak trochu vtiahli. A hudba v tomto snímku je úplne skvelá. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Opäť film, na ktorý treba byť správne naladený. Čo som nebol, preto ma tá rodinná disharmónia nezasiahla, prišlo mi to veľmi rozťahané a zbytočne dlhé. Ale miestami to bolo tak správne situačne vtipné, čo aspoň trochu tú napätú atmosféru odľahčilo. A Šofér má skutočne nenormálne odstávajúce uši. 2 z 5 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Obrovská vykrádačka August: Osage County. Fakt netuším čo chcel týmto Shawn Levy dokázať, ale vyzerá to tak, že sa pokúšal o nejaký koncept rodinnej satiry, no akosi nevyšlo. Ten rodinný kruh bol tak tak strašne prehustený kadejakými problémami, tajomstvami a výčitkami, až to napokon bola obrovská nekonzistentná spleť o všetkom a o ničom. Nehovoriac o tom, že mnoho tých akože ironických scén vyznievalo dosť trápne. Herecké obsadenie síce fajn, no po scenáristickej stránke dosť priemerné. Stačilo by nejako osekať všetky tie problémy a pri nižšom počte sa zamerať na ne viac do hĺbky. Menej je v tomto prípade niekedy viac... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Spíše "feel-good" drama než vyloženě komedie, což ale není úplně na škodu. This Is Where I Leave You je poklidná oddechovka se sympatickým obsazením a několika (spíš málo) vtipnými momenty. Nejvíce mě zaujala hořká linie okolo Timothyho Olyphanta, která však dostala po hříchu málo prostoru. Naopak Rose Byrne je netypicky děsně nevýrazná, což možná dělá fádní vizáž a ne moc slušivý účes, který má po většinu stopáže. Film spíše klouže po povrchu a množství načrtnutých rodinným problémů řeší jen tak zlehka. Žádné velké drama se nakonec nekoná. This Is Where I Leave You je z té skupiny filmů, které jsou potřeba a nejlépe v co největším množství. Díru do filmového světa neudělají, ale slouží parádní relax. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)

Reklama

Reklama