Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Videa (31)

Trailer 4

Recenze (1 159)

leila22 

všechny recenze uživatele

Rozprávka,ktorú si užijú viac dospelí ako deti. Prečo? Pretože je až príliš inteligentná. Neverím, že menšie deti pochopia aj jej hlbšiu pointu, na druhej strane, ich však môže nadchnúť krásny farebný svet, pri ktorých fantázia občas až nestíha. Delfíno-slon, ktorý plače cukríky, dokonale vtipná abstraktná scénka a samozrejme nechýba ani jednorožec...skrátka Inside Out vám poskytne všetko. Jedinečné prostredie jednotlivých ostrovčekov pripomína až Burtonovský svet, za čo dávam ďalšiu hviezdu. Trošku pomalší začiatok, no po 20 minútach sa už ani nenadýchnete. Výborná gradujúca hudba, na žáner rozprávky až vyšperkovaný dej a ja zostávam strašne spokojná. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu jeden velmi povedený animák, který je chytrý a má co nabídnout oproti ostatním. Jediná chyba, kterou zde shledávám je ta, že je až příliš smutný a vůbec není veselý, takže pokud chcete navodit depku vašemu dítku, tak tohle rozhodně doporučuji, jinak je to tak akorát dělané pro dospělého diváka. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct - je to krásně barevné, animace je na vysoké úrovni, příběh je zajímavý a poměrně jednoduchý (někdy až předvídatelný) a prostředí je opravdu povedené. Autorům se vylíčení vnitřního světa mladého děvčátka, vykreslení jednotlivých emocí a celkově i jednotlivých částí lidské mysli opravdu povedlo a tak člověk musel ocenit, že fantazie pánům autorům rozhodně nechybí. Mezi další pozitiva se dá určitě zmínit i humor, i když některé vtípky, třeba když se pořád nečekaně objevovala vzpomínka na jistou reklamní znělku, zase až tak vtipné nebyly... Jinak co by to bylo za film o emocích bez emocí. Musím říct, že zde se autorům podařilo mě okouzlit, jindy se o mě dokonce i pokoušel docela silně smutek a jak už píši v diskuzi při scéně s růžovým slonem/kočkou/(delfínem) na dně propasti jsem málem uronil i slzičku a tedy musím říct, že jsem opravdu film nejen v pohodě přežil, ale i kvalitně prožil. Když to srovnám s ostatními letošními animovanými filmy, které jsem viděl, tak po pro mě neskutečné Písni Moře mě tohle zatím bavilo asi nejvíc, takže dám 8,5/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Eufória z pozerania kreslenej animovanej rozprávky o krkolomných cestách mysle. Smútok súzniaci s konceptom postupného búrania krásnych ostrovov, ktoré  sa v hlave vytvorili počas prvých rokov života. Hnev nad pečlivo budovaným napätím, ktoré je vlastne celé falošné, pretože zvrátiteľné v priebehu milisekundy na updatovaný bohatší raj v hlave.  Strach z komerčného úspechu lacno skonštruovaného scenára, logicky predpovedajúceho trend podobne nenáročných farebných povrchov, tváriacich sa na myšlienkovo premakané  artové kusy pre deti aj rodičov. Nechutenstvo sa nedostavilo, ale to je na viac, než na lepší priemer, málo. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

U Pixarů už to taky asi nefunguje jako dřív. Skvělý nápad zabít touhle infantilní "roadmovie" ve střední části filmu - to by zasloužilo možná ještě horší hodnocení. Ale můj "Hněv" asi zrovna usnul, a tak mě můj "Smutek" přesvědčil ať zůstanu u slabých 50%. ... Škoda, že celý film nebyl v duchu závěrečných titulků. Možná bychom se tak dočkali návratu lesku pro kdysi tak úžasnou značku PIXAR. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (46)

  • V severoamerických kinech utržil animovaný hit 356,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak byl 858,8 mil. (NIRO)
  • Koncept filmu vychází z nedodělaného pixarovského animáku "Newt", který byl přepsán, protože byl příliš podobný snímku Rio (2011). (Zodd)
  • Pôvodne sa vo filme Smútok (Phyllis Smith) ani nemal objaviť a Radosť (Amy Poehler) mala byť opakom Strachu (Bill Hader). Avšak jeden zo scenáristov mal sériu veľmi smutných dní, keď si uvedomil, že niekedy proste v našich hlavách musí prevziať kontrolu aj smútok a že je to tak vlastne v poriadku. (martin1m2)

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama