foto

Mindy Kaling

  • nar. 24.6.1979 (38 let)
    Cambridge, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mindy Kaling, vlastním jménem Vera Mindy Chokalingam, se narodila 24. června 1979 v Cambridge v americkém státě Massachusetts. Její otec je architekt a matka gynekoložka.

Tato herečka, režisérka a scénáristka indického původu se proslavila především rolí Kelly Kapoor v seriálu The Office, pro který od svých 24 let psala scénář. Jejím filmovým debutem byla role v komedii 40 let panic, kde si zahrála po boku svého kolegy z The Office Steva Carella. V roce 2011 se objevila v komedii Hlavně nezávazně, dále jsme ji mohli vidět také ve filmu Zásnuby na dobu neurčitou a samu sebe ztvárnila v Apocalypse v Hollywoodu.

Od roku 2012 můžeme Mindy sledovat v sitcomu The Mindy Project, který stvořila a ke kterému spolupíše scénáře. V seriálu hraje mladou gynekoložku Mindy Lahiri, která se snaží zvládnout jak svůj profesní, tak svůj milostný život.

Jejím nejlepším přítelem je kolega z The Office BJ Novak, který si také zahrál menší roli v The Mindy Project. Mindy je také dobrou kamarádkou Reese Witherspoon.



G..

Herecká filmografie

Filmy

2018 Debbie a její parťačky
V pasti času
2015 Byla to divoká noc
Rileyino první rande?
V hlavě
2013 Apokalypsa v Hollywoodu
2012 Raubíř Ralf
Zásnuby na dobu neurčitou
2011 Hlavně nezávazně
2010 Já, padouch
2009 Noc v muzeu 2
2007 Kněz je poděs
2006 Malí rošťáci
2005 40 let panic

TV seriály

2017 Zviřátka (TV seriál)
Squirrels (S02E04)
The Mindy Project (TV seriál)
It Had to Be You (S06E10)
Danny in Real Life (S06E09)
Doctors Without Boundaries (S06E08)
další epizody (10)
2013 Kancl (TV seriál)
Finale (S09E23)
2012 Kancl (TV seriál)
New Guys (S09E01)
Free Family Portrait Studio (S08E24)
Angry Andy (S08E21)
další epizody (12)
2011 The Office: The Girl Next Door (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Christmas Wishes (S08E10)
Mrs. California (S08E09)
Pam's Replacement (S08E07)
další epizody (22)
2010 The Office: The 3rd Floor (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Classy Christmas (S07E11)
China (S07E10)
WUPHF.com (S07E09)
další epizody (24)
2009 The Office: Blackmail (TV seriál)
The Office: Subtle Sexuality (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Secret Santa (S06E13)
Scott's Tots (S06E12)
Shareholder Meeting (S06E11)
další epizody (27)
2008 Global Warming (TV seriál)
House Poor (TV seriál)
The Office: The Outburst (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Moroccan Christmas (S05E10)
The Surplus (S05E09)
Frame Toby (S05E08)
další epizody (16)
2007 Kancl (TV seriál)
Proces (S04E08)
Trosečník (S04E07)
Michaelova reklama (S04E05)
další epizody (19)
2006 Kancl (TV seriál)
Vánoce v Benihaně (S03E10)
Vězeň (S03E09)
Integrační obřad (S03E08)
další epizody (22)
2005 Kancl (TV seriál)
Veselé Vánoce (S02E10)
Nezvaný host (S02E09)
Hodnocení (S02E08)
další epizody (13)
Larry, kroť se (TV seriál)
Lewis Needs a Kidney (S05E05)

Dokumentární

2017 100 Years - vyp.

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Nick Kroll: Thank You Very Cool (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 Lopez Tonight (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
2007 Take Home Handyman (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2006 Mindy and Brenda (TV film)

TV seriály

2017 The Mindy Project (TV seriál)
It Had to Be You (S06E10)
Danny in Real Life (S06E09)
Doctors Without Boundaries (S06E08)
další epizody (10)
2012 Kancl (TV seriál)
Test the Store (S08E17)
2011 Kancl (TV seriál)
Christmas Wishes (S08E10)
Michael's Last Dundies (S07E20)
2010 Kancl (TV seriál)
Classy Christmas (S07E11)
The Sting (S07E05)
Secretary's Day (S06E22)
další epizody (4)
2009 Kancl (TV seriál)
Secret Santa (S06E13)
Niagara: Part 2 (S06E05)
Niagara: Part 1 (S06E04)
další epizody (6)
2008 House Poor (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Frame Toby (S05E08)
Noční tah (S04E11)
2007 Kancl (TV seriál)
Válka o zaměstnance (S04E06)
Večírek na rozloučenou (S03E14)
2006 Kancl (TV seriál)
Slavnost Indů (S03E06)
Vemte dceru do práce (S02E18)
Úraz (S02E12)
2005 Kancl (TV seriál)
Oskaři (S02E01)
Kočka (S01E06)

Producentská filmografie

Režijní filmografie

TV seriály

2011 The Office: The Girl Next Door (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Michael's Last Dundies (S07E20)
2010 The Office: The 3rd Floor (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Body Language (S06E23)
2009 The Office: Subtle Sexuality (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace