Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film rozpráva strašidelný príbeh 27-ročnej Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá okolo seba nečakane začne šíriť skazu a smrť. Po tom, čo miestny kňaz (Michael Peña) zhodnotí, že Angela je posadnutá diablom, Vatikán zaháji pokus o exorcizmus. Starobylé satanistické sily sú ale silnejšie, než sa predpokladalo. Pokus o vyhnanie diabla farárom Imanim (Djimon Hounsou) a kardinálom Bruunom (Peter Andersson) dopadne katastrofálne a, čo je pre cirkev ešte horšie, z Vatikánu uniknú záznamy o tejto udalosti. (ywo666)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (66)

kingik 

všechny recenze uživatele

Připravte se na příchod Antikrista Babiše! Důchodcům nepřidal, kouřit se bude už jen zdravě, brambory a jablka zdraží, rohlíky definitivně nebudou odpoledne křupat, autobusáci nedostanou požadované kilo na hodinu. Ve Vatikánu ale mají své metody, jak se k podobným necitelným kurvám, co vydávají čechoslovenštinu za aramejštinu, stavět. Na jejich páskách je zachyceno znepokojivé Kalouskovo, Filipovo a Dolejšovo posednutí. Teď k nim přibude i vnadná blondýnka Angela, na kterou je dobré si připravit prsty. Na své si přijdou milovníci agresivního režijního stylu, znepokojivých báchorek a exorcismu. To všechno nabízí Mark Neveldine vrchovatou měrou. Poté, co ukončil nerozlučnou režijní spolupráci s Brianem Taylorem, se zrovna nerozhodl vydat se cestou, kdy si získá uznání kritiky i diváků. Kritikům se nezavděčíte, u nich je to ztracené, diváci holdující filmům o exorcismu. by však mohli dát filmu šanci. Rituál vymítání, kterému je věnována závěrečná fáze filmu, má hned několik prvků a nápadů, které ve filmech s obdobnou tematikou ještě k vidění nebyly. Je veden znepokojivě, diváka přiková, i hrdinka bude určitou chvíli přikovaná, katoličtí kněží jsou uvěřitelní, Peter Andersson, v roli jednoho z nich, je fascinující. Neokoukaná Olivia Taylor Dudley je příslibem ruky na kalhotách a pocákání svěceným semenem je její dar. Dejme tomu, že se tak urputně nebude bránit té mrdce. Jo, je to solidní kurvisko. Šel z ní strach, ale ne ve smyslu, že byste se z ní posrali, ale strach, že jí jeden čurák nebude stačit. Film je technicky vycizelovaný, kamera filmem dynamicky poletuje, prostory nemocnice a blázince, ve kterých se s hlavní hrdinkou ocitneme, jsou chladné a neútulné, trochu jsem ale postrádal sevřený pocit z těchto nelákavých prostor, rušivě naštěstí nepůsobily občasné záběry dokumentární kamerou, se kterou se pořizoval záznam do vatikánských archivů. Všechno v pohodě, až na ten závěr. Ten je prostě sprasený. Posledních pět minut si říkalo o přetočení. Naroubovalo se do nich něco, co nemělo funkčnost, smysl a film tím málem ztratil respekt. Pokud si nechcete zkazit příjemně strašidelný zážitek z filmu, sekvenci po vymýtání elegantně vynechejte. Režisér nezapomněl i na pár prachem zavátých herců. Kathleen Robertson, Michael Paré nebo Daniel Bernhardt už nějaký ten čas nefigurují v popředí zájmu režisérů. Mark Neveldine si počínal zdatně. Se scenáristy nezvolil sice úplně uvěřitelný způsob posednutí temnými silami, ale nasadil zajímavý hororový ráz a rozměr. Jeho film má jen střídmou stopáž (cca 80. minut). Takže se zvládnout dá. Doufejme, že mě Babiš nenapálil a neposlal za sebe předvoj v podobě Moniky Štikové. To víte, to blond háro se v tom návalu hrůzy snadno splete. 80% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle mě nesmyslně podhodnocený film. Vatican Tapes sice nepřináší do posedle vymítacího hororu nic nového, ale osvědčené postupy a žánrová klišé podává zábavnou formou, přidává slušnou atmosféru a ždibec napětí, ačkoliv zrovna druhého jmenovaného mohlo být víc. A docela se povedl i casting, kdy poměrně známá jména zastínila ta nejméně okoukaná, Olivia Dudley. V pohodě jsem jí dokázala uvěřit všechny polohy a navíc ta holka dobře vypadá. Podle hodnocení jsem čekal průser, ale nakonec jsem byl víc neš příjemně překvapen. 75% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mladá žena Anděla (Angela), jak příznačné jméno, je od návštěvy nemocnice, kde jí sešili rozřízlý prst, divná. A může za to krkavec (ne, havran to opravdu není)! Tedy matka byla běhna, po automobilové nehodě strávila Anděla 40 dní v kómatu...a tak prostě podobnost s Kristem více než náhodná. Solidní drama se promění v horor v momentě, kdy dojde na vymítání, i když masakr v blázinci také nebyl k zahození. Škoda, že v nejlepším film končí, ale právě konec musím pochválit, i když jistě, máme tady minimálně The Omen, ale to nevadí. Samozřejmě že pokud je film o Ďáblovi, pak musí dojít i na Krista, to zkrátka jinak nejde, páč jsou to dvě strany jedné mince. Pak už jen záleží - kdo s koho. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Angelu jedného dňa ďobne havran do bradavky, až jej z toho natoľko prejebe, že sa dostáva pod drobnohľad mexického farárka, bývalého Chucka Norrisa z Vietnamu. Aby toho nebolo málo, jej psychicky narušený foter, ktorý si s ňou v detstve, bez pocitu viny, pár krát nezáväzne vrzol, cíti nepríjemnú konkurenciu v podobe mladého "býčka", ktorému zázračne stojí aj bez modrej lentilky. Jebe kompletne Angele na gebuľu? Alebo si pchá krucifix do zadku úplne bez príčiny? Prepáčte!!! Ale nedokážem písať seriózny komentár k takejto sračke. Mňa by teda fakt zaujímalo koho mohla táto paródia vystrašiť. Na pásky od farárka z Očovej som sa neskutočne tešil. Niektorí "klebetníci" totiž tvrdia, že v "knižnici" samotného Vatikánu, hlboko pod "skodami" za veľkou kovovou bránou, zamknutou na "sedem západov", existujú dôkazy o existencii Boha, čiže zákonite aj Satana, ktorý je hlavným "šéfom" protistrany (pre debilov - OPOZÍCIE). Bohužiaľ, tento polo "F.F." z hororového hľadiska sklamal na plnej čiare, takže na nedeľnú omšu sa zo strachu z princa temnoty opäť nedostavím. Tie vaše oplátky bez chuti si zožerte sami, najebať z vína sa môžem aj sám. Navyše, medzi najväčšími zmrdmi, sediacimi v prvej lavici sa mi aj tak miesto neujde a Boh do zadných radov, kde stojí bedač - nevidí. Keď tvorcovia nemali odvahu odkryť karty, neviem na kerého Krista sa púšťali do takéhoto projektu. Ako ďalšie mínus uvediem (čo nebýva u mňa zvykom) kokocké správanie postáv. Mať takého fotra tak som posadnutý od malička. Nechcel dať dcéru "Karolkovi007" z Pokecu, taaaak nech mu ju trtkáva diabol. Za ten záver si táto zmrdačina nezaslúži nič iné ako - ODPAD, lebo jedno z mála čo z duše neznášam, je keď v horore robia propagandu Ježiškovi. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle byl ten nejnudnější exorcismus ever. V tom filmu nefunguje, až na některé herecké výkony, absolutně nic. Když pominu generický scénář, který je jen sbírkou všemožných klišé bez jakékoli vlastní iniciativy a ve finále i působí spíše jako divný pilot k seriálu, po stránce budování atmosféry a výstavby scén je to celé úplně zoufale mimo. Divák se u toho nebojí, divák se u toho nebaví, protože je to divně sestříhané a z filmařského hlediska absolutně bez života. Odpady moc nedávám, tady jsem k němu neměl daleko. Co tu dělal Michael Peňa je mi naprostou záhadou. Neveldine ať už raději nic netočí, ani jeden z jeho filmů nestojí za nic. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • V čase 39:49 je možné vidieť tieň kamery na chrbte Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá kráča po chodbe. (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Reklama

Reklama