Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 2

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (490)

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké očakávanie, no myslel som si, že to príde až v januári. Neviem prečo. Každopádne musím povedať, že prvá polka filmu je podľa mňa celkom okey. Nič mi neprišlo hrozné, ani zlé no nič také mi nekričalo, že to bude fantastické. Možno s výnimkou vstupov, kde sme mali opäť rozprávaný príbeh Malého Princa ako ho poznáme s iným štýlom animácie. To bolo pekné. Do štádia dokonalého zážitku vstupuje pre mňa až druhá polka filmu. A som rád, že som nevidel o nej v traileroch nič, lebo je to podľa mňa úplne fantastické, skvelé to vyzerá, veľmi dobrá myšlienka, spracované do absolútnej stopercentnej spokojnosti. Určite si to čeknite, keď budete mať príležitosť. Malý Princ vďaka tomuto filmu skutočne ožil. A veľmi krásne. Hodnotenie: A ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jestli tento animák o Malém Princi mohl dopadnout lépe. Přesto podle komentářů cítím velké rozpory, ale z mého pohledu je vše natočeno v pořádku. Do příběhu jsem se snadno vžil, emoce se střídají po celou dobu, chvilku úsměv, potom zase slzy. Snímek dokonale vystihuje říši snů, dále nahodí myšlenku, co se stane, když zapomínáme. Vidím několik přirovnání s dnešní uspěchanou dobou, kde každý chce rychle dospět a po sléze se žene za penězi a čas, který má trávit důležitějšími věcmi najednou není. V celém snímku je hromada věcí k zamyšlení a i Exupéryho vidím. I když jsem čekal možná něco jiného, tak nemohu být spokojenější. Knihu čtenář v každém věku chápe jinak a každým přečtením dostaneme jiný zážitek, a proto má tento snímek velmi těžké se zavděčit všem. V mých očích velmi silné 4* a druhé zhlédnutí bude rozhodně potřeba .. 8/10 = 89% ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Možná to působí na pohádku trochu moc melancholicky až smutně, ale mně se to popravdě líbilo. Rozhodně mi to připomnělo knížku, kterou jsem kdysi četla a která mě tehdy hodně zujala. Tenhle příběh je sice pouze na motivy knihy a je dost jiný, ale myslím, že ty podstatné myšlenky o tom, co je a není v životě důležité, tam zachycené byly, a to velmi hezky. Jen je pravda, že si nedokážu představit, že by z tohoto filmu bylo nadšené dítě... rozhodně si z toho mnohem více vezme dospělý. ~(4,3)~ ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš depresivní dílko. Knižní předlohu mám ze srdce ráda, ale takhle špatně jsem se u ní nikdy necítila. Nejsem si jistá, jestli mám zájem, zkusit tenhle počin znovu. Navíc, jak už tu bylo mnohokrát řečeno, druhá půlka tomu vůbec nepomohla. Tak hlavně, že zrovna nemám periodu...to bych se asi šla zabít. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Citujem z predslovu slovenského vydania Exupéryho románu Citadela, vydanie 2001: "Jeho diela Južná pošta, Nočný let, Zem ľudí, Vojnový pilot, List rukojemníkovi, Dať zmysel životu tvoria celistvý a vzácne vyrovnaný celok. Jeho filozofická rozprávka Malý princ (sprevádzaná autorovými pôvabnými kresbami) už desaťročia odoláva všetkým snahám o interpretácie a prežila nedotknutá všetky pokusy o jej komerčné zneužitie".... No, tak to platilo až dovtedy, kým sa tvorcovia nerozhodli natočiť tento film. A priblížiť tak literárnu klasiku pútavou a dynamickou formou dnešnému mladému divákovi. A ja sa pýtam, prečo by sa kur*a malo stále vychádzať dnešnému mladému divákovi v ústrety a podsúvať mu klasiku v modernom atraktívnom háve, aby si k nej našiel cestu. Čo takto keby si radšej tá generácia zdegenerovaných kktov, ktorá nám tu vyrastá, našla cestu pekne k tomuto literárnemu dielu sama, nijako si to neuľahčovala a pokúsila sa ho pochopiť také, aké je! ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Hans Zimmer ve filmu nechal prodchnout hudbu zřetelně francouzskou náladou a představil písně francouzské zpěvačky a skladatelky Camille Dalmais. (Zdroj: A-Company CZ)
  • V knize Malý Princ navštívil 6 asteroidů (325, 326, 327, 328, 328 a 330). Jen 3 z nich byly ovšem ukázány ve filmu (325 - Král, 326 - Domýšlivec a 328 - Byznysmen). Zbylé 3 asteroidy byly jen ukázány na kresbách, které Letec dal dívce (327 - Pijan, 329 - Lampář a 330 - Zeměpisec). (LindaKola)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama