Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 9

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 9

Recenze (491)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mi nevadí, že film se po obsahové stránce vlastně vůbec nedrží předlohy. Ale ten pohled na svět dětskýma očima tam je. Jen nevím, jestli by si Saint-Exupéry přál vidět svůj konec v posteli, ten dobrodruh s romantickou duší přece musel odejít ze světa s tajemstvím, musel jít hledat svoji růži při posledním letu. A stejně nikdy nebudu věřit, že ho sestřelil německý pilot, on jen odletěl pomoci bojovat Malému princi s baobaby. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak jsem filmu nevěřil a jak mě film nakonec pohltil. A je to zcela určitě tím nově vymyšleným příběhem, jenž umně zaobaluje ten notoricky známý příběh, který jsem se pokoušel číst k maturitě a vůbec mě nebavil. Dokonce i animace, která se za žádných okolností nemůže rovnat čemukoliv z dílny Dreamworks a jiných amerických produkčních společností s animovanou divizí, mě poměrně bavila svou cudností a vhodným zasazením mezi kouzelným příběhem a stop-motion animací původního Malého prince, jež jsem taktéž uvítal. Občas se pár hluchých míst objevilo, ale celkově vše správně. PS : soundtrack naprosto fenomenální a asi si ho dám někdy sólo. Velmi silných 8/10. ()

Reklama

salisbury 

všechny recenze uživatele

Exupéryho Malý princ byl vnořen do příběhu animovaného filmu, který ač se občas snaží, tak vůbec nepůsobí nijak dětsky, což se dá díky filozofickému předlohovému opusu očekávat. Síla filmového díla je v některých momentech stejně mohutná jak v pisatelském plátku a zpracování se mi nadmíru zamlouvalo. Velmi rád bych uvítal ke zhlédnutí verzi bez dabingu, který zbytečně zakrývá původní hvězdné obsazení. Kniha vždy bude knihou a film filmem, ale pokud takhle zajímavě bude ještě někdy zpracovaná papírová ojetina, nemám velkých výhrad. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké očakávanie, no myslel som si, že to príde až v januári. Neviem prečo. Každopádne musím povedať, že prvá polka filmu je podľa mňa celkom okey. Nič mi neprišlo hrozné, ani zlé no nič také mi nekričalo, že to bude fantastické. Možno s výnimkou vstupov, kde sme mali opäť rozprávaný príbeh Malého Princa ako ho poznáme s iným štýlom animácie. To bolo pekné. Do štádia dokonalého zážitku vstupuje pre mňa až druhá polka filmu. A som rád, že som nevidel o nej v traileroch nič, lebo je to podľa mňa úplne fantastické, skvelé to vyzerá, veľmi dobrá myšlienka, spracované do absolútnej stopercentnej spokojnosti. Určite si to čeknite, keď budete mať príležitosť. Malý Princ vďaka tomuto filmu skutočne ožil. A veľmi krásne. Hodnotenie: A ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Když jsem se poprvé dozvěděla, že se jedna z mých oblíbených knížek dočká filmové adaptace, zapsala jsem si datum premiéry do diáře a nemohla se dočkat. Po zhlédnutí mě ale čekalo znatelné zklamání. Oproti klasické knižní podobě se jedná o něco úplně jiného. Tato mnohem modernější verze ztrácí (zejména ve druhé polovině) své původní kouzlo. Malý princ si tohle bohužel nezasloužil.. Na druhou stranu věřím, že současnou generaci dětí zaujme a možná je přivede i k původní Exupéryho knize. A animace a francouzský soundtrack moc vydařené! ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Když Malý princ čistí komíny, jedná se o odkaz na část knihy, nezmíněnou přímo ve filmu, podle ní princ na své planetě pravidelně vymetá sopky. (sg.sysel)
  • Veškeré mluvené rádiové útržky, které ve filmu slyšíme, jsou ve skutečnosti citáty a úryvky z knihy. Například hned na začátku, když jede malá dívka (Mackenzie Foy) s matkou (Rachel McAdams) v autě, tak v rádiu mluví o tom, co je důležité pro dospěláky (bridž, golf, politika a kravaty). (oli009)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama