Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (430)

kajas 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi ty nešťastníky, kteří dokážou "spálit i čaj", o to více obdivuji každého kuchařského mága. "Láska na kari" (zajímavý překlad, ale rozhodně výstižnější než originální název) na mě působila jako hrané "Ratatouille" smíchané se Scottovým "Dobrým ročníkem". Pohodová romantická atmosféra francouzského venkova spolu se sympatickými herci udělá na diváka toužícího po milé podívané velký dojem. (Jenom taková technická, o Francouzích je všeobecně známo, že angličtinu zrovna moc nepodporují, takže to střídání jazyků, hlavně ve venkovském prostředí, nepůsobí úplně věrohodně..) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Miluji kari a Helen Mirren patří mé oblíbenkyně, a tak byla tato komedie jasná volba. Sice ve mě dokázal vybudit chuťové buňky, ale bohužel je jeho forma tuctová, kýčovitá, sentimentální a naivní. Na druhou stranu si však u jejího sledování odpočine Váš mozek. Mě dokázal pobavit jen těsně pod 3 hvězdy. Přece jen musím být kritický, když to natočil Hallström - mistr áčkových telenovel a červené knihovny, a znovu bych si tuhle komedii nezopakoval. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte komedii, kde se budete řechtat až budete ze židle padat nebo drama, kde bude jeden zvrat za druhým, tak asi nebudete úplně nadšeni. Láska na kari je "pouze" sympatická podívaná s jedinečnou atmosférou. Indičtí herci tomu navíc přidávají jakousi opravdovost a laskavost. Pravda, má to občas strohé dialogy a žádné větší ambice než vyprávět příjemný příběh to nemá. Sice to tedy není nic přelomového, ale je to přesně ten typ filmu s obrovským srdcem, snad bych se i nebál říct "film pro každého" nebo minimálně "film, který nikoho neurazí", což rozhodně není málo... :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý podľa môjho názoru mal zostať pri starších postavách, poriadne sa im venovať a tie mladé kľudne ignorovať. Hallstrom je už tiež starší človek a keď to funguje v niektorých momentoch medzi staršími, čiže ľuďmi s predsudkami a značne tvrdohlavými aj čo sa týka tradícií, tak nefunguje psychológia ani romantika u 25 ročných decák. Príklad: spoločný tanec majiteľov reštík prestrihávaný s mladým šéfkuchárom v Paríži a pokusom o zobrazenie jeho emócií. Inak mám problém hneď s úvodom, kde za prvé máme uveriť tomu, že otvoriť si reštiku vo Francúzsku je ľahké ako otvoriť si na Slovensku stánok s fast foodom a za druhé Ind si ju otvára hneď oproti inej, vychytenej reštaurácii. Btw tá je spočiatku extrémne gýčovo naaranžovaná, až sa aj vám, tolerantným občanom, chce hodiť kameňom. Drsná kapitalistická taktika však nie je komentovaná, pretože na rad prichádza otázka medzikultúrnej tolerancie. Osových záberov na cestu s dvoma postrannými budovami reštaurácií je vo film dosť..... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já vím, že se nemá moc srovnávat, ale já před nedávnem viděla Chefa a to nejde nesrovnat, protože to jsou filmy jen a jen o jídle s větší, či menší romantickou oblohou. Tady jsem čekala trochu větší hloubku, ale žel, byla to jen příjemná podívaná na ty laskominky, z nichž ne všechny bych byla schopná pozřít, ale oku lahodily v každém případě. Například školení v Paříži jsem si vychutnala téměř s otevřenou pusou, to byla tedy kulinářská laboratoř! Ale jinak to bylo všechno zahalené do spousty barev, ohňostroje a trochu klišovitého příběhu. Je škoda, že nemám ani chuť dát Lásce na kari znovu šanci, ale je to tak. Někdy příště snad už budu trochu pozitivnější, slibuji. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. srpna 2014 v New Yorku. (Varan)
  • Natáčení začalo 23. září 2013, natáčelo se v Saint-Antonin-Noble-Val, Castelnau-de-Lévis, Saint-Jory, Saint-Denis, Paříži, Nizozemí a v Indii. (tosik)
  • Na natáčení filmu se podílel jako konzultant šefkuchař indického původu Floyd Cardoz. (Aja2001)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno