Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chceš bony, ňáký bony?" Ulice v centru Prahy patřily jim, vydělávali hodně peněz a divoce je utráceli. Co ale dělá partička někdejších veksláků dnes? Z vězení jsou už dlouho venku. Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy", je pořád dost. Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jaký máte víno? Červený a bílý! tak to si dáme radši presso, tady by nám dali ještě nějakej krabičák. Hmm tak ač jsem byl v poslední době skeptický k domácí tvorbě, tak několik snímků co jsem viděl v poslední době opět nastartovalo můj zájem o České filmy a jako milovník filmů v černých číslech a jeden z místních rebelů jsem se nenechal ovlivnit zdejším tradičně pofidérním hodnocením a vyrazil jsem na to. No a podle očekávání konstatuji, že žádný náraz na dno se nekoná. Neříkám, že je to nějaká super pecka, ale určitě si nezaslouží veřejný zostuzování. Takže lidi chce to jenom zahodit předsudky, vyndat si hlavu z prdele a neřídit se komentáři některých zdejších rádoby respektovaných uživatelů (já vím proč je nerespektuju) kteří se tak akorát předhání v tom kdo to víc odjebe a kdo co od koho opíše. No a samozřejmě, že většina ostatních (čest výjimkám) jdou za nimi vzorně jak stádečko. Olmer je prostě oldschol a spáchal jediný zločin a sice to, že nejde z dobou a natočil stejný film jako před 25 lety což mi, ale v žádným případě nevadí. Skamene je super jeho hlášky jsou hutný a i když je to víceméně spíš takovej odlehčenej filmík co nemá mít hlubší dopad, tak ta chytrá parafráze naší společnosti v něm určitě je. tím musím vyvrátit další nesmysl ze zdejších komentářů a sice něco o ubožácích kterým se to líbí, protože věří, že v takový době žijou. kurva a nežijeme v ní snad?! Nevím co je divnýho na tom upřímně se zasmát tomu jaký shit joby nabízí úřad práce sám jsem to zažil. Nabízeli mi tam taky pěkný sračky a za prachy za který bych ani nevstal z postele, ale nepřipadám si jako ubožák když se tomu zasměju. Jo a taky si tu nebudu hrát na Mirka Dušína. Z poctivostí nejdřív pojdeš v Česku se kradlo vždycky, krade se a krást se bude a ti co před tím zavírají oči jsou jenom nenapravitelní snílci. Ona poctivá práce vám pohodlnej život opravdu nezaručí to jsem už dávno zjistil. A tak nemám problém se z některými (anti) hrdiny tady ztotožnit. Konec konců kradl bych taky kdybych věděl jak na to, ale v týhle zemi už holt není rozkrást co. Navíc nemám ty správný konexe, tak holt nic nebude. Jinak některý lidi možná ještě v hodnocení ovlivňuje to, že jednička pro ně byla kult no tak to můžu taky smést ze stolu viděl jsem jí teprve nedávno a nijak extra mě nerozstřelila. A pokud tady někdo kritizuje, že to nemá děj ani scénář, tak jednička taky kdovíjakej neměla, takže se proberte mě to prostě přijde jako dva stejný filmy akorát je od sebe dělí 27 let. Takže vaše pseudoargumenty jsem vám krásně vyvrátil, tak už teda fakt nevím buďto jste všichni kokoti a já jsem letadlo. Nebo jste všichni letadla a já jsem kokot. Každopádně abych to shrnul jak už jsem napsal není to nic co by mě nějak odvařilo, ale černý čísla si to nezaslouží ani náhodou. opět se potvrdilo, že nemá význam řídit se zdejším stupidním hodnocením a je dobrý si udělat názor sám. Otázka na závěr : Je CSFD spolek zamindrákovaných ignorantů? Jednoznačně!50% ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečný hardcore bizár. Jedničku jsem nikdy neviděl, ale tohle mě lákalo z důvodu, že ty porevoluční brakové pokračování osmdesátkových filmů bývají zábavné tím, jak jsou špatné (Discopříběh 2, Kamarád do deště 2...). Tohle ale překonalo má očekávání. Vůbec jsem nepobral, o čem to bylo, protože film je poskládán ze skečů a scének, vůbec na sebe nenavazujících a nedržících pohromadě, doplněno o příšerné herectví (zejména Skamene), díky kterému mi scény připomínaly spíš scénky z televizních estrád, než jako součást filmu. Nejlepší jsou ale zoufalé obrazové efekty, nad jejichž laciností jsem nejedenkrát vybuchl smíchy, například takové často používané "rybí oko" je majstrštyk. Celou tuhle šílenost podtrhuje soundtrack, který chce být strašně západní, ale ve výsledku z toho dělá ještě bizarnější podívanou. Povinnost pro všechny masochisty. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně, ale hodně povrchní pohled na současné "mafiánské" praktiky v ČR očima bývalých hrdinů původního filmu a pár nováčků včetně jednoho, který do tohoto prostředí zaplouvá podobně jako jeho předchůdce. Vieweghovy knihy jsou oproti tomuto filmu hlubokou sondou. Postavám nevěřím nic, ani dobrý den, a "pádlo" nakonec je jak z laciné telenovely - kdo by o ty staré fuchtle v Itálii stál? Honička mafiánů pak připomene Nahoru na prodej neblahé paměti. Špatný střih, zbytečné zrychlovačky a zpomalovačky a nevyvážený soundtrack, a máme zde skutečně velmi špatný film, jak je to k panu režisérovi kruté vzhledem k jeho lepším počinům. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

První díl Bony a klid považuji za jeden z nejlepších, který v českém filmovém průmyslu vůbec kdy vznikl, takže jsem docela i s nadšením očekával pokračování, v tomto případě dějově probíhající v kapitalistické éře narozdíl od té socialistické z minula. Ovšem s realisticky až spíše pesimistickým pohledem, takže v závěru jsem nebyl tolik zklamán (či překvapen?), jako možná jiní uživatelé, co film shlédli. Nejde tedy srovnávat tento a předchozí díl, to je něco jako "nebe a dudy", což by měli brát v potaz všichni hodnotitelé. Jako ale takové novodobé zobrazení, jak to u nás v tom politickém systému a státním aparátu funguje, tak si myslím, že to je velice kvalitní zpracování. Jsem rád, že jsem opět viděl starou partu veksláků a českých mafiánů -> je to úsměvné, že řada lidí, která byla v minulém režimu trestána za své zločiny, teď v dnešní době opravdu se podílí na řízení státu a to beztrestně a bez ohledu na jejich minulost. Nebo spíš než úsměvné je to dosti i smutné, jakmile si to člověk řádně uvědomí. Todle se tomu filmu musí nechat, protože to vyobrazuje opravdu suprově. Co se samotného hodnocení týče, tak tři hvězdy jsou moc a dvě zase málo - čili 50%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Prostředí 3/10/// PLUS: pro někoho snad možnost "zjistit" jak se daří postavám z filmu Bony a klid v dnešní době, v tomto směru se casting povedl, mám rád Jakuba Prachaře, do určité míry použití původního soundtracku MÍNUS: snaha zopakovat stejný příběh podruhé nemůže prostě fungovat, děj je všeobecně nevěrohodný, s hodně velkou vatou./// Shrnutí: Původní film je jednoznačně lepší a to i na dnešní poměry. Od jednoho uživatele to tu už padlo: film měl vzniknout dříve, klidně někdy po revoluci. Do dnešní doby z toho mohla být podobná série jako Básníci, kdy by jsme se v různých dekádách s našimi hrdiny setkávali průběžně. Takto film osloví jen malé procento diváků, ostatní jej zařadí do škatulky zbytečného nebo nejhoršího filmu roku. Pro mě film znamenal zvědavost a mírnou zábavu. Nic víc./// Celkem 41%/// ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Několik záběrů odehrávajících se v budově soudu, případně na Ministerstvu vnitra, se natáčelo v dnešní budově Ministerstva dopravy na adrese nábřeží Ludvíka Svobody 12, Praha – Nové Město. (HonzaBez)
  • Během bujarého večírku lze v pozadí slyšet skladbu „Tepláky“ od dnes již zaniklé české hudební skupiny Nightwork, jejíž spoluzakladatel byl mimo jiné i Jakub Prachař, který si v tomto filmu zahrál hlavní roli zlodějíčka Martina. (rublik05)

Reklama

Reklama