Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 5
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 5

Recenze (1 285)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Spolupráce Yates a Rowlingová dopadla opět parádně. Film má s Harry Potterem společné spíše jen detaily ( úvodní soundtrack, skřeti, noviny s videem, názvy kouzel a magický efekt po střetu hůlkami), každopádně jde z filmu cítit podobná atmosféra mini odkazů jak to bylo u Hobita. Redmayne je opravdu třída, zpočátku mi jeho projev přišel zvláštní, přesto ukazuje, že své herecké kvality má, potěšily i dvě roztomilé sestřičky a vtipná vložka filmu Dan Fogler. Líbil se mi celý koncept chytání monster do kufru v celém New Yorku, zajímá mě či v dalším díle bude jiné město. Potvory jsou natočeny bravůrně a je se na co koukat. Farrel v roli záporáka také slušný. Po druhé projekci s titulky možná i zvýším. Story 8/10, Atmosféra 9/10, Gore 0/10, Vizuál 9/10, Akce 8/10, Napětí 7/10,Humor 6/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 0/10.Jsem rád,že se zde opět klube náběh na slušnou sérii, všechny dobré už skončily.85% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Takže zpět ve světě H.Pottera bez H.P....naštěstí. Na rovinu je třeba říci, že Fantastická zvířata nemají žádný nosný příběh. Jakoby to byl jen střípek z čarodějného světa, epizoda z nekonečného seriálu. Postavy dvakrát sympatické nejsou, i když v závěru si snad divák může říci, že si ho nakonec získaly. Film pro velké plátno! Jakmile vstoupíte do kufru, otevře se před vámi fantastický svět plný nápadů a báječných tvorů. Výborné speciální efekty vrcholí při devastaci New Yorku, kdy si jistě vzpomenete na mimozemské stonožky z Avengers. A také se několikrát setkáte se smrtí. Umírání v tomhle příběhu není pěkné... Původní tři hvězdy navyšuji za hravost, působivou vizuální stránku a bájné tvory. A také...F.Z. jsou ze škatulky temnějších filmů, což se počítá. Pro děti moc nejsou. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Ó, tak to byla teda hrůůůza... Příběh - děs, zmatený, o ničem, nuda, zklamání. Přesun z Anglie do Ameriky - děs, jedinečnost světa JKR byla dost tvořená Anglií a po-amerikování to jen posunulo ještě víc do zaměnitelnosti libovolné průměrné fantasy. Samotný fantastický zvířata - digitální sajrajt, fuj, líbil se mi jen ten divnej dlouhosrstej skřítek, a to nejspíš proto, že vypadal jak Brumbál. Teď postavy - naprostej děs. Kdyby se rozdávaly metály za nudnýho, nesympatickýho, otravnýho, pořád stejně vykuleně se tvářícího stupida s přiblblou zrzatou pliskou na hlavě, má Eddie Redmayne zlatou. Katherine Waterson je ovšem ještě mnohem horší, kdykoliv se objevila v záběru, měla jsem chuť řvát, chytit ten monitor a prohodit ho oknem. Ten její věčně nespokojený ksicht na pokraji breku s vámi fakt zůstává. Farrell podvyužitý a ten vlasovej zločin na hlavě přehrávajícího Ezry Millera snad ani nebudeme komentovat. Celej film tam všichni jen poletujou a mizej, do toho černej digitální mrak jakožto záporák - WHAT? A co sakra má bejt ten způsob "užívání" hůlek? Jakože Mlok nemůže prostě "odhůlkovat" toho rozvášněnýho nosorožce do kufříku jako každej normální kouzelník, musí se místo toho polejvat feromony a špulit na něj říť? Jako fajn, asi by tam jinak nemohla bejt tak ultra nezajímává scéna se zamilovaným hnusným digitálním nosorožcem, ale co třeba to nějak aspoň zdůvodnit. Jakože třeba si Mlok zapomněl hůlku doma nebo odhůlkování by mohlo zamilovanýho nosorožce citově ranit nebo co já vím... Ale je to prostě stupidita. A korunu tomu nasadí ten závěrečnej morf. To už bylo trochu moc i na mě, sakra, kdybych chtěla vidět dalšího přestylizovanýho Deppa, podívám se na nějakej z jeho nedávnejch propadáků. U tohoto generického výplodu bez duše (ano, tak moc mě to emočně zasáhlo) jsme si dokonce se sestrou musely představovat, že zápletka se ve skutečnosti točí kolem "zrození Filche," protože i to by byl lepší příběh. Tenhle "film" má dva klady - božího Dana Foglera, s jehož nechápavým výrazem jsem se od začátku ztotožnila a stejně božskou Alison Sudol. Toť vše. Další díly jen pod vlivem nějaký drogy. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Kdo by si byl pomyslel, že jednoho dne vznikne blockbuster, jehož hlavní hrdina je dojemně nesobecký - byť v kontaktu s lidmi trochu neobratný - kouzelnický přírodovědec, který zasvětil svůj život poznávání a ochraně mimolidských živých tvorů. Jen houšť podobně dobrotivých a soucitných postav, jen houšť podobně velkodušných (velko)filmů! ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Opravdu slabé efekty. Redmayne všude hraje úplně stejně a už to není zajímavé. Začátek je ještě slibný, ale pak už je to jen maglajz. Příběhově naprosto o ničem. Hudba má hodně příležitostí vyniknout a dokonale je nevyužívá. Jediná dobrá věc je postava Colina Farrella a fakt, že se nejedná o film podle knihy, ale o film, který je o fiktivní postavě, která napsala fiktivní knihu, jež se dostala i do reálného světa. Tahle premisa je tím nejlepším nápadem, který tento snímek nabízí. Nic víc tam však není. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Daniel Radcliffe (Harry Potter) prý cítil závist, když zjistil, že Eddie Redmayne (Mlok Scamander) dostal tak krásný kostým. Prý ho dlouho štvalo, že musí natáčet jen v džínách a tričku. (Ciliatus)
  • Jacob (Dan Fogler) si v čase 1:18:20 objedná láhev u baru a posadí se. V zápětí však Queenie (Alison Sudol) objedná pro sebe a jeho několik drinků. Poté, co si Jacob vezme jeden z nich a napije se, láhev už v ruce nemá. (ČSFD)
  • Postava Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp) je knižne prvýkrát spomínaná pri "Kameni mudrcov". Na zadnej strane kartičky Albusa Dumbledora z čokoládových žabiek sa píše: "Mnohí ho považujú za najvýznamnejšieho čarodejníka modernej doby, preslávil sa tým, že v roku 1945 porazil zlého bosoráka Grindelwalda." (nirvana91)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama