Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 4

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Recenze (505)

Autogram 

všechny recenze uživatele

V podstate dobre odsýpajúci krimi thriller so sympatickými hlavnými postavami. Ani chvíľu som sa nenudil, akcia pritom nie je prehnaná, Jack tu nie je žiadny nezničiteľný hrdina. Okrem riešenia korupcie a zlodejiny v najvyšších kruhoch a štátnych zákazkách sa musí Jack popasovať aj s rozdelením a rovnoprávnosťou úloh pre muža a ženu v akcii. A film to rozdelil naozaj rovnomerne. –––– Ja som ten, s kým ste nerátali. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Knížky jsem četl všechny, a vážně jsem si říkal, že bych to rád viděl dobře a svižně natočeno. Bohužel toto sice netrpí těmi chybami jako minulý díl, ovšem má zase jiné. Filmu by prostřih o půl hodiny neuvěřitelně prospěl, protože se děsně vleče , hlavně řešením, povídáním, vysvětlováním... Téma s potenciální dcerou, které v knize je jen boční linkou, tady jede celý film v podstatě primárně, musí se chránit, vychovávat a teskně zírat. Navíc ta holka je dost otravná a ani herecky mě nepřesvědčila. Cobie je překvapivě jak zdobná, tak výrazově přesná, i ten Tom si svoje odehraje, pokud nebudu řešit odlišnost od předlohy. Ale v tom je zároveň zásadní problém. Kniha, ve které se tak kvalitně vyšetřuje, bojuje , miluje a zachraňuje, se vyvařila v rádoby akční detektivní dílo plné hluchých míst, kde se ani nevyužívá potenciál supervojáka ve výslužbě. Na tom by měl být film postaven, obalen kvalitní akcí s minimem střihů , a drobnými scénáristickými radostmi. Takto celá série zapadne , pokud nebude Cruise nahrazen někým s větším potenciálem. ()

Dexter256 

všechny recenze uživatele

Jack Reacher: Never Go Back: Tohle prostě na kvalitu jedničky nemá!! Tom Cruise podává v celku dobrý výkon,ale není to ten co dával v prvním díle. Něco mi tu chybělo a asi to bude kvalita Christophera McQuarriera. Být to pod jeho dohledem myslím si že to bude mnohem lepší. Edward Zwick nemá takové kvality pro scénář jako McQuarrier. A dle mého na tom tento film kolísá. 60% ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Nemá to bohužel ten drajf prvního filmu a chvílemi se to dost vleče. Špatné to není, ale slabší než jednička. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

První díl mě bavil rozhodně víc. Tady mi chyběl lepší scénář a celkově to vůbec mohlo dopadnout lépe. Takže průměr a uděluji *** ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nevýrazné pokračování povedeného Jacka Reachera zabilo sérii, která měla finančně na kahánku již od začátku a místo aby dobré vůle a spokojenosti diváků s předchůdcem tvůrci využili, tak si pro nás přichystali dvojku, která dělá všechno hůř a vlastně ani nepůsobí, jako by mělo jít o stejnou značku. Mdlý vizuál, nezajímavé postavy, chabý příběh, nudné tempo a málo akce, zkrátka povedlo se toho opravdu málo a jediné, co drží film nad vodou jsou herci, kteří dělají co mohou a spoustu scén zachrání. I když musím říct, že i Cruise, který jde do všech projektů naplno, zde vypadal celkem spruzeně. A tak se budete cítit i vy. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl vcelku ušel a já se dobře bavil. Ten druhý film už byl zase zatížen obvyklou koulí natahovaných původních příběhů a docela mne i nudil. Nebudu se dále obírat fabulí, nestojí to zato! ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jedničky už to na čtyři hvězdičky nestačilo, ale pořád slušná zábava. Bohužel děj už je slabší, je tu méně  dobrých hlášek i humoru, zato více nelogičností. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Proti Reacherovi#1 propad jako prase. Právě v kontrastu s prvním filmem se mi nechce dát víc než průměr (třeba se to až se podívám znovu otočí). Už tam není ten faktor "to je balzám" a důvodem je vata okolo Reacherovy dcery. Místo toho, aby se film vydal po jedné cestě - hlavní linii - nic ho zebrzdilo/nerozptylovalo a dalo se na ní záležet, tak tady řešíme pravěk (něco co možná před 15ti lety plus mínus) který vlastně s tím co se děje nemá co dělat! Je to jen berlička aby bylo možné nacpat do filmu trochu toho "klihu" (nesnáším o nadužívané francouzské slovo). Postě Jack se měl držet názvu filmu "never go back". Prostě "čo bolo to bolo, terazky mám jiný průser...". Výsledek by byl mnohem lepší. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších filmů Toma Cruise poslední doby (jestli ne vůbec ten nejhorší). Základním problémem a chybou celého filmu je fakt, že člověk tady kromě Toma (který je ale taky čím dál prkenější), nemá vlastně komu fandit..falešně obviněné majorce, která mi byla svým přehráváním a hraním si na rádoby profi-vojandu s absolutním nezájmem o cokoliv jiného, než o svou práci, sympatická přibližně jako například Vít Olmer? Nebo domnělá Cruiseova dcera, která krom toho, že je hnusná jak prdel, ještě vůbec neumí hrát? Logicky tak zůstává ještě hlavní záporák, kterému holt čas od času filmový divák může skrze jeho charisma fandit (například Escobar v nedávném Narcos), jenže on tu vlastně hlavní záporák nefiguruje !! Zůstává tak pouze jeden hlavní podzáporák, jež se v podobě bývalého příslušníka SEALS a nynějšího žoldáka pokouší svým dementním výrazem udělat ze všech sledujících taky dementy, bohužel ale bez úspěchu..takže nebýt mojí slabosti pro režiséra (v tomhle případě je to spíš soucit), dopadlo by hodnocení asi ještě hůře...dodám jen, že vidět tenhle film opravdu netřeba..................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krimi, případně akční thriller na úrovni, ale všeho zde dostanete velmi pomálu. Čeho dostanete hodně je porce rádoby rodinného dramatu mezi Reacherem a jeho dcerou, což filmu, který se tváří vážně, opravdu neprospívá. Inteligentní zápletku ruší stupidní béčková klišé typu " postava ví, že jí vystopují při použití mobilu, internetu a možná i hotelového ručníku, ale stejně naivně použije kreditní kartu". 2,5*. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

První film s postavou Jacka Reachera jsem ještě jakžtakž vzal, jelikož se filmařům povedlo natočit slušný thriller, kde člověk nemusel pořád myslet na to, že místo dvoumetrového střihouna sleduje vyzáblého trpaslíka, ale Never Go Back se jim tentokrát už tolik nepovedlo. Childovy knihy se bezvadně čtou, příběhy jsou přesně načasované a patřičně tajemné, Reacher je právě takový hrdina, že mu uvěříte i to, co byste u ostatních přešli s pozdviženým obočím, ale filmu se tohoto ducha nepodařilo vyvolat. Dá se říct, že jsem sledoval průměrný akční thriller, s málo uvěřitelným "little Tomem", kterému to víc sluší třeba v samurajském, nebo na pláži, ne ale v roli hřmotného armádního zabijáka... ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Teď otevřete ty bedny, nebo vám vrazím takovou facku, až vám uletí ta vaše pitomá, nastřelená přehazovačka." -major Turnerová- ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po naprosto skvostném a dokonalém Posledním výstřelu dosahovalo mé očekávání od druhého akčního dobrodružství Jacka Reachera skutečného vrcholu, a ikdyž nakonec ono pokračování v podobě Nevracej se ani zdaleka nedosáhlo kvalit prvního dílu, tak i tentokrát u mě převažuje spokojenost a celý ten film jsem si v podstatě fakt užíval. V první řadě tedy musím určitě zmínit opět nehorázně dynamické, strhující tempo celého filmu, to je vážně jízda bez sebemenší pauzy, pořád se něco děje, zápletka pádí kupředu nezastavitelnou rychlostí a je to prostě v tomto ohledu vážně mimořádná síla. Co mě dál bavilo, byla též opětovná nekompromisnost Jacka Reachera se svými nepřáteli, většinou jsou tyto postavy daleko umírněnější a shovívavější, ale Cruisova postava je vážně drsoň každým coulem, a tomu já dávám jasný palec nahoru. A třetím nejvýraznějším pozitivem tohoto pokračování, je samozřejmě casting, s opět luxusním Tomem Cruisem v čele, já toho kluka mám prostě fakt rád, on mě jednoduše ve svých filmech nehorázně baví, jako herec má charisma, má koule, má šmrnc, má styl a to vše umí dokonale prodat v každém záběru, kde se objeví. Nicméně i zbytek osazenstva je hodně fajn, tedy až možná na tu jeho „skorodcerušku“, tu mohli obsadit vážně menším přízrakem, než co nakonec vybrali. Co ale filmu ubírá na kvalitě oproti jedničce, je rozhodně slabší zápletka, která tedy ne že by mě vyloženě nebavila, ale přišla mi opravdu dost nevýrazná a tuctová, a krapet mě zarmoutila i akce, ikdyž tedy je pravdou, že Jack Reacher, stejně jako v jedničce, není úplně až tak o akci, ale zde mi přišla až vážně dost nenápaditá a choreograficky skutečně mdlá, od Cruise bych v tomto směru zkrátka očekával víc. Každopádně, opakuji, já si nemohu stěžovat, to dech beroucí tempo jsem si vážně užíval, Cruise skvělý, nuda minimální, snad se s postavou Jacka Reachera tedy nesetkáváme naposled. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale mě to bavilo mnohem víc než předchozí díl. Akce byla slušná, bylo to dobře proložený různýma vtípkama a hláškama, který byly krátký, nečekaný a vcelku úderný. Jako jo, vidět "Robin" v akční roli je nezvyk, ale nemůžu říct, že by jí to nesedělo v tomhle filmu. Naopak jsem rád, že jsem ji viděl v něčem jiným než v sitcomu. Jinak je to klasickej akční thriller s T. Cruisem v hlavní roli. On si určitě zase střihl pár kaskadérských kousků sám, protože to má prostě rád, takže to taky trochu přidá na váze. Není to celkově nic převratnýho, ale svůj účel to splní. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Najslabší Cruiseov počin široko-ďaleko, ktorý trpí najmä riešením rodinných problémov, na úkor akcie a logiky. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale na Mission Impossible to samozrejme nemá. Cruise po facelifte, čo nemusím, keďže sa pomaly nepodobá sám na seba, Cobie Smulders, ktorá je nielen nesympatická, ale navyše len do počtu a teenka, ktorá je tak normálna a hnusná, že tu nemala čo hľadať. Našťastie je to zachránené skvelými súbojmi, ktoré sú ešte lepšie ako v jednotke, čo Cruise jednoducho vie. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Cela zapletka s dcerou nedcerou se mohla vyskrtnout, a namisto toho to trochu zkratit nebo vice vykreslit hlavni dejovou linii, pokud se to tak vubec da nazvat protoze byla dosti plytka a tak trochu na hanici uveritelnosti a unosnosti. Posledni vystrel byl super, tento dil uz tak super nebyl, ale 60% si nezaslouzi. 70% Za me a priste min vztahovych scen, pokud priste bude. ()

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama